Idegbeteg a tesóm?

Figyelt kérdés

A középső tesóm 16 éves. Amúgy is hirtelen haragú, szerintem dühkezelési gondjai vannak. Az egész tegnapelőtt kezdődött, összevesztek a 3.tesómmal egy hülyeségen. A vége az lett, hogy összetörtek egy üvegajtót. Itt is a középső volt a hívás, megállás nélkül cseszegette a másikat, mert az elvett az ő édességéből egy darabot, és felment a szobájába, hogy elveszi a pénzéből azt, amit elvett a 3.tesónk. Veszekedtek, üvöltöttek, összetört az ajtó, ami amúgy a kezüket is elvágta nem egy helyen.

Mai nap hozom haza a munkahelyéről, ahol dolgozik. Hazaértünk, elfelejtettem én is és ő is kulcsot vinni magunkkal. Csengetünk, nyitja 3.tesónk, én addig arrébb álltam a kocsival, ezalatt középső tesóm becsukta az ajtót, hogy ne tudjak bemenni. Megint csengetek, kinyitja a legkisebb tesónk. Erre mondom a középsőnek, hogy ha így áll hozzám, nem kell abból az ebédből enni, amit én főztem. Erre fogta a tányért, amiben addigra kiszedte a rizst és falhoz vágta, hogy ő akkor nem fog belőle enni. Ismétlem, egy 16 éves lányról beszélünk, nem egy óvodásról.

Komolyan, már a pohár rég betelt, idegbeteg módon viselkedik. Szüleinket nem igazán hatja meg, kaptak 2 napja egy nagy lebaszást, de utána semmi büntetése nem lett. Komolyan, őszintén várom, hogy végre elköltözzek (21.-én kezdek egyetemen).

2019. aug. 1. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
A szüleiteknek kellett volna időben ráncba szednie a hölgyet egy-két józanító pofonnal. (nem veréssel, pofonnal!!!) rögtön tudná, hol a helye a nagyvilágban.
2019. aug. 1. 15:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen a falhoz vágta a tányért? Úristen😂

Én is hirtelen haragú vagyok, de ez már túlmutat rajta. A lobbanékonyság nem egyenlő az idegbetegséggel.

Szerintem a szüleidnek kellene elbeszélgetniük vele, mert ez így nagyon nem jó

2019. aug. 1. 15:30
 3/10 anonim ***** válasza:
39%
Azert az elsö eset nem egeszen a közepsö teso hibaja. Ha az ö edessge, akkor joga van visszautasitani a kistesot. Elhiszem, hogy ez felidegesitette. Kicsit ugy erzem az irasodbol, hogy közepsö gyerekkent elegge szeretne kivivni maganak a figyelmet es ti sem igazan alltok mellette, ha rossz passzban van, inkabb ugy erzem, mintha összefogtatok volna ellene.
2019. aug. 1. 15:37
 4/10 anonymousreview60 ***** válasza:
69%
A szüleiddel komoly baj van. Ennek nagyon rossz vége lesz a tesódra nézve. Alapjaiban rontották el a nevelését eddig. Ami tehetsz, hogy beszélsz a szüleiddel, komolyan, illedelmesen, 6-szemközt. Ha nem lesz változás, akkor, ha kell, agresszívan védd meg a haáridat a kis ribivel szemben.
2019. aug. 1. 15:38
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
PMS
2019. aug. 1. 16:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem drogozik? (Nalunk annak a gyereknek voltak ilyen tanyertoresei, duhkitoresei es hozzaallasa, akirol utolag kiderult, hogy rendszeresen fuvezik, lsdzik, speedezik es akkor volt aggressziv, duhos, amikor epp probalt lejonni a rendszeres szerhaznalatrol.)
2019. aug. 1. 16:48
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Idegbeteg? Lehet. A kistesód meg pofátlan. Miért a középsőre vagy kiakadva? Az rendben van hogy a kisebb lop tőle? Sok középső gyerek frusztrált, ők azok akik két oldalról is el vannak nyomva. Annyira nem lehet szar alak a tesód ha tizenhat évesen dolgozik...
2019. aug. 1. 16:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Na szóval az első eset úgy történt, hogy elmentünk boltba, ahová s legkisebb tesó nem jött. De egy hiper-szuper leárazásnak köszönhetően egy édesség le van árazva nagyon. A kistesó mondta, hogy hozzunk neki 3 db-ot. A középső vett 15 darabot. Miután hazaértünk, a középső betette az övét a hűtőbe. A kicsié kint maradt az asztalon. Senki nem mondta a kicsinek, hogy az övé az asztalon van. A kicsi nem vette észre, csak azt, ami a hűtőben van, amiről még nem tudta, hogy nem közös, így evett belőle egy darabot. 100 forintos édességről beszélünk. Emiatt ment fel a középső, hogy hát akkor ő ezt elveszi a kicsi pénzéből, amiből üvöltés lett, és nem tudom hogyan (én az eggyel lentebbi szinten voltam), de széttörték az ajtót. Azt gondolom, itt nem a kicsi a hibás.
2019. aug. 1. 20:47
 9/10 anonim ***** válasza:
61%

2. válaszoló vagyok

Azért az sokat elmond rólad is, hogy milyen szeretetteljesen beszélsz a kistesódról, és milyen hangnemben a középsőről.

Nekem is van egy hugom és egy öcsém is, de nem teszek köztük különbséget.

Gondolom, a kicsi sem lehet annyira kicsi, ha verekedett a középsővel, tehát biztosan van 12 - 14 év körül. (Ha ennél kisebb, akkor ismét a szüleidet kell megkérdőjelezni, hogy hagyják,hogy a nagyobb elverje a kicsit)

Egy 14 éves pedig meg tudja magát védeni, vagy szólnia kellene a szüleinek, hogy el akarja venni a másik a pénzét. Az a sanda gyanúm, hogy erősen el van nyomva a középső tesó, és talán emiatt viselkedik úgy,ahogy. Ez persze nem mentség, de érdemes lenne neked is elgondolkoznod. Nem azt mondom, hogy ne szeresd jobban a kicsit, de ne mutasd ki, mert undorító az ilyen, már bocsi.

2019. aug. 1. 21:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Egyiket sem szeretem jobban a másiknál, de szerintem most elég érthetően nagyon dühös vagyok rá... Nyilván nem fogok csodálatos hangnemben beszélni róla, hogyha egyszer így viselkedik.
2019. aug. 1. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!