Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnék hatni a testvere...

Hogyan tudnék hatni a testvereimre, hogy segítsenek az apánk gondozásában?

Figyelt kérdés

Nem peres útra gondolok, elsősorban, az már nagyon a vég lenne! Arról van szó, hogy már nagyon elegem van abból, hogy 4 testvér közül én egyedül apolom az apankat, a másik három testvérem felé sem néz. Valamilyen szinten igazuk van, mert nem volt jó apa, szívem szerint én sem apolnam, undorodok tőle. Nem mártirkodni akarok, csak annyit szeretnék elérni valahogy, hogy legalább egy hónapban egyszer felé nézzen rajtam kívül valamelyik másik testvérem is, és segítsen picit.

Rólunk annyit, hogy mind a négyen hasonló élethelyzetben vagyunk, dolgozunk latastol mikulasig, tehát ebből a szempontból egyiküknek sem lenne se könnyebb, se nehezebb.

2019. júl. 29. 18:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Otthonba amúgy akkor lehetne (viszonylag könnyebben), ha van saját ingatlana az apádnak. Akkor azért "vesztek" egy öregotthoni helyet neki.
2019. júl. 29. 19:00
 12/16 anonim ***** válasza:
36%
Össze kéne jönnötök nektek, testvéreknek, és négyen megbeszélni, hogy nem bírod egyedül- rengeteg energiát szív el egy ilyen. És négyen a költséget állva fogadjatok hozzá egy ápolót.
2019. júl. 29. 19:35
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom mit kellene ezen megbeszélni. Azt hiszem a tesók elég nyilvánvalóan kinyilvánították, hogy pont lesz_arják mi van az agresszív apjukkal. Azt se értem te minek szenvedsz vele. Ha a lelkiismereted az ami nem engedi, hogy magára hagyd, az a te egyéni problémád, nem a testvéreidé.
2019. júl. 29. 21:06
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Ha ilyen apám lenne felé se köpnék. Nem érdekelne ha beteg lenne, ha szenvedne megérdemelné az a féreg amiért amit anyával tett. Szerintem a testvéreid is így gondolkodnak. Nem várhatod el, hogy azét mert te megbocsájtottál neki vagy csak mosod a lelked ők is pesztrálják az öreget.
2019. júl. 29. 22:51
 15/16 anonim ***** válasza:
71%

Ha ilyen felmenőm lenne, engem nem tudnál semmivel se meggyőzni. Minek? Írod, hogy mindenki dolgozik, van mivel töltenie az értékes idejét.

Te saját belátásod alapján foglalkozol vele, semmi közöd a többiek életéhez, nincs jogod a saját mártírkodásodat másoktól is elvárni. Csináld, ha neked ez jó, de a többieket hagyd békén! Az öreggel meg köss egy eltartásit, ha van annyi vagyona, amiért megéri.

2019. júl. 30. 07:01
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
Egy ilyen "apát" én se gondoznék..
2019. júl. 30. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!