A lányom az új barátja hatására nem akar szóba állni velünk. Mit tehetünk?
A lányommal tök jó volt a kapcsolatunk egészen addig, amíg ez a mostani pasija képbe nem került. Ő azonban teljesen elvadította tőlünk, és most már lassan fél éve, hogy azt sem tudom mi van vele. A telefont kinyomja, a facebookról letiltott, semmilyen formában nem akar velem szóba állni. Csak áttételesen tudok róla, hogy mi van vele. Az ürügy, hogy állítólag tönkretettük a gyerekkorát a válással. De ez egy baromság, mert ez egészen eddig a barátjáig nem volt gond, sokszor beszéltünk róla, és mindíg azt mondta, hogy neki ez nem volt gond, sok osztálytársának a szülei is elváltak. Ráadásul még a seggét is kinyaltuk szinte, ésszerű keretek közt mindent megkapott, nyaralni vittük minden évben, stb. Ez a barátja 15 évvel idősebb nála, ez volt az egyetlen, aminek nem igazán örültünk, illetve hogy a srácnak 35 évesen sincs semmi egzisztenciája. De nem lovagoltunk ezen, megbeszéltük, hogy nekünk más az értékrendünk, de ha neki ő kell, ám legyen, az ő élete. Aztán egyik nap sértődötten beállított ezzel a marhasággal, mindenki csak nézett, hogy most mi van, azóta pedig nem láttuk. Írtam neki sms-t is, hogy bármi van, mi mellette fogunk állni, ránk számíthat, meg korábban, hogy beszéljük meg, szerinte hogyan lehetne megoldani a problémát, de mindhiába. Nem hajlandó még a nagymamával vagy a rokonokkal sem szóbaállni, pedig aztán ők tényleg kívülállók mindenben. Biztos vagyok benne, hogy ez a srác etette be, ő mosta át az agyát, mint egy szekta.
Mit lehet ilyenkor tenni a reménytelen várakozáson kívül? Mi van, ha nem hagyja ott sosem ezt a srácot, vagy olyannyira átmossa az agyát, hogy végleg elvesztem?
10: Mi köze a társadalomnak ahhoz, hogy valaki képtelen valamit elérni az életben? Lefogták talán?
Ezt a baromságot inkább megtarthattad volna magadnak.
Igenis intő jel, ha valakinek egy bizonyos kor után még semmije nincs. Az olyan emberrel gond van.
"A lányom az új barátja hatására nem akar szóba állni velünk." - ismerős szöveg, az én anyám meg mindenért a csúnya gonosz barátnőket okolta... Ezzel szemben az igazság az, hogy az ember cselekedeteinek többnyire oka van, és egy másik ember csak azt tudja KIHOZNI valakiből, ami benne van - ugye... ennyit a "Biztos vagyok benne, hogy ez a srác etette be, ő mosta át az agyát, mint egy szekta."-ról... ez majdnem akkora blődli, mint a "marslakók az agysugaraikkal..." - a világ nem látott még olyan szektát se, amelyik manipulálni tudott bárkit is, aki nem volt eleve lelki sérült...
(valamivel nagyobb a valószínűsége, hogy a lányod mondjuk megkeresett egy pszichológust, önismereti csoportot, coach-t valamilyen problémájával, és ott derült ki, hogy az a probléma a válásban gyökeredzik - például)
Hogy mit tehetsz? Tiszteletben tarthatod a szándékát, és tudomásul veheted, hogy most nem akar veletek kapcsolatot, mást nemigen.
(én se állok szóba az anyámmal, és nyilván a rokonokkal se tartom a kapcsolatot, mert egyfelől nem hiányzik, hogy a véleményükkel traktáljanak, másfelől az se hiányzik, hogy információkat szállítsanak.
"Mi van, ha nem hagyja ott sosem ezt a srácot," - mi lenne, nagy szerencséje, mert eszerint tényleg megtalálta élete párját.
Súrolja az apakomplexus határát. Itt bizony tényleg a válásotok van rá hatással még mindig, csak eddig hazudott. Talán még magának is.
Nyilván most van ez a helyzet, ahol te kezdeményezted a probléma feloldását. Ez jó, a lehető legjobb!! Mást nem tehetsz, mint vársz. Idegesítő, de ez van... türelmesnek kell lenned!
Lehet, hogy nem kellemes egy gyereknek a válás, de másnak sem volt tökéletes a gyerekkora, mégsem teszi ezt. Nekünk sem volt az. A nagyapám ivott is, mégis szeretetben éltek. Akkor még nagyon más világ volt, örültünk, amikor lett egy trabantunk egyáltalán és eljutottunk a Balatonra, nemhogy külföldre, és hiába kértem, üdítőt sosem vettek a szüleim, gyaníthatóan azért, mert nem volt rá pénzünk. Mégsem okolom őket ezért. Szeretem és tisztelem őket.
Azt viszont nem értem, hogy miért lett ennyire természetes az a hozzáállás, hogy nyugodtan leszarhatjuk a szeretteinket. A család akkor is család, én még úgy nevelkedtem, hogy a szüleinket tisztelni kell, nem leszarni. Nagyon elszomorít, hogy a mai fiatalok így gondolkodnak, hogy ez megoldás egyáltalán. Ha sértettnek is érzi magát valaki, akkor beszéljük meg, de nem az a megoldás, hogy elvág valaki minden szálat a szüleivel. Nekem ő akkor is a gyerekem és nagyon fáj, hogy neki ez ennyire nem jelent semmit, holott e tekintetben biztosan nem ezt a példát látta.
Szóval a leoltások helyett konstruktív tanácsokat vártam volna.
"Szóval a leoltások helyett konstruktív tanácsokat vártam volna." - Kérdező (#16), hidd el, hogy annál konstruktívabb tanács nincs, hogy "Hogy mit tehetsz? Tiszteletben tarthatod a szándékát, és tudomásul veheted, hogy most nem akar veletek kapcsolatot, mást nemigen.", én már csak tudom:)
Ugyanis semmi mást nem tehetsz úgy, hogy ne rontsd vele tovább a helyzetet... mert gondold már végig logikusan, mi van egyáltalán ezen kívül? A zaklatás különböző formái... más semmi.
Nincs gyerekem, csak úgy hangosan gondolkozom: Mindenki arra inti a kérdezőt (már aki nem őt ekézi egyenesen), hogy álljon a lánya mögött, biztosítsa arról, hogy bármikor mellette áll, stb. A kiscsaj pedig oda se bagózik, (telót kinyom, emailre nem válaszol). Nem tudom, mit szólna azért az ilyen (nem csak ő, hanem az összes ilyen) fiatal-felnőtt, ha mondjuk nem lenne visszatánc a szülőkhöz. Tehát mondjuk a (most még fennakadt szemekkel imádott) pasija, aki teledumálta a fejét ökörségekkel, az mondjuk kidobná, vagy a csaj jönne rá, hogy azért vannak jellembeli fogyatékosságai a pasinak, és mondjuk kilépne a kapcsolatból. És mondjuk nem lenne hova visszamenni, mert a szülei is léptek közben. Mondjuk nem siratnák a lányukat évtizedekig. Sőt, fizikailag sem lenne hova visszamenni, mert pl. eladnák a házukat, vennének egy kicsi lakást, ami kettőjüknek éppen pont jó, és a maradékot elutaznák (tudom, életszerűtlen a példa, mert Magyarországon kb. élete végéig a gyerekét szolgálja egy szülő). Csak úgy elgondolkoztam ezen. Mert azért bármily furcsa, a szülő is ember. (A másik meg, hogy majd akkor törjön pálcát a gyereke a válás felett, ha ő kibír egy házasságban mondjuk akár csak 4 évet, mert már ez sem divat, első fortyanásra válnak. Majd akkor gondoljon vissza a szülei válásának a jogosságának a megkérdőjelezésére).
Amúgy lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!