Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vészelhetném át ezt az...

Hogy vészelhetném át ezt az egészet?

Figyelt kérdés

Tizenéves lány vagyok, akin van 20-30 kg felesleg és mellé a magasságom is 180-190 cm körül mozog és a labmeretem 45-46os. Tény, rendesen elcsesztem a gyerek korom. Mindig is utáltam magam, mert én nem vagyok olyan, mint a többi gyönyörű és csinos lány. Minden évben leakarok fogyni, de sosincs ki támogasson, és ami a legjobban fáj, hogy anyukám azt mondta, hogy ő nem hisz abban, hogy én valaha is lefogyok. Többször mondta, hogy sokszor már szégyel velem megjelenni bárhol, és ruhát is szégyel elvinni venni. Most a nyáron elkezdtem kicsit mereszebben öltözködni, rövidnadrág, kisruha (sosem hordtam még ezelőtt ilyeneket nyilvánosság előtt) kicsit tetszettem magamnak, és azt hittem másnak is fogok. Mindig anyának mutattam, láttam rajta, hogy nem tetszik, de még akkor nem szólalt meg. Ma betévedtünk vásárolni egy ruha üzetbe, próbáltam ruhákat, melltartót, és anya mindig hozzátette, hogy mennyire utál velem vásárolni jönni, jó lenne ha fogynék de nekem ez úgysem fog sikerülni, a hátamon fent van már olyan akármi (nem tudom mi, remélem van aki tudja miről beszélek) és megcsipi és mondja, hogy ez mennyire ronda itt, pedig fáj mikor megfogja és idegből rángatja, és ezt már nem egyszer mondtam neki... De a hab a tortán, amivel nagyon belegázolt a lelkembe, mikor megkérdeztem kifelé jövet, hogy ugye anya ma szépen néztem ki egy kicsit? Ő rögtön lelombozta az örömöm... "nem vagy szép xy, értsd meg kövér vagy, nem áll jól semmi, minden kiadja a körteformád. A kövér emberek nem szépek, fogyj le és akkor talán szép leszel" alig bírtam visszanyelni a gombócot a torkomba. Mikor elkezdtem sírni, csak leszidott, hogy csak sírni tudsz, de fogyni nem. Megkérdeztem (már nemtudom hanyadjára) hogy segít e fogyni, de ő rögtön nemet mondott, és ő nem hiszi, hogy én lefogyok.

Hogy tudnám én ezt az egészet átvészelni? Nagyon fáj amit mondd a saját anyám. És már egyáltalán nem érzem magam szépnek😔

2019. júl. 22. 17:08
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Amikor az értelmes, segítő kommenteket várom, kapom helyette a rosszat.. 110kg vagyok és 190cm magas. Látszik rajtam, hogy van felesleg, nem rengeteg, de már 10 kg is látszana. Tudom, hogy én csesztem el.
2019. júl. 24. 21:03
 22/27 A kérdező kommentje:
Egyedül az bánt, hogy anya lenez érte, és nem bízik bennem, pedig volt egy olyan időszak is, amikor mondogatta, hogy igen én tényleg bízok benned és partner volt a fogyókúrába, akkor sikerült is fogynom elég sokat,de egy hirtelen eset miatt,
2019. júl. 24. 21:06
 23/27 A kérdező kommentje:
Visszahiztam amit leadtam. Van akarat erőm, csak olyan ember vagyok, akinek sajna az anyai szeretet nagyban kimaradt az életéből, és most, hogy vágyna rá, és mondja is az anyjának, ő hülyének néz, miatta, és már nagy vagyok ahoz,
2019. júl. 24. 21:07
 24/27 A kérdező kommentje:
Hogy megöleljen
2019. júl. 24. 21:08
 25/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt írod, hogy tudod, hogy te cseszted el. Akkor bizonyára azt is tudod, hogy mikor és hogyan cseszted el. Ezt nem tudnád "visszacseszni"?

Miután megírtad a testsúlyodat (más adatokat már régóta tudunk rólad) én ismét ott kötök ki, amit az előbbiekben is feszegettem, hogy nálad egészségügyi (netán genetikai) problémáról lehet szó. Családodban, rokonságodban nincs hasonló helyzetben valaki? Mert ha igen, akkor talán az orvos még tud segíteni, de mi nem. Ismerős az eseted előttem, de nem rólad van szó, nem rád gondolok.

2019. júl. 25. 07:41
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

A fogyás egy emberen mulik: azon, aki fogyni akar. Ha én úgy döntök, hogy le akarok fogyni, akkor marhára mindegy, hogy anyám, a férjem, a szomszéd Jucika mit akar. Én fogyni. Ergo én nem eszek annyit, amennyit korábban, nem eszek édességet, nem iszok üdítőt, plusz neki állok mozogni is. Fejben dől el a dolog, nem kell hozzá semmiféle támogatás.

Ssaa, az emberek tulnyomo tobbsege semmiféle egészségügyi gonddal nem küzd, ami túlsúlyt okozna, hanem szimplán többet eszik és kevesebbet mozog, mint kellene.

2019. júl. 25. 07:47
 27/27 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 26-os válaszolóval, hogy a fogyás a fogyni akarótól függ, de csak addig, amíg a túlsúly nem egészségügyi okból adódik.

Abban is igaza van, hogy a túlsúlyos emberek többségének nem egészségügyi okból adódik az ez irányú problémája. Csakhogy ez még mindig nem zárja ki az én feltételezésemet, miszerint a kérdezőnél a túlsúlynak egészségügyi oka van (vagy oka lehet). Mindezt azért írom le már harmadszor, mert ugyanilyen konkrét esetről tudok.

Ha a kérdező legalább egy mondattal utalt volna már arra, hogy emiatt valaha is volt vele valaki orvosnál és beigazolódott, hogy nem egészségügyi (szervi, főleg pajzsmirigy) problémából fakad a túlsúlya, akkor most egy betűt sem írnék. Feltételezésem alátámasztja a szokatlan magassága, lábmérete és - főleg - a testsúlya. És a kérdező még mindig nem árulta el az életkorát, ui. nem mindegy, hogy ez tizenévesként (ennek írja le önmagát) tíz évesen, vagy tizenkilenc évesen áll fenn nála.

Ezek után konkrétan kérdezem a kérdezőt: voltál orvosnál? Mit mondtál neki és ő mit válaszolt? Nem kell, hogy ide kiírjad (engem nem is érdekel), hanem gondold át magadban a kérdéseimet és ha nem voltál orvosnál, akkor a háziorvostól kérj beutalót szakorvoshoz (AMÍG NEM KÉSŐ ÉS MÉG TALÁN VISSZAFORDÍTHATÓ A FOLYAMAT, ami a szervezetedben most lejátszódik).

2019. júl. 26. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!