Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti mit tennétek a...

Szülők ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kétségbe vagyok esve. Egy kisebb városban lakunk, itt ez tipikusan az a hely ahol mindenki ismer mindenkit és megvannak a jó, illetve a rossz emberek. Az utcánk végében lévő társasházba lakik egy fiú most már egyedül, régen a szüleivel lakott a város Lelakott területén. Ki lehet találni miért. Az anyja elhagyta, az apja alkoholista, minden pénzét elissza a kocsmában a fiú öccse meg 23 éves létére már kétszer volt börtönben.

Van egy 18 éves lányom akit tudatosan arra neveltünk hogy kerülje az ilyenek embereket. Veszélyesek, részegen meg kitudja miket csinálnak.

Na most az van hogy pár hete rajta kaptam hogy ezzel a fiúval csókolózik. 25 éves, szóval már a kora miatt is féltem tőle a lányomat a másik az hogy neki is ezer meg egy rendőrségi ügye volt már, és abban is biztos vagyok hogy most sem legálisan szerzi a kenyérre valót. Amint megtudtam a lányomat megprobáltam meggyőzni hogy ezt így nem teheti ki tudja mibe keveri bele ez az alak, de hajthatatlan. Úgy össze veszett velem, hogy odaköltözött a sráchoz. Értem én hogy szerelmes meg minden, de nagyon nagyon féltem. Mit tehetnék most?

2019. júl. 19. 13:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz, mit tenni, sajnos. A lányod nagykorú.
2019. júl. 19. 13:07
 2/17 anonim ***** válasza:
94%

Azt,hogy majd nem vágod a fejéhez,mikor sírva megy vissza hozzád,hogy anya,igazad volt...

Mást sajnos nemigen tehetsz.hány éves a lányod?

2019. júl. 19. 13:08
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi már látom.18
2019. júl. 19. 13:08
 4/17 anonim ***** válasza:
22%
Max megmondod neki, hogy amíg nálad lakik addig ilyen sittes alakokkal nem foglalkozhat
2019. júl. 19. 13:19
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudsz semmit csinálni. Csak reménykedhetsz, hogy akkor fog visszajönni hozzád, amikor még NEKI nem lesznek rendőrségi ügyei, nem lesz kábítószerfüggő stb.

Korábban nem fogtátok nagyon szigorúan? Tisztára úgy néz ki, mint aki 18 évesen kiszabadult a szülői nyomás alól, és a váratlan szabadság a legrosszabb irányba vitte.

2019. júl. 19. 13:21
 6/17 anonymousreview60 ***** válasza:
86%

1. Alaposan kikérdezni a gyereket, hogy kellően kíművelt-e a fogamzásgátlásban.

2. Meggyőződni, hogy agyilag felfogta, és pénze/lehetősége is van ezeket alkalmazni.

3. Nem minősíteni a pasit, mert az dacot szül.

4. Ellenben a lányt meghallgatni, és ilyenkor ügyesen kipuhatolni, sugallni, hogy ne dőljön be a szép szavaknak, ha nincs alapjuk.

2019. júl. 19. 13:22
 7/17 Argloss ***** válasza:
92%

Kérj bocsánatot tőle, meséld el neki, hogy miért félted őt ettől a kapcsolattól, viszont ne ítélkezz a párja felett. Érdeklődj, hogy mik a terveik stb.

Remélhetőleg tudja, hogy nem szabad másoknak hitelt felvenni, félbehagyni az iskolát, meg teherbe esni néhány hetes kapcsolatból.

2019. júl. 19. 13:22
 8/17 anonim ***** válasza:
55%
Hányszor kérdezed még meg?
2019. júl. 19. 13:31
 9/17 anonim ***** válasza:
2019. júl. 19. 13:34
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Azon kívül, hogy támogatod, amikor szüksége van rá és érezteted vele, hogy szereted és számíthat rád semmit nem tudsz tenni.

Beszélj vele, hogy egy kicsit korainak tartod az összeköltözést de támogatod a döntésében. Az, hogy 7 év van közöttük semmit nem jelent.

Azért azt megkérdezném tőle, hogy miből fognak élni és a párja mivel foglalkozik. Akár egy családi ebéd keretében is, viszont ne kihallgatás legyen! Inkább csak beszélgessetek mindenről. :)

30/F

2019. júl. 19. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!