Összegyűjtöttem 40 000ft-ot, és anyámnak kölcsön adtam belőle 35kt. Azóta se láttam belőle vissza semennyit. Ha célozgatok rá közli, hogy majd vissza kapom. Nem merek vele összeveszni ez miatt mert kb hozzám vágna mint a kutyának. Mit tegyek?
Kedves Kérdező!
Elítélem anyád viselkedését.
Én is egyedül neveltem a gyerekem, volt, hogy megszorultam, de soha nem a gyerekemtől kértem el a kis pénzét, pedig volt, hogy felajánlotta.
Megoldottam másképp, személyi kölcsön, zaci, mert nekem nem ment a kölcsönkéregetés senkitől.
Azt javasolnám neked, hogy mondd meg anyádnak, hogy a hetibérből 5ezer Ft-ként törlessze feléd az adósságát, ha már egyben a 35-öt nem tudja megadni.
Ez is több mint a semmi!
Persze, mert nyilván a lány azért kap pénzt ajándékba másoktól, hogy az anyja elköltse.
Az anya kutya kötelessége eltartani a gyerekét. A gyerek pedig nem kötelezhető munkára. Vállaljon ő másodállást, ne a gyerekétől vegyen el.
Nem a gyerek tehet róla, hogy így alakult a család élete, a kedves anyuka tanulhatott volna jobban, hogy jól fizető állása legyen pl vagy olyan viszonyt kéne fenntartani a gyerek apjával, hogy az segítsen (nem olvastam el az összes kommentet, nem tudom apuka hol lehet)
Nem a gyereket kell büntetni ha nincs pénze a szülőnek, a gyereknek is lehetnek céljai, gondolom azért is gyűjtötte a pénzt, ami valljuk be nem nagy összeg sajnos, pár strandbelépő, egy két lángos, fagyi, aztán szevasz.. Senki nem várja ugye, hogy a gyerek mondjon le ezekről... Kíváncsi vagyok anyuka miről mond le (fodrász, cigi, smink, műköröm, kozmetika stbstb...) az én anyám anno nekünk soha nem vett semmit, se egy cukorka, de üdítő, mert, hogy nincs pénz, közben meg szívta a cigit, fodrászhoz járt, ruhái között dugdosta a tábla csokit magának... Szégyellje magát az ilyen szülő, aki a gyerekektől elveszi a pénzt, és sajnál a gyerekére költeni!!!
Szomorúan látom, hogy hány ember szerint rendben van ez.
Ha gyereket vállal az ember, akkor meg kell értenie, hogy nagyjából 2 évtizeden keresztül ő fogja eltartani. Nem kérheted tőle vissza a pelenka árát később, nem ő kérte, hogy szülessen meg, a szülő vállalta.
16 évesen nem kisgyerek már, de nem is felnőtt. Az a dolga, hogy tanuljon és tini legyen. Ha kap ajándékba pénzt, akkor joga van arra költeni amire akarja. (ésszerűen persze, nem drogokra)
Nincs joga egy szülőnek elvenni a gyerek pénzét, kompenzàlva azt, hogy neki kell eltartania.
Igen, pénzben van egy gyerek. Sokban. Akinek nem tetszik, szarrágó vagy épp magát sem tudja eltartani, az ne vállaljon gyereket.
Undorító dolog egyáltalán az is, hogy kölcsön kért tőle. De hogy nem adja vissza még inkább.
Felnőtt, dolgozó emberként nem tűnik soknak az összeg, legszarabb fizetéssel is 1-1,5 hét alatt megkeresed.
De tiniként ez óriási összeg, sose volt még ennyid előtte. Undorító, hogy valaki szerint rendben van elvenni tőle.
Ő kapta, ő gyűjtötte össze, az övé.
16 évesen hadd ne kelljen már beszállnia a rezsibe(sokan kommentben ezzel mentegették az anyát)
Az én anyám is pontosan ilyen volt, amíg vele éltem. Az érthető, hogy sosem szeretett nagyon költekezni, mert kezdetben keveset keresett és csak éveken át tartó tanulással és fejlesztéssel jutott el odáig, hogy már sokkal többet keres. Na, gimis éveim alatt rendszeresen beleszólt abba, hogy a születésnapra, Karácsonyra, más ünnepekre kapott pénzemet mire költöm, és amikor megkértem, hogy árulja már el, miért, akkor annyi volt mindig a válasza, hogy úgyis tőle kaptam, még mindig az ő pénze, ha ő úgy akarja. Az öcsém évek alatt összegyűjtött pénzét házi banknak használta, ha kellett neki készpénz, abból vett el, aztán mindig valahogy kevesebb került vissza, és még öcsém volt a hülye meg a szenilis, hogy rosszul emlékszik, hogy mennyi pénze volt. Velem is megcsinálta ezt a pénzkölcsönzés dolgot, amíg tudta, hogy hol tárolom a megtakarított zsebpénzemet, és mindig akkor vitte el, mikor nem voltam otthon, aztán ha hetekkel később kerestem a pénz, észbekapott, hogy jaj, bocsi, kölcsönkértem és még nem tettem vissza.
Egyetlen egyszer volt, hogy nem akarta visszaadni a pénzt, amit kölcsönadtam neki (mindig vadászott arra, hogy bunkó vagy tiszteletlen legyek vele, direkt felhúzott, így mondhatta azt, hogy emiatt nem is fogja visszaadni azt a pénzt). Aztán egy iskolai osztálypénztári befizetéskor nem volt aprója, így odaadott egy 20.000-est, abból kifizettem az osztálypénzt, és az általa kölcösnvett összeget elraktam magamnak, és akkor ő sem tudott mit csinálni, bele kellett törődnie. Mondjuk az nem 40.000 Ft volt, azért ez nagyobb összeg ahhoz, hogy vssza tudd szerezni tőle, bár a te esetedben lehet, hogy a kevésbé tsóisztességes mód is járható út, ha már ő is így játszik a saját gyerekével.
Én személy szerint egyébként undorítónak tartom, ha egy szülő kihasználja azt, hogy a gyereke anyagilag még tőle függ. Gondoljatok bele, ti megkerestek havonta tegyük fel 200.000 Ft-ot, így nektek 10.000 nem "sok", könnyedén elköltötök kétszer annyit is a heti bevásárláskor. De egy 15 éves lánynak hatalmas összeg, amiből kigazdálkodik egy-két szép felsőt, ruhát, vagy egy rúzst, és már azzal nagyon boldog, nagyon értékesnek tartja. Na az én anyám csinált velem olyat, hogy a családi meggyesben kivettük a részünket a testvéremmel a munkából, szedtük a gyümölcsöt, segítettük eladni, sőt, befőztünk belőle, erre a többszázezres bevételből a végén kaptunk 20.000 Ft-ot fejenként testvéremmel, a többin anyám és a nagyanyám osztozkodtak. Akkoriban csináltam a jogsimat, a vizsgám előtt még ki kellett pár óra árát fizetni az oktatómnak, kértem anyámtól pénzt rá, erre odaadta azt, amiért hetekig dolgoztunk kint a meggyesben, majd köözlte, hogy ez az a pénz és ebből fizessem ki az autós oktatót. Ez engem elég mélyen érintett, mert hetekig dolgozni 20.000 Ft-ért nagyon sok volt, akkor már elmehettem volna valahova árut pakolni, erre ő próbált minél olcsóbban kijönni mindenből, és így lehúzott. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!