Máshol is folyton sietni, kapkodni kell, vagy csak nálunk ez a szokás?
Az anyám minden nap legalább egy tucatszor leüvölti a fejem, amiért nem kapkodok, mint ő. Pl. mikor hajat mosok, szoktam hajbalzsamot rakni a hajamra, amit pár percig rajta kéne hagyni, na én örülök, ha kb. 1-másfél percig rajta hagyhatom, mert az anyámnak érdekes módon mindig pontosan abban a pillanatban jut eszébe használni a fürdőt, mikor én bent vagyok és ha már 2 percnél több időt töltök bent, már veri az ajtót, hogy mi a qrva életet csinálok ennyi ideig, ő menne be...Néha esküszöm, úgy érzem, szándékosan csinálja amúgy ezeket. Ha a konyhában csinálok valamit, akkor is egészen "véletlenül" neki is ott van valami dolga, még ha csak arra a kis időre is megyek be, amíg kiszedek egy adag kaját a tányéromra és megmikrózom, akkor is egyből ugrálni kezd körülöttem és ordít, hogy neki csinálnia kéne a következő adag ételt/lekvárt/mit tudom én mit és menne oda, de tőlem nem lehet haladni. De amúgy még másokat is megszól, ha nem sietnek, pár hete apám nővérééknél voltunk és a konyhában beszélgettek anyámmal, amíg a nagynénim elmosogatott, aztán később anyám ott magyarázott nekem, hogy "Látni kellett volna azt a mosogatást, ahogy szépen lassan, minden edényt egyesével átdörzsölget...Már majdnem szóltam neki, hogy majd én elmosogatok, csak ne szarakodjon már annyit!!!!" A saját otthonában nem mindegy, hogy mosogat el valaki? Inkább mosson 4 tányért egy fél óráig, mint úgy, ahogy ő szokta, hogy kb. csak leöblíti vízzel és ennyi a nagy mosogatás, aztán csodálkozunk, hogy miért vannak kajadarabkák az edényeken, evőeszközökön, miután anyám mosogatott..
Komolyan mondom, már szó szerint gyomoridegem van, ha kilépek a szobámból, mert nem tudok sehova se menni, ahol ne kötne belém, hogy neki is ott van dolga és elállom az utat meg túl lassú vagyok, stb. Másnak is ilyen az anyja, vagy csak nálunk nem szabad 1 percnél több ideig csinálni valamit?
Na, nálunk nem hazudtak az időről, viszont nem hajnalban kelni halálos bűn. (Még minden pihenés, szórakozás is.)
Otthon, nyaraláson voltam.(külföldön lakom, hazamentem látogatóba). Anyukám 8.30kor kopog hogy, ma nem kelsz fel?? Semmi kötött programom nem volt...
Ez az időről való hazudozás nálunk is megvolt :D
Amikor általánosba jártam, kb. 10-15 percre volt tőlünk busszal a sulim. Szóval ha 8-ra mentem (azaz minden nap), bőven ráértem volna mondjuk 6:30 körül felkelni, hogy elérjem a buszt és még így is lett volna időm kényelmesen reggelizni, esetleg a sulival szemközti pékségbe bemenni, ilyenek..Csakhogy kertvárosban lakunk és a városba vezető utakon reggelente nagy forgalom szokott lenni, és ugye anyámék nem a város szélére jártak dolgozni (mint én suliba), hanem a város másik végébe, szóval nekik 6-kor már indulni kellett...És kitalálták, hogy nekem is velük kell menni, mert ha itt hagynának egyedül, biztos el se indulnék az iskolába.. -.- Szóval a reggeleim úgy néztek ki, hogy hajnali 5 után valamivel az anyám hangos ordibálások közepette berontott a szobámba, a vakító fényű lámpát felkapcsolta és elkezdte kiabálni, hogy "Keljééél mááááár, már háromnegyed 6 van, mindjárt indulni kell, apád már hót ideg, el fogunk késni miattad!!!!!". És akkoriban még nem volt telefonom, ezért csak mikor mosakodás, öltözködés, stb. után lementem a nappaliba, akkor láttam az órán, hogy amúgy még csak most lesz 5:30...És mindezzel annyit értek el, hogy reggelizni se reggeliztem, mert olyan korán még nem tudtam enni, az iskolában meg legközelebb csak a 3. óra utáni szünetben ehettem, szóval addig ott ültem éhesen...Ja és én voltam az a gyerek, aki mindig ott volt az iskolában már hajnalok hajnalán, amikor még kb. csak a portás meg néhány takarító volt bent.
Ja és az én apámnak is az a szokása, hogy reggelente felkel 5:20-kor, csak hogy egy fél órát trónolhasson a budin, még hétvégén is, aztán délután hazajön és lefekszik aludni :D Ha más meg hétvégén felkel mondjuk 8-9 körül, az az ember egy lusta f4sz, mert "lopja a napot", hiába van fent vele ellentétben estig...Szóval fuck logic :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!