Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Máshol is folyton sietni,...

Máshol is folyton sietni, kapkodni kell, vagy csak nálunk ez a szokás?

Figyelt kérdés

Az anyám minden nap legalább egy tucatszor leüvölti a fejem, amiért nem kapkodok, mint ő. Pl. mikor hajat mosok, szoktam hajbalzsamot rakni a hajamra, amit pár percig rajta kéne hagyni, na én örülök, ha kb. 1-másfél percig rajta hagyhatom, mert az anyámnak érdekes módon mindig pontosan abban a pillanatban jut eszébe használni a fürdőt, mikor én bent vagyok és ha már 2 percnél több időt töltök bent, már veri az ajtót, hogy mi a qrva életet csinálok ennyi ideig, ő menne be...Néha esküszöm, úgy érzem, szándékosan csinálja amúgy ezeket. Ha a konyhában csinálok valamit, akkor is egészen "véletlenül" neki is ott van valami dolga, még ha csak arra a kis időre is megyek be, amíg kiszedek egy adag kaját a tányéromra és megmikrózom, akkor is egyből ugrálni kezd körülöttem és ordít, hogy neki csinálnia kéne a következő adag ételt/lekvárt/mit tudom én mit és menne oda, de tőlem nem lehet haladni. De amúgy még másokat is megszól, ha nem sietnek, pár hete apám nővérééknél voltunk és a konyhában beszélgettek anyámmal, amíg a nagynénim elmosogatott, aztán később anyám ott magyarázott nekem, hogy "Látni kellett volna azt a mosogatást, ahogy szépen lassan, minden edényt egyesével átdörzsölget...Már majdnem szóltam neki, hogy majd én elmosogatok, csak ne szarakodjon már annyit!!!!" A saját otthonában nem mindegy, hogy mosogat el valaki? Inkább mosson 4 tányért egy fél óráig, mint úgy, ahogy ő szokta, hogy kb. csak leöblíti vízzel és ennyi a nagy mosogatás, aztán csodálkozunk, hogy miért vannak kajadarabkák az edényeken, evőeszközökön, miután anyám mosogatott..

Komolyan mondom, már szó szerint gyomoridegem van, ha kilépek a szobámból, mert nem tudok sehova se menni, ahol ne kötne belém, hogy neki is ott van dolga és elállom az utat meg túl lassú vagyok, stb. Másnak is ilyen az anyja, vagy csak nálunk nem szabad 1 percnél több ideig csinálni valamit?

2019. júl. 15. 14:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a feszkót vezeti le, vagy önigazolást keres, hogy ő jó valamiben (háztartás vezetése). Az én anyukám is ilyen, ilyen is volt. Mikor felnőttem, akkor valamennyire belátta, hogy részlegesen :) nekem is lehet igazam, pl. baromi gyorsan felporszívózott, de sok haszna nem volt, hogy 2 perc alatt letudta. Annyiból pedig én adok neki igazat, hogy ha valaki egyedül csinál mindent egy családra, és jó alaposan kényelmesen végzi a feladatokat, akkor az 1 napi munkával 3 alatt sem végez, ezért kapkod...
2019. júl. 15. 16:26
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

Anyád bunkó. Nekem apám ilyen, keresi az okot, hogy veszekedhessen. Tipikus megkeseredett, semmi nem jó emberek.

40 percet ül a budin, én a nadrágom sem tolom le már mondja a magáét. Indulok fürdeni duzzog, hogy ő akart menni - törölköző váltásruha nuku, tesped a kanapén. Ha csendben leülök a nappaliban amit épp senki nem használ megjelenik és elzavar, hogy tévézni akar. Ha kimegyek a konyhába pillanatokon belül ő is éhen akar halni és takarodjak mert nem fér el.

Sajnálom, hogy megoldást nem tudok de jólesett panaszkodni kicsit.

2019. júl. 15. 16:29
 13/23 anonim ***** válasza:
89%
2es, én rég nem vagyok tini, 40 plusz vagyok,anyukám pont ilyen, anno (mikor meg otthon laktam), ha elmentem vécére, neki tuto,abban a két percben kellett vmi tisztítószer onnan, ha mondjuk szőrteleníteni akartam fürdés közben, nem lehetett, mert siessek már.
2019. júl. 15. 16:40
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

Esetleg másik városba nem lehetett volna jelentkezni?

A helyedben diákmelót vállalnék, annyival is kevesebbet kell elviselned. Diploma osztó után meg rá se nyitod többet az ajtót, vagy legalábbis amint el tudod tartani magadat.

2019. júl. 15. 19:57
 15/23 Metionin ***** válasza:
54%
10-es, nem tudtommal a másik énem nem gyakorizik :D
2019. júl. 15. 20:22
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Ja, és nálunk is kapkodás van folyton, anyukám azt időző, rengeteget dolgozik, konkrétan elhúzza jó sokáig a dolgokat, ide-oda kapkod, de nem végez el semmit.

Es ahogy öregszik, egyre rosszabb.

2019. júl. 15. 20:49
 17/23 anonim ***** válasza:
82%

apám tavaly yaralás közben hisztirohamot kapott, mert "annyit piszmogtunk", hogy lekéstünk a városi sétáról (nem idegenvezetővel vagy bármi, csak kitaláltuk hogy sétálunk kicsit a városban)

szerinted?

2019. júl. 15. 23:20
 18/23 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk szerencsére nincs ilyen a cslaadban, de egyik exem apja ilyen volt. Még azt is szova tette, hogy miért eszem olyan lassan a levest, mint egy úri hölgy, azt be kell gyorsan lapátolni. Megjegyezte, hogy miért fürdök olyan sokáig, pedig mindennel együtt kb. 10 percet voltam átlagosan a fürdőszobában. Megjegyuem, ő kb. havonta fürdött. Nem kamu, komolyan. Fogat sosem mostt, a felesége már nem ment hozzá közel. Szerintem ez nettó bunkóság, mindenkinek más a tempója, meg másképp csinálja a dolgokat. Én is marhára rühellem, ha siettetnek és megmondják, mit hogyan kellene csinálnom. Szerintem anyud tényleg a feszültséget vezeti le rajtad. Az én anyámnak sem volt jó semmi, míg otthon laktam, pedig azt hiszem 21 voltam, amikor elköltöztem, de ő is alapból ilyen személyiség.

Főleg otthon nem szeretem, ha siettetnek, de oké, a barátod szüleinél inkább vendég vagy. Utána szakítottunk is, én nem akartam esetleg véletlenül egy olyan családba tartozni.

2019. júl. 16. 08:25
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A kajáról jut eszembe: anyukámnak a fagyi két harapás, mert minek lassan enni. Hogy elvezzem az ízét...

De kapkodás is: megyünk valahova (nem időre), 9kor indulunk. Mondom, akkor 8kor kelek. Anyukám: olyan későn??? Fél nyolckor kopog, nem fogsz elaludni???(hozzáteszem, 40 plusz vagyok, régesrég egyedül élek, ez akkor volt, mikor meglátogattam).

Kényelmesen elkészülök, és a nagy sietségből a6 lett, hogy én vártam rájuk félórát...pedig 2 órával korábban keltek, mint én..

2019. júl. 16. 12:57
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszáról jut eszembe: szüleim mániája hazudni az időről. Gimisként közel laktam a sulihoz, hét után 5-10 perccel keltem, kényelmesen elkészültem és beértem. Rendszeresen jöttek be az ébresztőm előtt szólni, hogy "Fél-háromnegyed nyolc van! Elfogsz késni!" 06:47 van, az ébresztőm 20 perc múlva szólal meg! és ha félkor kelnék sem késnék el csak nem tudnék youtube videókat nézni öltözködés közben.
2019. júl. 16. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!