Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 30 éve nem látott apád temetés...

30 éve nem látott apád temetésére elmennél?

Figyelt kérdés
A gyerekek 10 éves korában történt a szülők válása, sajnos utána megszakadt a kapcsolat főként az apa hibájából. Az anya ujrahazasodott, és a férjre apaként tekintenek.
2019. júl. 13. 12:08
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
95%
Nem
2019. júl. 13. 13:45
 22/33 anonim ***** válasza:
52%
Én elmennék. 4 éves koromban váltak el a szüleim, apám a 7. szülinapomig látogatott, utána felszívódott, nem jött, nem keresett, testvére sem tudta mi lehet vele. Aztán közös ismerősöktől néha lehetett hallani, hogy itt meg ott látták, új családja van(nem biztos, hogy igaz volt) , de le van csúszva nagyon. Anyu sose mondott rosszat rá, nem tiltott tőle, ennek ellenére én nem akartam megkeresni, mert bennem mindig volt egy olyan érzés, hogy apám volt a felnőtt, ő hagyott el én nem mentem sehova, máig ott élek, ahol vele is éltünk, megtalálhatott volna. Viszont pont kB egy hónapja tudtam meg, hogy 6 éve meghalt, engem akkor sem keresett senki. Köztemetéssel egy jelöletlen sírba helyezték a hamvait tőlem, kB 20 kmre, abban a városban, ahol ő is, én is születtem. Ha akkor értesítenek, biztosan eltemettettem volna én, de legalábbis elmegyek a temetésre. Sokminden kavarog bennem, bánom is, hogy nem kerestem, de haragszom is rá. Nem tudom miért nem lettem értesítve, hagyaték szinte biztos nem volt utána, nem is érdekelne,azóta voltam a sírnál is, pont most próbálom az exhumálást elintézni és a hamvait az itteni temetőbe áthozatni.
2019. júl. 13. 13:50
 23/33 anonim ***** válasza:
95%
Nem mentem el. 10 éve nem láttam, mikor meghalt - nem is tudtam róla, hogy beteg, a testvére küldött egy sms-t a hírrel meg a temetés részleteivel. Megvolt rá az okom, nem bántam meg.
2019. júl. 13. 13:57
 24/33 anonim ***** válasza:
48%

Én elmennék. Nem véletlenül nevezik végtisztességnek.

De gondold végig, 10-20 év múlva mit bánnál majd jobban: azt, hogy nem mentél el, pedig megtehetted volna, vagy azt, hogy ott voltál, pedig nem volt kötelező?

2019. júl. 13. 14:03
 25/33 anonim ***** válasza:
28%
Én elmentem. Magam miatt, mert nekem jót tett. Lezártam valamit... Össze is omlottam kicsit. De szerintem a belső érzéseidre hallgass, hogy mire van szükséged. Nekem arra volt, neked nem biztos, hogy így van.
2019. júl. 13. 14:40
 26/33 anonim ***** válasza:
28%
Én igen elmennék
2019. júl. 13. 14:43
 27/33 A kérdező kommentje:

Nem egészen rólam van szó, családtag hunyt el, és most megy a találgatás, hogy vajon jönnek-e a gyerekei, vagy sem. Egyelőre nem nyilatkoztak.

És elgondolkodtam. Én megértem maximálisan, ha nem jönnek el, de vannak akik szerint ez szentsegtores lenne....

2019. júl. 13. 15:15
 28/33 anonim ***** válasza:
31%
Elmennék, mert tudom magamról, hogy utána bűntudatom lenne. Könnyeket nem ejtenék érte, de legalább ott voltam. De ha mondjuk vert volna akkor biztos nem mennék el.
2019. júl. 13. 17:57
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Velem se foglalkozott apám miután elváltak. 6 voltam.

Próbáltam én közeledni hozzá, de mindig eltaszított...nem szeretett.

10 éves korom után hagytam is, rájöttem hogy sosem fog az apám lenni.

22-24 voltam mikor meghalt. Nem mentem el a temetésére. Azt se tudom pontosan, mikor vagy hány évesen halt meg. Számomra egy idegen volt. Nem érdekelt a dolog.

2019. júl. 14. 10:44
 30/33 anonim ***** válasza:
87%
Nem mennék. Szerintem képmutatás. Ha akartam volna valamit, megkeresem, amíg él, amíg van értelme. Halottal nem parádézok.
2019. júl. 14. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!