Ismertek olyan gyereket, akinek két keresztneve van, és a szülei mindkettőt használják?
Figyelt kérdés
Barbara Krisztina, vidd ki légyszíves a szemetet!2019. júl. 11. 18:49
11/18 anonim válasza:
Ismerek akinek 2 keresztneve van, egy harmadik beceneven hívják. Személy szerint nem latok benne logikát vagy miért jó ez.
12/18 anonim válasza:
Én mostanában figyeltem fel erre, hogy akinek két keresztneve van mindkettőt mondják. Ismerettségi körömben is, de utcán is egyre többet hallom.
Nem csak akkor ha épp szidás vagy hasonló van.
14/18 anonim válasza:
Az unokatesrvéremék mind a két gyereket a két keresztnéven szólítják. Erzsébet Zsuzsanna és Péter András
15/18 anonim válasza:
Én igen, az egyik unokatesómnak mindkét nevét használják (késői gyerkőc, a féltestvéreinek csak egy neve van, ők már felnőttek, a kislány sokkal később született, ő kettőt kapott). Emlegetés szintjén mindkét nevét mondják, szóval ha beszélnek róla, akkor Réka Sára, de ha szólnak hozzá, akkor általában vagy az egyiket, vagy a másikat mondják, hallgat mindkettőre. 5 éves amúgy.
Szerintem ez olyan, mint másoknál a becenév, hogy például én sem csak egyféle módon szólítom a fiaimat, mert van, hogy a nevüket mondom, és van, hogy azt, hogy Maki vagy Bobó.
16/18 anonim válasza:
Én a gyerek vagyok, de mindkettőt használom.
17/18 anonim válasza:
Anna Mária a neve (így külön) és Annamarinak szólítják.
18/18 anonim válasza:
Testvérem neve Petra Anna, anyu mindig Petrannának szólítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!