Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek szoktak segíteni a...

Nektek szoktak segíteni a szüleitek, ha bajba kerültök?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt késő délután tartottam hozzájuk autóval. Amikor is kidurrant a kerekem az autómon.

Felhívtam édesapámat hogy mi történt. (30 km voltam ekkor tőlük, az unokajukkal a kocsiban, aki 3 éves. )

Erre azt mondta apám, hogy ,,és most én mit csináljak?,,

Csak nekem esik rosszul, hogy egy vadidegen férfi segített?

Soha nem kértem tőlük semmi segítséget, bár egyedül nevelem a kisfiam, de megoldom. Az esetek 90 százalékában én megyek hozzájuk a kisfiammal, ők kb 3 x jönnek egy évben.

Nem idős 70 éves emberekről van szó!!

2019. júl. 8. 08:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
66%
24. Te nem normalis, szerinted egy nö hogy a fenebe tudna egy kereket leszedni, ha geppel annyira ra vannak a csavarok??? Es nincs hozza fizikai ereje???? Nyilvan segitseget fog kerni!! Es nekem mar a 20 evvel ezelötti müszaki oktatason sem kellett egyedül kereket cserelni, csak megmutattak, ma meg mar nincs is ilyen!!! Es meg mindig nem ez a poszt temaja. Ugyhogy feleslegesen koptattad a billentyüzetet.
2019. júl. 8. 10:27
 22/33 anonim ***** válasza:
73%

23!

Ez is a poszt témája.

Az alapkérdés az volt: Nektek szoktak e segíteni a szüleitek, ha bajba kerültök? Erre a válasz vagy igen, vagy nem, de épeszű ember belegondol, hogy mi az a baj -ott kerékcsere, de lehet pl orvoshoz kell mennem, vigyázna e a kisgyerekemre, eltörtem a lábam és fekvő gipszben vagyok, ápolna e, stb. Az alap válasz egyértelműen egy szülőtől az, hogy igen, segít, de: tud segíteni ? Ha mondjunk épp dolgozik és nem kap szabadságot, akkor nem fog tudni apolni engem, na ah ország másik félén el és én reggel 8kor szólok neki, hogy 9re orvoshoz ekll mennem, akkor nem ér ide. Tehát fontos, hogy miben kell segíteni és hogy alkalmas e, megoldható e adott időben a segítség.

Ott a kerekcs3re volt a kérdés. Meg mindig -énk derült ki, hogy apuka tudott volna segíteni, de nem akart, vagy akart volna, de nem tudott.

2019. júl. 8. 10:35
 23/33 anonim ***** válasza:
69%

Öcsémnek gumisműhelye van, ha annyira egyszerű lenne a kerékcsere, akkor lehúzhatná a rolót, mert mindenki megcsinálná magának!

A kérdésre válaszolva: igen, a szüleim mindig mindenben segítenek amiben tudnak! És még abban is próbálnak, amiben igazából nem tudnak! Ez természetesen kölcsönös! Ezt hívják családnak!

2019. júl. 8. 12:38
 24/33 kovpet ***** válasza:
69%
Nagyon elkanyarodtunk, de egy gumis nem a kerékcseréből él meg, hanem a gumicseréből és az azt követő centrírozásból. Azt célgépek nélkül nem nagyon lehet megcsinálni.
2019. júl. 8. 15:34
 25/33 anonim ***** válasza:
40%

Azért komolyan egy kereket illik tudni kicserélni, én se örülnék nyilvan de ezt még meg tudom csinálni. Ezert nem kell apádnak 60km vezetgetni.

Aki autot akar vezetni az min. kereket cserélni tudjon meg a legalapabb dolgokat. Az elsősegély is kötelező nem mondhatod hogy nem tudod...

Le lehet pontozni

47N

2019. júl. 8. 16:25
 26/33 anonim ***** válasza:
66%

A kerékcseréhez nem kell különösebb erő, felrakja vizszintesre a kerékkulcsot es ugral rajta picit már ki is lazul (mielőtt felemeli a kocsit persze!)

A gumis meg akkor sem abból él hogy defektes kerekeket cserél utszélen ragadt nőknek, hanem gumit javít, gumit cserél, centíroz, stb.

2019. júl. 8. 16:54
 27/33 Asmr válasza:
74%
Nem sűrűn kerülök bajba, de a szüleim segítenek ha tudnak...
2019. júl. 8. 18:07
 28/33 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon rosszul esett volna, ha ezt a választ kapom, miközben az êdesapám 3 éves unokája ott ül a rerobbant autómban.

Nem biztos, hogy el tud jönni segíteni, de annyit mondhatott volna, hogy kislányom, ne aggódj, semmi baj. Én most nem tudok elmenni, mert ..., de hívd fel Jóskapistát vagy én felhívom és megy a segítség.

Én ezt tenném, ha a lányom felhívna.

2019. júl. 8. 18:19
 29/33 anonim ***** válasza:
14%

"Nem biztos, hogy el tud jönni segíteni, de annyit mondhatott volna, hogy kislányom, ne aggódj, semmi baj. Én most nem tudok elmenni, mert ..., de hívd fel Jóskapistát vagy én felhívom és megy a segítség.

Én ezt tenném, ha a lányom felhívna."

Jól is teszed, ha a lányod mondjuk 12 éves és nem elvárható tőle, hogy tudja mit kell tennie. De könyörgöm, itt egy felnott nőről, egy gyereket nevelő anyáról van szó, az ember egy minimum értelmi szintet csak elvár tőle. Ha már kereket nem tud cserélni, csak képes egy szervizt felhívni

2019. júl. 8. 18:24
 30/33 anonim ***** válasza:
48%

Nem arról van szó, hogy ne tudnának önálló döntéseket hozni....sőt, egy egyedül álló anyukának nincs is választási lehetősége. Folyamatosan döntenie kell.

De ôk is emberek. És kit hívna fel, kitől kérhetnek segítséget, ha nem a szüleitől.

Amíg gyerekem van, addig szülő vagyok. Ha a gyerekemnek szüksége van rám, akkor számíthat rám, akár mennyi idős legyen. Nem érezném, hogy ne lenne ez miatt életre való.

...és kedves Kérdező nem is vagy.

Sajnálom, hogy ennyire számíthatsz az édesapádra.

2019. júl. 8. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!