Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is jogosnak gondoljátok?

Ti is jogosnak gondoljátok?

Figyelt kérdés

Nem volt jó gyerekkorom, a szüleim nem foglalkoztak velem, alkoholisták voltak már akkor (bár dolgozni eljártak mindig), sokszor ment az ordibálást és verekedés, rendőrök hívása, ami bennem azért mély nyomott hagyott, mégha engem nem is bántottak. 27 éves vagyok, nem lakom velük egy jó ideje már, ünnepekkor látogatóba mentünk, mert hívtak, egyébként sok minden beszélgetnivaló nem volt sosem, leginkább csak ők panaszkodtak. Tavaly decemberben meghívtuk őket a szűkkörű esküvőnkre, ami augusztusban lesz, akkor még ment hogy de jó, örülnek neki, persze hogy jönnek. Aztán június végén kaptam egy üzenetet, hogy nem jönnek, mert szó szerint idézem: “hagyjuk a felesleges dolgokat”. Ezen nem is tudtam mit megbeszélni, értelmes indokkal nem tudtak előállni. Azóta letiltottam őket mindenhonnan, hogy ne is tudjanak elérni, konkrétan megszakítottam velük a kapcsolatot végleg. Egyrészt jó érzés, mert tipikus mérgező szülők, másrészt olyan érzésem van, mintha meghaltak volna és gyászolnék. Nem tudom, hogy jól cselekedtem-e, rosszul érzem magam emiatt, de egyszerűen annyira fáj, hogy oké, hogy eddig se nagyon tettek meg értem semmit, ennyit ér nekik a lányuk esküvője. Hozzáteszem, se pénzt, se ajándékot nem vártunk el, le is volt szögezve. Ráadásul ha ezt tudjuk, akkor kéttanús esküvőt szervezünk, mert nekem nagyon rossz érzés lesz, hogy senki nem lesz ott az én oldalamon, a párom oldalán meg a szűk családja, 8 fő (nekem nincsenek testvéreim, nagyszüleim). Úgy volt, hogy anyám lesz a tanúm, de most egy ismerőst kell megkérnem, ami még kínosabb.

Szóval szerintetek jogos volt, hogy megszakítottam velük a kapcsolatot?

2019. júl. 5. 19:37
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
32%
Én nem. Beszélni kellett volna velük. Lehet, hogy nincs mit felvenniük, hogy mégis úgy érzik, hogy üres kézzel nem mennének, hogy nem illenek a családba stb. Ha decemberben örültek, akkor nem az van a dologban, hogy most hirtelen ne érdekelné őket.
2019. júl. 5. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Én igen. Az én szüleim is ilyenek voltak. De én már akkor megszakítottam velük a kapcsolatot, amikor elköltöztem otthonról. Azóta sem bántam meg.
2019. júl. 5. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy érzem nekem addig volt családom míg mamám élt!Anyám lelépett mikor 6voltam,apámmal hazaköltöztünk a nagyszüleimhez!Nem olyan sokra rá papám rákban meghalt!Maradtunk hárman úgy hogy apám alkoholista volt!Mamámmal ketten voltunk egymasnak,voltak nehéz időszakok de voltak jók szépek is!Mamám pár éve meghalt!Apám őt is engem is csak kihasznált,akkor voltunk jók mikor pénz vagy valami kellett!Én mamám halála után úgy döntöttem nincs szükségem ilyen emberre!A férjem anno ugy gondolta helyesnek hogy elmegy hozzá,mert úgy illik hogy elösször a szülőtől kérje meg a kezemet!Apám azt mondta neki mindegy... Az esküvőnkre sem hívtam meg!5en voltak az esküvőnkön!A 2 tanu egy baratnőm és mi ketten a férjemmel!Sokkal nyugodtabb így az életem!Nem bántam meg hogy így döntöttem!
2019. júl. 6. 10:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, attól hogy valakivel genetikai rokonságban állsz még ugyanúgy lehetnek sz**r emberek, sosem értettem miért köteles valaki elviselni mérgező embereket mert "jaj dehát a családod" naés? kevésbé fáj ha apu ver a nadrágszíjjal? kevésbé esik rosszul ha anyu hív egy értéktelen hülye k**vának és nem egy idegen vagy mi?

Aki nem való az életedbe mert olyan ember zárd ki, az hogy rokon nem jelent semmit, nem te választottad rokonnak.

2019. júl. 7. 19:03
 5/5 anonim válasza:
Az én apám is alkoholista,sosem törődött velem.Szerencsére elváltak mikor 3 éves voltam.El is költözött a városból.Most 29 éves vagyok. Pár éve kezd rájönni,hogy van egy lánya.Hetente-kéthetente felhív,de őszintén szólva nem nagyon tudok neki mit mondani,és nem is nagyon érdekel,inkább kissé teher számomra.29 évet nem tud pár telefonnal jóvá tenni.Jövő májusban lesz az esküvőnk,én nem hívom meg.Egy csepp lelkiismeretfurdalás nincs bennem...
2019. júl. 15. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!