Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülői szemmel, hogy gondoljátok?

Szülői szemmel, hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés

A két opció közül melyiket tartjátok jobbnak?

1: A gyerek 18 vées korában derül ki, hogy x éve dohányzik vagy

2: Az elejétől tudjátok (mert mondjuk elmondta)

Nyilván az a legjobb, ha a gyerek nem dohányzik, de most ez a 2 lehetőség adott.

2017. jan. 3. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Lehet lepontoznak, de én az eggyest választanám
2017. jan. 3. 22:15
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
2. Nagyon szeretnem, ha bizna bennem. Nagyon fontos.
2017. jan. 3. 22:22
 3/13 anonim ***** válasza:
84%

14-5 évesen még teljesen elnézhető, megy a többi kis hülye után, kell a beilleszkedéshez. Nyilván cseppet sem egészséges, meg büdös és gusztustalan, de azért belehalni még nem fog. Viszont 18 éves korára már lehetne annyi esze, hogy belássa, nem ettől lesz "valaki" és csak kára van a dologból.

Tehát nálam két opció létezik, vagy az elejétől tudjam, hogy dohányozik, vagy egyáltalán ne tudjak róla (mondjuk az más kérdés, hogy mégis hogyan tudná eltitkolni)

2017. jan. 3. 22:24
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
szerintem a kettő. évekig titokban cigiztem és szomorúak voltak, mikor ezt elmondtam. arról nem is beszélve, hogy teljesen megértőek voltak, és nem is egyszer vettek nekem cigit. meg valahol normális dolog, sokan cigiztek életükben. a felnőtté válás része. meg talán az is, ha abbahagyja. a kapcsolat mindenképp őszintébb lesz tőle.
2017. jan. 3. 22:26
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
2. inkább mondja el nyíltan. Ne fogom letépni a fejét, úgyse lehet megtiltani, csak elmondom, hogy hülyeséget csinál, és meg fogja bánni, ha kicsit benő a feje. Inkább csinálja előttem, mint a hátam mögött, az senkinek se jó.
2017. jan. 3. 22:39
 6/13 anonim ***** válasza:
34%
#3: Akkor amikor innen elkoltozott, kulonben megetetnem dobozostol.
2017. jan. 3. 22:44
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem jobb mielőbb megtudni, így esetleg közösen ki lehetne valamit találni, hogy ne dohányozzon tovább, illetve esetleg meg lehetne előzni, hogykésőbb drogügyekbe keveredjen.

Attól, hogy valaki 18 lesz, még semmivel sem lesz felnőttebb, mint 17 évesen. Nem csak a kor teszi a felnőttet.

2017. jan. 3. 22:55
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én tiniként az 1. utat jártam annó.

De a fiamtól szeretném majd a 2. opciót ha már választani kell.

2017. jan. 4. 07:14
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Én szeretném azonnal megtudni, hogy még a függőség kialakulása előtt abba tudja hagyni (mindketten dohányoztunk a férjemmel, tudjuk milyen).
2017. jan. 4. 10:36
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy egy nemdohányzó szülőpár előtt nemhogy évekig, de napokig sem lehet titkolni. A ruháján, bőrén, haján, mindenén érezni a szagot (igen, meg lehet különböztetni, hogy dohányos társaságban volt, vagy ő szívta).

A dohányzó szülő elől meg felesleges, hisz ha ő is szívja, akkor milyen jogon tiltaná meg a gyereknek...

2017. jan. 4. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!