Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért elvárás, hogy valaki...

Miért elvárás, hogy valaki huszonévesen futószalagon gyártsa a gyerekeket és legyen saját lakása?

Figyelt kérdés

Apa folyton azzal zaklat, hogy bezzeg az ő idejében már gyereke és saját lakása volt, amikor annyi idős volt, mint én. +Az apa korában járó emberek is rendszeresen felhozzák ezt.

Miért ekkora elvárás, hogy huszonévesen saját lakása legyen valakinek és futószalagon gyártsa a gyerekeket? Miért baj az, ha valaki nem akar gyereket és nem akar saját lakást?

Miért nem képesek felfogni, hogy anyagilag és idő tekintetében nem tudnám mindezeket bevállalni? Ráadásul idővel ki akarok menni külföldre, megjárva 1-2 országot, így főleg nem tudnám megoldani a gyermekvállalást huszonévesen... Egyáltalán miért akarnak ekkora felelőtlenségbe belehajszolni a Kádár-kor szülöttei?

2019. jún. 29. 17:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

"Mert gyekerek nélkül nem lehet élni, csak az hoz igazi értelmet és boldogságot az életedbe."

"Sosem fogod tudni mi az élet igazi értelme, míg nem leszel anya"

Ezt a választ szoktam kapni, mikor megkérdezem az ilyen buz1kat, hogy miért? miért kellene gyereket szülnöm ha egyáltalán nem akarok?

Az ilyenekkel nem is érdemes leállni erről a témáról vitázni, mert ők jobban tudják.

Külön lakást mondjuk én akarok, rajta is vagyok a témán.

2019. júl. 1. 14:28
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mit? Legyen saját lakásod ,de csak azért ,hogy elköltözhess anyádéktólés,hogy ne piszkáljanak azzal hogy legyen gyereked
2019. júl. 12. 14:00
 13/26 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom hány évesek a szüleid, én 55.Három felnőttkorú gyerek, külön élnek.Egyik már saját lakásban párjával, 2 gyerekkel.Másik kettő albérletben párjukkal,gyerek nincs.Pedig már 30 évesek.Én sose várom el tőlük amit írsz.Látom milyen nehéz nekik is minden.Sokkal nehezebb mint nekünk volt régen.

Én 19 évesen mentem férjhez, 28 éves voltam mikor már 3 gyerekem volt, és 23 amikor már a saját kertes új építésű 90 nméteres házunkban laktunk.Igaz volt rá hitel is,amit vissza tudtunk fizetni 10 év alatt.A ház a család férfi tagjainak összefogásával épült fel.Gyakorlatilag az építőanyagot vettük meg és 1 fő kőműves szakembert fizettünk.Önerőből, szüleink nem tudtak támogatni.

Ezt most hogy tudja megcsinálni egy fiatal?A szüleid leragadtak a régmúltban, nem látják a jelent.Most nekik se lenne ennyi idősen.Nem kéne nekik ilyen rosszindulatúnak lenni.

Ne is törődj velük.Ne hagyd magad semmibe belehajszolni.

2019. júl. 15. 13:46
 14/26 anonim ***** válasza:
95%
Elköltözni mundjuk illene
2021. dec. 27. 12:22
 15/26 anonim ***** válasza:
29%

"Miért elvárás, hogy valaki huszonévesen futószalagon gyártsa a gyerekeket és legyen saját lakása?"

Miért? Elvárás?

"Apa folyton azzal zaklat, hogy ..."

Csak neked legyen szólásszabadságod, ő meg kussoljon?

"bezzeg az ő idejében már gyereke és saját lakása volt, amikor annyi idős volt, mint én. +Az apa korában járó emberek is rendszeresen felhozzák ezt."

Mert ezek tények, és nem tudják megszokni, nem tetszik nekik, hogy mostanában máshogy szokott lenni.

"Miért ekkora elvárás, hogy huszonévesen saját lakása legyen valakinek és futószalagon gyártsa a gyerekeket? Miért baj az, ha valaki nem akar gyereket és nem akar saját lakást?"

Nem ezek az elvárások, hanem az, hogy egy huszonéves felnőttként tudjon reagálni az ilyesféle felvetésekre - ahogy régen a szüleik generációja is felnőttként reagált, amikor az ő szüleik dettó ugyanilyen szöveggel jöttek.

"Miért nem képesek felfogni, hogy"

Képesek felfogni, csak az nem tetszik nekik, hogy ennyire gyerek vagy még mindig, pedig már húsz elmúltál.

"anyagilag és idő tekintetében nem tudnám mindezeket bevállalni"

Ha akarnád, tudnád. Más is tudja, pedig még annyi ideje meg anyagi lehetőségei sincsenek, mint neked, te is tudod.

"Ráadásul idővel ki akarok menni külföldre, megjárva 1-2 országot"

Felnőttként, tehát a saját pénzeden vagy a szülők pénzére ácsingózol? Ha az utóbbi, akkor valószínűleg úgy gondolják, hogy nem utazgatásra kéne költened azt a pénzt, hanem pl. egy(-két, stb.) gyerekre.

"miért akarnak ekkora felelőtlenségbe belehajszolni a Kádár-kor szülöttei?"

Egyszerűen csak azt akarják, hogy nőjjél fel végre És ahhoz az is hozzátartozik, hogy ne húzd fel magad azon, ha másoknak más a véleményük bizonyos dolgokról. Abból, ahogyan reagálsz is az jön le, hogy milyen gyermeteg vagy még mindig, ezt nem bírják szó nélkül nézni. Ha higgadt maradnál és belemennél az ilyen beszélgetésekbe (nem csak egyszer, hanem újra és újra) mint felnőtt a felnőttel, akkor megértenék, hogy milyen szempontjaid vannak. De erre esélyt se adsz, ha támadásnak veszed, amikor előveszik a témát.

2021. dec. 27. 17:34
 16/26 anonim ***** válasza:
73%
Az egy más világ volt, én örülök, hogy albérletre van pénzem, nem hogy lakásra...
2021. dec. 27. 22:32
 17/26 anonim ***** válasza:
89%

Most neked ez nem aktuális. Nyilván ha külföldre mész dolgozni akkor lehet hogy képes leszel itthon lakást venni.

Legyél kedves megtenni egy szivességet nekem. Légyszíves kérdezz ki 50 év feletti nőket, olyanokat akiknek nincs gyereke, de lehetett volna. Mit mondanak akkor amikor már nem lehet?

Még fiatal vagy, menj felfedezni a világot.

2021. dec. 28. 08:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

17

Azt szokták mondani, hogy nem bánták meg.

2021. dec. 28. 11:15
 19/26 anonim ***** válasza:
76%
Persze, önigazolásul a nagy többség mind azt mondja, hogy úgy jó, ahogy ő csinálta, különben hogy tudna a tükörbe nézni nap mint nap?...
2021. dec. 28. 12:06
 20/26 anonim ***** válasza:
A gyerek nem, de a saját lakás az. Így én bukott vagyok.
2021. dec. 28. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!