Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apaként hétvégén lehet nálam...

Apaként hétvégén lehet nálam a 9 hetes kisfiam?

Figyelt kérdés

Még nincs bíróságra beadva az ügy.

Apaként van esélyem ilyen körű felügyeleti jogok kapnom?

A baba tápszeres.

Az anya nagyon jól bánik a fiammal, ahogy én is nagyon csak a mi kapcsolatunk romlott meg.

Az érdekel engem hogy jogilag van e ilyen lehetősségem.

2019. jún. 22. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9%

Amíg nincs hivatalosan elh3lyezve a gyerek, addig mindkét szülőnek ugyanannyi joga van hozza. Ergo viheted, amikor akarod.

A bíróság egészen biztosan az anyánál fog elhelyezni egy ekkora gyereket, hacsak nem drogfüggő, vagy veszélyezteti a gyereket. Illetve hacsak ti másként meg nem allapodtok. Ha ti pl azt mondjátok, a gyerek egy hetet itt lesz, egy hetet ott, azt a bíróság jóváhagyja.

Tehát a lényeg, hoyg az anyjával meg tudjatok beszelni valami rendszert, ami mindkettőtöknek megfelelo

2019. jún. 23. 08:16
 12/20 Sajtostallér ***** válasza:
60%
Á, egyből támadnak a nők. Pedig lányok van ilyen. Az egyik exem is így járt, a csaj azt mondta szed fogamzásgátlót, nem kell az óvszer. Aztán terhes lett. Kihasználta hogy olyan érzelmi állapotban volt az ember, hogy nem mond nemet egy babára. Aztán a terhessége közepén kidobta. Ami cirkuszt leművelt az a csaj, amikor lettem én neki, ami hisztit levágott, amennyire undorító módon viselkedett, ő us meg a családja, legszívesebben képen töröltem volna egy péklapáttal. Persze a gyerek megszületése után, megegyeztek egy összegben amit fizet. Aztán azt is borította a csaj, bíróságra ment. Ott letagadta az addig fizetett összeget, de nem kapta meg azt amit akart. Utána már az anyós is azt mondta hogy menjen vissza, kb. leszarták hogy van neki más. A csaj nővére sem különb.
2019. jún. 23. 08:16
 13/20 A kérdező kommentje:

Reggel van és felkeltem :) elolvastam és szó szerint szánalmas amit ahogy olvasom nagy százalékban nők írtak :)

1 komment pont telibe találta a dolgot és pontosan leírta a lényeget.

Én boldog családba szerettem volna ezt az egesszet együtt békességbe . Tételezzük fel hogy az apa még csak semmi különöset sem tett de az anyának csak arra kellet az apa hogy teherbe essen , addig pedig minden szép és jó volt.

Amint sikerült az apa feleslegessé vált.

Teljesen mind 1 ki mit gondol ez egy felvázolt szituáció ahol se kés se kötelező szex nem volt én csináltam én vagyok benne a felellősségem megkèrdőjelezhetettlen.

Viszont a szituáció is így van , nem kell hozzákomponálni más dolgokat.

Én arra voltam.kiváncsi hogy ha így történt valóban , az apa védelme is létezik? Vagy itt az anya mindent megtehet?

2019. jún. 23. 09:41
 14/20 Sajtostallér ***** válasza:
41%
Az attól függ, hogy a bíróság hogy áll hozzá. Az exeméknél elég sokat akartak gyerektartásként leperelni, vagy a fizetése 33 százalékát. Érted! Mintha adósság lenne. Aztán a bíróság megítélt 25-öt, ami 5-el volt több, mint amiben eredetileg megállapodtak. A bírók sem hülyék. Ha látják rajtad hogy nem te vagy a hunyó, akkor ítélhetnek a te javadra is, de mindenképpen szem előtt tartják a gyerek érdekét. Főleg hogy még ilyen pici. Mindenképpen beszélj ügyvéddel, Ő pontosabb választ tud majd adni, szerintem úgyis szükség lesz majd rá.
2019. jún. 23. 09:51
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

Minden érzelmi oldalt kikapcsolva:

1. Ekkora gyereket az anyánál helyeznek el, kivéve, ha veszélyezteti a gyerek egészségét vagy életét (drogos, alkolista)

2. Az apa 3 éves kor alatt nem viheti el a gyereket éjszakára is, több napra meg végkepp nem. Pici csecsemö esetében csak pár óra a láthatás.

3. nem az anyáról meg az apáról van szó, és nem közölük valaki van elönyben vagy hátrányban, hanem a gyerekröl, akinek fontos az álladó, stabil környezet az egészséges fejlödéséhez.

2019. jún. 23. 11:30
 16/20 A kérdező kommentje:

Utolsó, igazad van teljesen.

A gyermek szempontja az első , jogos és rendben van.

Másrészről sajnos ez is egy bizonyított tény amennyiben ez a törvény így van , az anyuka pedig ragaszkodik hogy a gyermeket csak ekkor láthatom pár órára így sajnos a 3 év hosszú idő és amennyiben nem láthatja az apa többször a gyermekét az biztosan visszadordíthatattlan következményekkel jár.

1 a gyerek elszokik tőlle. Ugye ezt nem kell megmagyarázni az a 2 hetente pár óra sajnos 110% os biztossággal előhozza ezt.

2 az apa is eltávolodik a gyermekétől úgy is hogy ő nem akarná ezt.

Nyilván az apának is jár az hogy az életét folytassa ha már nem akarta hogy így történjen de nem ő döntött hogy vége legyen a kapcsolatnak , és egyszer viszont az apának is lesz egy új családja ami számára a legfontosabb lesz, persze ott a tudatában hogy ott a gyermeke akit minden áron rendes családban akart felnevelni de ez mint opció nincs.

Sajnos ezzel a törvénnyel azt érik csak el hogy az apa és a fia eltávokodjon, 3 év pedig tökéletesen elég ehhez.

Ezt pedig egy anya ugy se fogja sosem megérteni így okoskodni sem kell, bizonyára nem jókedveben írja ezeket a sorokat az ember.

Egy szó mint száz ez a törvény arra jó hogy az apa új életet kezdjen és az új családja fontosabb legyen mindennél es ezt azokra az apákra értem akik a gyermeküket akarják , nem pedig azokra akik csak ugy leléptek mert ott teljesen jogos az anya és gyermeke védelme.

Amennyiben az egisztencia megvan egy és tápszeres a baba egy apa is ugyan úgy megtudja oldani a kisgyermek felnevelését ahogyan kapásból 3 példát is fel tudok sorolni a közeli ismeretségemben.

2019. jún. 23. 13:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt most nem arról van szó, hogy melyik szülő a gerinctelen és kinek van igaza... A gyerek még pici, stabil, állandó környezetre van szüksége, nem tenne jót neki a váltott felügyelet. Látogasd meg az anyjánál és ha majd nagyobb lesz, lehet szó a váltott felügyeletről. Ennyi idő alatt nem fog eltávolodni tőled, ne aggódj. Bőven lesz még idő felépíteni az apa-fia kapcsolatot, főleg ha már nagyobb lesz a gyerkőc
2019. jún. 23. 13:09
 18/20 anonim ***** válasza:
24%
Kérlek magyarázd el jobban, hogy mi volt a gerinctelen húzás. Te akartál családot? És mennyi ideig voltatok együtt mielőtt teherbe esett? És itt tobzódnak a férfiak folyton, hogy minek az eljegyzés, házasság stb. Ha pár éve együtt voltatok, nem ismerted ki eléggé? Nem az lett volna a menete, hogy eljegyzitek egymást, esküvő, és utána jöhet a baba?
2019. jún. 23. 13:11
 19/20 Sajtostallér ***** válasza:
62%
Egyébként arra is kiváncsi lennék hogy, ki ad lepontozást egy valóban megtörtént esetre. XD Kérdező, sajnos ez van amikor tehetetlen vagy. Ha majd nagyobb lesz a gyerek akkor több időd lesz vele, akkor szorosabb kapcsolatot is kialakíthatsz vele, ha lesz másik családod, akkor is bevonhatod. Neki az természetes lesz.
2019. jún. 24. 01:05
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

"Egyébként arra is kiváncsi lennék hogy, ki ad lepontozást egy valóban megtörtént esetre. XD"

Hadd segítsek: teljesen irreleváns, hogy valóban megtörtént esetet írsz le, abban az esetben, ha ezzel nem a kérdésre válaszolsz.

Ez a kérdés a gyerekelhelyezésről szól, nem pedig a gyerektartás összegéről.

2019. jún. 24. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!