Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 28 év felett miért "illik"...

28 év felett miért "illik" kiköltözni a gyereknek a szüllői házból, miért van egy ilyen tátsadalmi elvárás?

Figyelt kérdés

Egyedülállóként lehetetlen lakast venni, még csak hitelre is... Esetleg vidéken valami 15 négyzetméteres lepukkang lyukat és ezzel nem túlzok.

Annak meg semmi értelme, ha amúgy a szobám is nagyobb és ez egy Budapesti ház...

Vidéken pedig még kevesebbet is keresnék és nem tudnám fizetni a törlesztőt.

2019. jún. 18. 09:40
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
0%
Hány nm jut rád a házból, amit általában te használsz csak?
2019. jún. 18. 11:13
 22/49 A kérdező kommentje:

De én nem hiszek ebben, hogy lennének nagyon olyan emberek akik tényleg maguktól építették fel az életüket 30 alatt...

10,000-ből egy van ilyen. Ehhez 1 milliós fizetés kell.

Én is olyanoktól kapom meg, hogy lúzer vagyok akik semmivel sem keresnek többet mint én, mégis valahonnan a lakás mellett van elektromos autó is, meg miegyéb...

Én meg a fizetésem 85%-át elteszem évek óta.

2019. jún. 18. 11:16
 23/49 szántóvető ***** válasza:
52%

tehát sosem lesz senkid és otthon fogsz megöregedni.ez nem baj,végülis a te életed,azt kezdesz vele amit akarsz.ebben az esetben nem is kell törekedni saját lakásra.

"miért van egy ilyen tátsadalmi elvárás?"-tudod feleség,gyerekek,ez az amit a túlnyomó többség normálisnak tart.

2019. jún. 18. 11:22
 24/49 anonim ***** válasza:
83%
ne törődj velük. az átlag gyakoris csak fújja meg fújja a hülyeségét.
2019. jún. 18. 11:22
 25/49 anonim ***** válasza:
70%

"Most ôszintén elárulom, hogy lehet, hogy örökké!"

Na látod, ez a baj. Nem "illik" kérdése. Az ember belekényelmesedik az otthoni létbe, aztán egy idő után már nem is fontos neki, hogy önálló élete legyen.

A szüleid örülnek neki, hogy velük élsz? Mert ha igen, a ti dolgotok, kinek mi köze hozzá?

Én őszintén bevallom, nem lennék boldog, ha a felnőtt gyerekem még mindig itthon lakna. És család sem kellene neki. Úgy érezném, valahol kisiklott az élete, és okolnám magamat is miatta. És őt is. Mondani nem mondanám, de nem hiszem, hogy felhőtlen lenne az együtt lakás.

2019. jún. 18. 11:23
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

25 : Ahány család, annyi szokás és annyi elvárás. Nálunk abból volt mindennapi konfliktus, hogy nagyszüleim nem tudtak belenyugodni, hogy nem velük lakunk, anyukám és én, és nem állunk a rendelkezésükre 0-24-ben.

Napi 8 másfél órás telefon, amiben ezeket a szemrehányásokat szajkózták.

2019. jún. 18. 11:27
 27/49 anonim ***** válasza:
52%

"De én nem hiszek ebben, hogy lennének nagyon olyan emberek akik tényleg maguktól építették fel az életüket 30 alatt..."

Hinni a templomban kell. A való életben körül kell nézni, tanácsot kérni sem sátántól való. Az emberek többsége ebben az életkorban már talál társat magának, összeteszik amijük van, és megpróbálnak otthont teremteni maguknak. Mert igényük van rá. Ha neked nincs, a te dolgod.

De még egyszer megkérdezem, a szüleidnek is jó ez a helyzet? Mert felnőttként már nemcsak magadra kellene gondolnod.

2019. jún. 18. 11:33
 28/49 szántóvető ***** válasza:
63%
"Napi 8 másfél órás telefon, amiben ezeket a szemrehányásokat szajkózták."-fél perc után rájuk kellett volna baszni a kagylót.
2019. jún. 18. 11:34
 29/49 anonim ***** válasza:
73%

Nem "illik", meg nem "társadalmi elvárás".

Ne abból indulj ki, amit itt 10-12 éves okostojás hülyegyerekek, meg huszonéves aranyásó pitchák írogatnak, az nem életszerű. Kinek-kinek lehetőségei, és igényei szerint kell élnie az életét, és megszokni, hogy idegennek semmi beleszólása nincs a dolgaidba. Abba sem, hogy kivel élsz egy fedél alatt. Pont.

2019. jún. 18. 12:04
 30/49 anonim ***** válasza:
94%

Miért illik?

Mert illik megpróbálnod, hogy önállóan is életképes vagy.

Szép és dícséretes, hogy a fizezésed 85% - át félre rakod, s van már 8 millád.

Ha erről nézzük, addig vagy otthon amíg a szüleiden nem látod, hogy nyűg vagy. Ezt ti érzitek otthon. S csak rátok tartozik.

Ha arról nézzük, biztos van oka, amiért nem tudtál kialakítani egy párkapcsolatot. Szerintem a mamahotel kényelme miatt.

S bizony, ha valakivel összeköltöznél, nem a 85% maradna meg, hanem a 15%.lehet, hogy ezt félted.

2019. jún. 18. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!