Nagy hibát követtem el?
Amikor anyud mondta, hogy ez neked rosszul esett, megmondtad, hogy neked is, hogy állandóan másokhoz mér? Mert az nagyon nem egészséges dolog.
Én azt mondom, hogy kamaszosan visszavágtál és megmutattad neki, hogy ő mit is csinál veled. Nem kell rendszert csinálni belőle, de ne bánkódj.
Ha nem mondtad meg neki, hogy téged mennyire zavar és rosszul esik, akkor tedd meg még a napokban, hogy többet ne mondjon ilyet.
Ez a másokhoz hasonlítás amúgy marha jó: Amikor az van, hogy a gyerek mondjuk kap egy rossz jegyet, és otthon azzal védi magát, hogy "de hát az egész osztálynak kettesre sikerült a doga", akkor annyira tipikus, hogy a szülő azt rikácsolja, hogy "engem nem érdekel a más gyereke". Amikor meg mondjuk a "más gyereke" jobban produkál valamiből, akkor egyből hasonlítgatja hozzá a sajátját. Akkor érdekli a más gyereke?
Annyira utáltam ezt gyerekként.
Neked volt igazad. Összehasonlítható, sőt, ugyanaz a két dolog.
"másnak ez nem adatik meg, ami nekünk van" - mármint mi? Ezt nem igazán értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!