Mit gondoltok az olyan szülőkről, akik sértegetik,
megalázzák, lelki terrorban tartják vagy esetleg
kitagadják a saját gyereküket, mert az meleg?
Hogy nem is szereti igazán, kudarcnak éli meg hogy a gyereke "nem normális", fél hogy az ismerősei mit szólnak.
2019. jún. 15. 14:37
2/11 anonim válasza:
Ezekkel az a gond, hogy a szülő sem kapott megfelelő nevelést ilyen téren... Tapasztalatiam alapján legtöbbször a szülő úgy tanulja meg ezeket a dolgokat mintha bűn lenne, és mintha hatalmas szégyen lenne, és úgy élik meg mintha egy sorozstgyilkos gyereket kéne felvállalnia.
2019. jún. 15. 15:21
"kudarcnak éli meg hogy a gyereke "nem normális""
Ez a tökéletes megfogalmazás. Én nem vagyok meleg, mégis utált apám.
2019. jún. 15. 16:07
Az a véleményem hogy baromi szűklátókörűen, vagy bigott vallásosan nevelték őket, és nincs elég eszük, hogy elhagyják a maradi, káros elveket.
2019. jún. 15. 16:12
2019. jún. 17. 09:39
Azt gondolom, hogy az ilyen szülő soha sem szerette a gyerekét igazán csak saját magát. Mert ha szerette volna akkor azon lenne, hogy neki jobb legyen. És ettől a viselkedéstől nem lesz jobb.
Az édesanyám vallásos, konzervatív asszony. Tudtam, hogy a homoszexualitás számára tabu. Mikor elmondtam neki mi a helyzet csak szótlanul ült, majd annyit mondott, hogy "Nem érdekel. Akkor is a fiam vagy és az is maradsz!" Ebből tudtam, hogy végtelenül szeret. Mert annak ellenére amit tanult, annak ellenére amit esetleg ez az egész helyzet okozott benne képes volt azt nézni, hogy nekem mi a jó. Azóta is támogat annak ellenére, hogy tudom, hogy nem képes egyik napról a másikra megváltozni. De a kapcsolatunk erősebb mint valaha és mindig hálás leszek neki azért hogy ilyen édesanya. Mert egy pillanat alatt képes volt félretenni mindent amit addig gondolt a gyermeke boldogságáért.
2019. jún. 17. 15:51
Nem szerette igazán soha a gyerekét. Plusz az ilyen szülő öregkorában örülhet annak ha az ápoló rákopog, hogy ágyneműt cseréljenek nála.
2019. jún. 18. 21:28
8/11 Lacás1976 válasza:
Undorító. nem is ember az ilyen. Egy igazi szülő a gyereke boldogságát tartja szem előtt....
2019. jún. 19. 07:23
Az ilyen szülő amellett, hogy sosem szerette a gyerekét, rémesen ostoba és nem képes a saját érdekeit sem szem előtt tartani. Legalább annyi lenne benne, hogy ha megöregszik akkor - jó esetben - csak a gyerekeire számíthat, ha meleg, ha heteró, ha bármilyen. Ha ezért kiutálja, akkor ahogy az előző előtti írhat, örülhet ha öregként egy pohár vizet kap a nővértől és nem egyedül hal meg.
2019. jún. 19. 18:11
Konzervatív értékrend (én maradi, begyöpösödöttnek tartom) ide vagy oda, a szülőnek a gyerek normál esetben pótolhatatlan, egyszeri, megismételhetetlen emberi lény. Sokkal megfoghatóbb, mint holmi, "értékrend". Aki tényleg szereti a gyerekét, az megbékél a helyzettel.
2019. jún. 19. 18:14
Kapcsolódó kérdések: