Ezt hogy gondolta a mostohaanyám?
Apám felesége, 8 évvel ezelőtt vette el. (Apu özvegy volt akkor már 6 éve). A lényeg, hogy közben lett egy közös gyerekük, ő fiú, most 5 éves. Én lány vagyok, 22 éves. 1 éve van egy barátom, még ő is az anyjánál lakik. Ő már dolgozik, én még tanulok. Apámat meg akartam kérni, hogy hétvégeken hadd aludjon nálunk a barátom, de apu nem engedte. Erre gondoltam, beszélek a mostohaanyámmal, de ő is azt mondta, hogy nem, mert nem szeretne „idegent kerülgetni” minden hétvégén.
Ebben az az érdekes, hogy annak idején apu őt csak úgy idehozta, feleségül vette egy év „járás” után, nem volt választásom, nekem meg kellett vele osztani az otthonomat. Ha úgy nézzük, nekem meg ő az „idegen”. Most meg ő idegenezi le az én barátomat (amúgy szerintem az, hogy apám sem engedte meg, szerintem az is tőle jön, mert apám nagyon behódol neki.)
Az nem opció, hogy a barátoméknál legyünk, anyja utál engem.
Ő idejöhetett, én kénytelen voltam alkalmazkodni kamasz lányként, akkor neki miért lenne baj, amit kértem? Ez igazságos?
Nem igazságos, de ez van. Hétvégére menjetek el egy hotelbe és meg van oldva a gond.
Egy-egy hétvége még beleférhetne, de minden hétvége egy kicsit túlzás. Pláne úgy, hogy te nem mehetsz a pasidékhoz.
Valamennyi rész a házból valóban a kérdezőé lehet, bár nyilván lehet sokkal bonyolultabb a tulajdonviszony.
De ha máskülönben nincs nagy konfliktus, próbálj valamilyen kompromisszumot kötni, mert azért elég nagy teher valamit heti két nap vendégül látni, "kerülgetni" még akkor is ha igazad van a kölcsönösség miatt. Eleinte csak alkalomszerűen, később sűrűbben pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!