Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik velem így a...

Miért viselkedik velem így a mostohaanyám?

Figyelt kérdés

Lassan 10 éve él már velünk, de apám most vette csak el egy pár hónapja. Még otthon élek, de az elköltözés gondolata már nagyon is vonzó. A rendes anyámmal rossz a kapcsolatom, így mikor megismertem semmilyen rossz érzéssel nem voltam iránta, barátsággal fogadtam. Eleinte rendes volt velem de az első év után mintha kiforgatták volna. A legkissebb hibáért is cirkuszolni kezd, viszont ha ő hibázik akármit is, akkor rám keni hogy miattam történt az egész. Ha véletlen az útjában vagyok akkor egyszerűen szószerint odébb lök. Ugyanakkor ha kétségbe vonnám az anyai képességeit, akkor is cirkuszolni kezd. Azt sem tudja elfogadni hogy nem vagyok olyan mint ő, hogy nekem másak az érdeklődési köreim mint neki.A publikum felé viszont meg mindig azt mutatja hogy ő mennyire szeret engem.

Lassan már odáig fajul a dolog hogy rajtam vezeti le az összes feszültségét, minden hibámért a fejemet veszi, és állandóan szidja a személyemet is. Pedig nem is adok rá okot, nem voltam soha sem kijárós, nem dohányzom, nem iszok, mindig otthonülős voltam, csendben próbáltam kerülni minden konfliktust. Annyi hogy kicsit lassabb vagyok, és sokszor elkalandoznak a gondolataim, illetve elfelejtek dolgokat nem szándékosan. Lassan már a személyét is kerülöm és ha a közelemben van a szemkontaktust sem veszem fel vele ha nem muszáj.

Most hogy lett barátom, állandóan azzal jön hogy a barátom helyében, ilyen nő elöl, mint amilyen én vagyok, ő menekülne, és elötte is próbál sarazni, illetve megvádol mindenfélével.

Lassan 10 éve nyelem már ezt és lassan betelik a pohár nagyon, de ugyanakkor nem értem miért csinálja azt amit csinál, miért lehet ez jó neki?

22/L

2018. nov. 11. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10%
És még hány évig szeretnél otthon lakni?
2018. nov. 11. 19:49
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem ideje lenne elköltöznöd. A gyerekkor véget ért.
2018. nov. 11. 19:59
 3/11 anonim ***** válasza:
39%
Még raer kesobb elkoltozni de ugylatom divat lett minnel hamarabb xd
2018. nov. 11. 20:12
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Irigy h neked lett minőségi kapcsolatod ő meg 10 év után lett feleségül véve megszokásból..
2018. nov. 11. 20:13
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

4-es, nem kell mindent belemagyarázni. Honnan tudod, hogy "minőségi kapcsolata" van? Annyit írt, hogy most lett barátja.

A nőt pedig legalább elvette a lány apja 10 év után (gondolom, nem volt szempont annyira.)

2018. nov. 11. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:
9%

3-as, miért ér még rá elköltözni? Te élnél olyan környezetben, ahol utálva vagy? Tökmindegy, hogy az apja szereti, de a nővel konfrontálódik napi szinten. Én baromira nem érezném jól magam valahol, ahol zavaró tényező vagyok. És már nem 18 éves.

Ha valakinek ki kell röppennie, az nem a mostohaanyu, hanem a lány, akár tetszik, akár nem.

2018. nov. 11. 20:19
 7/11 anonim ***** válasza:
4%

Én erre azt mondom, hogy alap esetben egy 22 éves lány persze, nyugodtan lakjon még otthon. De ebben az esetben lényegében önszopatás otthon maradnia. Jobb nem lesz.

A nő 10 évig nevelte, valószínűleg szeretné már a saját életét élni a férjével. Nem pedig egy felnőtt nőt kerülgetni. Ha úgy vesszük, neki senkije, és nem azt vállalta, hogy életközösségben fog lakni a férje lányával a lány harminc-akárhány éves koráig mondjuk.

2018. nov. 11. 20:28
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Ne nevezd mostohaanyádnak, hanem az apád feleségének.
2018. nov. 11. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Na látjátok: Lényegit senki nem tud írni arra, hohy odeje elköltözni. Aki költözést javasol és.meg is indokolja, azt szidjátok és lepontozzátok, mert szemét irigy mostoha.

Akkor érdemi javaslatot tud mondani valaki?

Ugye, nem.

2018. nov. 12. 07:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Idén végeztem a tanulmányaimmal, az iskola meg közel volt a mostani lakhelyhez, azért nem mentem külön. Viszont a költözés tényleg tervben van már, sikerült rendes munkához jutnom, így most már csak gyűjtenem kell egy keveset, hogy megkezdjem az önálló életet. Sajnos azonban valószinű hogy nem fog változni a hozzám való viszonyulása a költözésem után sem, ugyanúgy megy majd a sarazás a hátam mögött is. Ezért nem értem hogy miért jó ez neki. Az összes rokonunkat eddig kibeszélte meg szidta a hátuk mögött. Pedig ők is barátsággal fogadták, mint én mikor megismertem. Én csak békét szeretnék a kettőnk közt, nem kell már imádnunk egymást, viszont szeretném ha meglenne a kölcsönös tisztelet kettőnk közt, és nem hallgatni a nyivákolását még egy húsz évig mikor nem tetszik neki valami amit csinálok vagy hogy ne lökjön fel mint egy zsákot ha épp az útjába kerülök.
2018. nov. 12. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!