Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom szokásai furcsák az...

A párom szokásai furcsák az anyámnak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy egy hónapja összejöttem a mostani párommal, és mivel nagy a távolság, egy kettő bemutattam itthon, azóta hétvégente itt van nálunk(anyámmal és a hugommal lakom). A párom talán kicsit túlságosan otthon érzi magát nálunk, benyúl gond nélkül a hűtőbe, teát főz magának, stb, de ugyanúgy el is rakodik maga után. Anyámnak ez nem tetszik. Viszont én nem akartam a páromat arra szoktatni, hogy mindig mindent elé teszek. Mostmár anyámtól azt is megkaptam, hogy a párom miatt több víz, meg kaja fogy, mikor a számlák felét én fizetem, a hűtőbe a kaját hetek óta csak én veszem. Anióta dolgozok, segítem őt, mert a fizetése nem lenne elég. Soha nem róttam ezt fel neki, nem is merem, mert tuti felhúzná magát, vagy sírna rajta egyet, hogy miért vetem a szemére... Viszont igazságtalannak tartom. Vagy megmondjam? Mindennel baja van... Sajnos a külön költözés egyelőre nem opció, most kezdtem a vállalkozásomat, 1-2 évig még nem tudok elmenni. A párom meg már észrevette hogy nincs szívesen látva, nekem meg teljesen kellemetlen a dolog. Neki sem akarom mostmar megmondani hogy kérdezze meg hogy csinálhat-e egy teát magának, teljesen hülyén jönne ki szerintem. Ötletek?

2019. jún. 12. 22:28
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
93%

Őszintén szólva csak erősíteni tudom a többieket. Azért egész hétvégére becuccolni nem az, mint amikor átjön vendégségbe egy délutánra a pajtid. Nekem alapból nem tetszene, hogy minden hétvégén, amikor én is lazítanék, akkor ott lenne egy idegen, ráadásul ennyire ne érezze már magát otthon...Igen, ez nettó bunkóság, nem is értem, hány évesek vagytok, hogy ez neki ok?

Tiszta, hogy neked nem opció az elköltözés, csak akkor azt kellene megérteni, hogy ha nem tudsz önálló, felnőtt életet élni, akkor vannak dolgok, amikről le kell mondanod. Például, hogy mégha csak hétvégén is, de felnőttes együttélést játszol a pasiddal. Ez a spórolás ára. Lásd vendégül havi egyszer, akkor is kérdezd meg a lakás többi lakóját, hogy jöhet-e, és hogy mivel kompenzálhatod az őket ért kellemetlenséget, kényelmetlenséget. Ne rendelkezz alapból úgy a lakással, mintha ha alanyi jogod lenne azt csinálni, amit akarsz, mintha egyedül lennél. Hidd el, ha te is kicsit máshogy állsz hozzá, akkor a családod is másként fog viszonyulni az épp aktuális pasidhoz.

2019. jún. 13. 06:16
 32/44 anonim ***** válasza:
97%
Egy olyan anyának,akinek kevés a fizetése még a családjára is, nagyon fájó pont tud lenni,ha a lánya a keresetéből egy férfit tart el hétvégente. Ha csak egy hónapja ismered,akkor max 4 alkalommal volt nálatok. Na én a helyedben gyorsan elmennék hozzájuk is hétvégére. Legalább ebből megtudod,hogy mennyire ki vagy használva. De gondolom, mivel benned van illem,ezért nem fogsz náluk random nekiállni kutatni a hűtőben. Pedig ezt kellene,aztán várni a párod és a családja reakcióját. Ezzel azt akarom írni,hogy ne hagyd magad kihasználni. Anyád is jobban örülne,ha a kevésbé pénze mellett magadra költenêd azt amit megkeresek.
2019. jún. 13. 08:46
 33/44 anonim ***** válasza:
97%

Nem a szamlakkal van a problema, meg hogy mit fizetsz. Hanem az intim ter itt a gond, hogy mas otthonaba rendszeresen betuszkolsz egy idegent, es nekik el kell viselniük. Ha 2-3 havonta ott vagytok, vagy neha atugrik vendegsegbe, az persze nem gond. De ti par hete randiztok, es a pasi mar lassan idejenek 1/3-aban nalatok el.

A masik problema szerintem, pedig hogy ilyen pasinal aki igy viselkedik mar regen villognia kellene veszjelzonek, bar attol tartok, ez kb. nalad csak akkor fog bekövetkezni, amikor mar nagyban eltartod es a biztonsag kedveert meg a telefonszamlajat is te fizeted, o meg eli vilagat akarcsak most.

2019. jún. 13. 08:59
 34/44 anonim ***** válasza:
84%
Arról nem írtál, hogy a párod tesz-e gesztusokat. Egy anyának, ahogy mások is írták (én csak kiegészítem egy kicsit) nehéz azt látni, hogy a lánya, akinek még csak indulófélben van a vállalkozása, arra költi a kevéske pénzét, hogy az ott hétvégéztetett partner el legyen látva, és ezért nem kap viszonzást, sőt, az illető mindezt természetesnek veszi. Szokott a párod bevásárolni? Meg szokta kérdezni, hogy mire van szükség? Szokta felajánlani, hogy segít ebben-abban? Hogyha nem, akkor simán lehet, hogy anyukád azt érzi (megjegyzem, jogosan), hogy ez a férfi kihasznál téged, és egyúttal őt is. Az meg már csak hab a tortán, hogy én se akarnék egy kvázi idegent a lakásomba minden egyes hétvégén. Találjatok más megoldást, legyél nála is.
2019. jún. 13. 09:40
 35/44 anonim ***** válasza:
80%
Most nem azért, de normális ferfi, ahol minden héten két napot tölt, felajánl egy bevásárlást minimum.
2019. jún. 13. 09:44
 36/44 anonim ***** válasza:
33%

Az én anyukám is az "idegent nem tűrök a házban" szöveggel jött, amikor már kb fél éve voltam együtt a párommal. Mindenkit megértek aki azt mondja, hogy kerülgetni kell stb. Viszont mi is egyéb okok miatt (egyetem) nem tudunk összeköltözni, és hétvégenként általában nálunk vagyunk. Azóta évek teltek el, ő már családtag és senki nem érzi feszélyezve magát ha itt van. Tudom hogy ehhez idő kell, de ha nem tölt ott időt soha a pasi, nem is lesz több, mint idegen.

A költségekről pedig annyit, hogy párom néha itt zuhanyzik, itt eszik, (nyilván nem egy hatalmas mennyiséget) ő ezt azzal 'kompenzálja', hogy néhanapján elvisz vacsorázni, vagy beülünk meginni valamit. Attól hogy itt tölti a hétvégéket, senki nem vára el, hogy egy kiló húst hozzon.

Náluk ez a kiszolgálom magam dolog úgy megy, hogy szedek elő poharat amiből iszom, a kaját meg általában ők mondják hogy van ez meg az a hűtőben, vegyem ki. Nálunk meg néha kiszolgálom, néha meg megkérdezem hogy mit enne, aztán mondom neki, hogy tudja hol találja a hozzávalókat.

Persze egy hónap után én sem lennék olyan bátor, hogy benyúljak a hűtőbe, de szokás mondani hogy "érezd otthon magad", aztán ha otthon érzi, le van szólva. :D

2019. jún. 13. 09:51
 37/44 anonim ***** válasza:
69%

Már mindent leírtatok előttem, teljesen egyetértek. Hülyét kapnék, ha minden teljes hétvégén kerülgetnem kéne valakit, még ha az a lányom barátja, akkor is.

Viszont nemrég egy kellemes meglepetés ért, de hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem jönnek sűrűn, havonta egyszer max., és csak pár órára: Megfőztem az ebédet. Ettünk. Megkérdeztem, kérnek-e kávét. Igen... A srác felállt, és kiszolgált mindannyiónkat, mondta, hogy mi csak maradjunk. Pedig ő is a konyhámban matatott, de valahol nagyon jól esett.

Ilyen is van.

Kérdező, ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy meg kell találni az arany középutat. Nem ráakaszkodni anyukádra minden egyes hétvégén, hiába szállsz be anyagilag, a nyugalmat nem tudja pótolni.

2019. jún. 13. 13:02
 38/44 anonim ***** válasza:
66%
37. vagyok. Az lemaradt, mert a kérdésed szempontjából fontos lehet: ő is még csak harmadszor volt nálunk. És soha nem jött üres kézzel. (Nem mintha elvárnám, sőt.)
2019. jún. 13. 13:13
 39/44 anonim ***** válasza:
80%

Az én meglátáspm 36 éves férfiként, hogy ez a srác nagyon kihasznál és az idő múlásával ez fokozódni fog még.

A pofámon nem lenne bőr így viselkedni más otthonában.

Ha ilyen rendszereséggel járnék a csajomhoz (mert az vagy neki még, nem a párja) tuti, hogy bőven vásárolnék mindenből, ami szükséges egy 7végi főzéshez. Nassolnivalót-üdítőt-vizet. Ez a minimum!

Aki így tud viselkedni egy idegen házban, ahogy a "párod" az bizony nem először csinál ilyet. Nekem ez a meglátásom! Szóval légy óvatos!

Sok sikert a sráccal! - de...

2019. jún. 13. 13:51
 40/44 anonim ***** válasza:
57%

#39 válaszolóval értek egyet. Én is gondoltam már rá, hogy ha nálatok ilyen pofátlan, akkor ezt már többször eljátszhatta, több helyen.

Nekem van egy olyan gyanúm, hogy ez a pasi "ebből él". Kiváncsi lennék hány naív csajjal játsza/játszotta már el ezt.

Kérdező, majd írj arról, hogy milyen volt náluk. Már ha egyáltalán eljutsz odáig...

2019. jún. 13. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!