Az mama hotelnek számít ha a szüleimmel élek, de besegítek az otthoni munkába? (piacra járok, stb)
Szia!
Én 30+/N vagyok. Saját keresetem van, abból támogatom a szüleimet is. Tehát nem csak a saját részemet adom be a közösbe, hanem amikor megszorulnak, akkor adok nekik és NEM kérem vissza. Kiveszem a részem a házi és ház körüli munkákból is. Önállóan élek.
A "bűnöm" csupán annyi, hogy a családi házunktól 10 percre van a munkahelyem, és így nem látom célszerűnek, hogy külön költözzek egyedül, és úgy tartsak fenn egy háztartást, illetve fizessem az albérleti díjat.
Akkor inkább a szüleimet segítem.
A munkahelyemen a nagymegmondó emberek emiatt lenéznek, MIKÖZBEN nekik bár van saját családjuk, a nagyszülők vigyáznak az unokákra, a szülőkhöz járnak ebédre,
Szia!
Én 30+/N vagyok. Saját keresetem van, abból támogatom a szüleimet is. Tehát nem csak a saját részemet adom be a közösbe, hanem amikor megszorulnak, akkor adok nekik és NEM kérem vissza. Kiveszem a részem a házi és ház körüli munkákból is. Önállóan élek.
A "bűnöm" csupán annyi, hogy a családi házunktól 10 percre van a munkahelyem, és így nem látom célszerűnek, hogy külön költözzek egyedül, és úgy tartsak fenn egy háztartást, illetve fizessem az albérleti díjat.
Akkor inkább a szüleimet segítem.
A munkahelyemen a nagymegmondó emberek emiatt lenéznek, MIKÖZBEN nekik bár van saját családjuk, a nagyszülők vigyáznak az unokákra, a szülőkhöz járnak ebédre, közben anyuci csomagol nekik, hogy ebéd is legyen. A reggelit meg megveszik az áruházban. És igen, a nagyi segít a külön háztartásban is, mert ő már nyugdíjas, és belefér neki időben...
Most akkor ki használja ki a szülőket? Én, vagy a saját családdal lévők, akiket a szülők kiszolgálnak?
Itt sokaknak az mamához élnek számít, ha valaki ott él. Az mindegy nekik hogy adsz-e haza pénzt, vagy csinálsz- e valamit otthon.
Szerintem az a mamahotel, amikor az ember nem dolgozik, nem tanul, nem csinál semmit, és a szülők kínálják a popsiját.
Ha besegítesz otthon, fizeted a rezsi rád eső részét és az ellátásodat, tehát beadsz a közösbe kb havi 60-70 ezret, és ha pl hárman laktok akkor minden munka 1/3 részét te végzed, akkor nem az.
Ha nem adsz haza semmit, vagy csak jelképeset, akkor az.
mamahotel = szitokszó, ne ezzel mérd magad.
Nyilván nem vagyok elkényeztetett, ha a családoddal együtt élve kiveszed a részed. Sok esetben ez kifejezetten előny is lehet, hogy megvan az összhang, tudtok együttműködni.
Egyedül az a kérdés, hogyha lenne párod, őt akarnád-e ebbe a keretbe illeszteni, vagy ha neki ez nem állna testhez, ő maga lenne-e fontosabb (tehát tudnál-e és hajlandó lennél-e vele elköltözni, saját életet élni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!