Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek hány éves koráig...

A gyerek hány éves koráig tennéd meg ezt neki?

Figyelt kérdés

Uzsonna csomagolas suliba, szobájában takarítás pl.?

Hány éves kortól várod el hogy ezeket megcsinálja a gyereked?

2019. jún. 4. 14:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Egy 16 éves esetében a szobatakarítás alapdolog lenne (meg maga utána fürdö, konyha stb rendbetétele is).

Uzsonnacsomagolás addig nem gond, amíg a szülönek van kedve/ideje erre, de elvárni semmi esetre sem várhatja el.

Emiatt a szülöket zaklatni igencsak gáz, az már böven elvárható ilyen idösen, hogy ezt egyedül meg tudja csinálni.

2019. jún. 4. 15:19
 12/26 A kérdező kommentje:

Nem, nem irtam el, 16 éves :-)

Felkelti a szülőt 6kor hogy kér uzsonnat :-)

2019. jún. 4. 15:21
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülö ebbe belemegy, akkor nem CSAK a gyerek a hülye!

Én elküldeném a gyereket valamerre, ha hajnalban ilyen miatt felkeltene, de garantáltan nem csinálnék neki uzsonnát!

2019. jún. 4. 15:25
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja hát ha ezzel kezded! Így már más a helyzet.3 gyerekem mikor készült reggel iskolába, felkeltem és csináltam nekik a kaját.Ők öltöztek, reggeliztek, stb addig.

De egy 16 éves nehogy felköltse már az anyját azért, hogy csináljon neki uzsonnát!Ebben az esetben megcsinálhatja magának.

2019. jún. 4. 15:26
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt testvérem képes volt felkelteni anyát a délutáni szundikálásból, hogy mikor lesz kész az étel és ő nem

20-25 éves. Én már semmin nem csodálkozom.

2019. jún. 4. 16:10
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Szobájának takarítása szerintem hatodikos kor környékétől.

Kaját én még egyetemista korában is csomagoltam, de ezt szeretetből teszi az ember (nem azért, mert béna a gyerek). Ha belegondolok, férjemnek is csomagolok.

2019. jún. 4. 16:22
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
16 évesemnek néha csinálok reggelit :) ha magamnak tudok akkor neki is simán belefér
2019. jún. 4. 16:33
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 8 éves korától készít magának harapnivalót. A szobáját 11 éves korától egyedül takarítja.

16 éves korában akkor sem keltett volna fel, ha nem talál a hűtőben semmi fogára valót. Akkor fogta magát, suli előtt elment a boltba, és kész.

2019. jún. 4. 16:41
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

Ismerek én olyat, aki 23 évesen a nagyanyjának szólt mikor munkába menetbe volt, készülődött, hogy főzzön már neki kávét!

Anyja rendszeresen csomagolta a kaját neki a munkába. Annyira nem képes ez a csaj, hogy amikor eszik, ott hagyja a tányért az asztalon. Semmit nem csinál otthon, nem takarít maga után sem. Kiszolgálják és kiszolgálják bizony ennyi évesen is! Hülye a szülő. Nekem ez már a gáz kategória...

Ez nekem már nem a szeretet kategória, hanem az örökös gyerekként kezelés, a csaj úgy is viselkedik mint egy idióta kisgyerek, nem felnőtt és nem is hagyják felnőni. Az anyjának felnőttnek kéne kezelni, felelősséget tenni rá, illő lenne ennyi évesen "segíteni" is otthon, de nem is várják el tőle! (?) Majd ha pasija lesz megcsinálja, ha elköltözik - ezt szokták mondani az anyjaék. A csaj meg hogy dehogy költözik el otthonról...

Ez a szituáció az én értékrendemben elfogadhatatlan. Hülyére nevelték és "nevelik" jelenleg is.

Én nem fogom az én gyerekemet így nevelni... Nem leszek olyan szülő aki a saját kicsit szerencsétlenül sikerült életét azzal kompenzálja, hogy a gyerekének mindent megcsinál, azért hogy ő ne maradjon egyedül. Ezzel a dologgal akarja igazából otthon tartani, hogy ő ne maradjon egyedül....

2019. jún. 4. 17:03
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Gáz igen. Nekem pofám se lett volna hozzá ennyi idősen. Nem hiszem, hogy egy reggelit ne tudna megcsinálni, pl. egy szendvicset vagy müzlit. Ez csak lustaság és az ilyen emberek nem tudnak majd magukról felnőttként gondoskodni.
2019. jún. 4. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!