Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek hány éves koráig...

A gyerek hány éves koráig tennéd meg ezt neki?

Figyelt kérdés

Uzsonna csomagolas suliba, szobájában takarítás pl.?

Hány éves kortól várod el hogy ezeket megcsinálja a gyereked?

2019. jún. 4. 14:28
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
92%
Én 10 vagy 11 éves koromtól csináltam meg ezeket.
2019. jún. 4. 14:40
 2/26 anonim ***** válasza:
82%

Nekem anyukám csomagol kaját akkor is ha nincs suli ( Apámnak is, persze neki munkába :D ), szobámba meg addig takarított amíg elég idős nem lettem, hogy ne akarjam, hogy kutasson a szobámban.

Fiú.

2019. jún. 4. 14:42
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

4. osztályos a kisfiam. Uzsonnacsomagolást szívesen megcsinálom, kedvességből, ezt nem érzem kiszolgálásnak, a férjemnek is szívesen csomagolok munkába.

A szoba takarítása más. Rendet már 5-6 éves korától neki kell raknia benne, úgy, hogy semmi ne maradjon a földön, szemetest kiüríti, stb. A portörlést is meg tudja csinálni 6 éves kora óta, de ott voltam sokáig vele, együtt csináltuk. Porszívózni még jobban szeretek én a nehezen hozzáférhető helyeken, de a szőnyeget ki tudja porszívózni, a felmosást szintén rábízhattam kb. elsős korától. Ablakmosást én csinálom, nehogy kiessen, függönyöket is én mosom.

2019. jún. 4. 14:47
 4/26 anonim ***** válasza:
84%
Nekem 5 éves a kislányom és együtt takarítjuk a szobáját és az ételt is együtt készítjük. Hajlandó 10 perccel hamarabb kelni, hogy szendvicset vajazhasson és hozzátenném, hihetetlenül ügyes. Én önállóságra nevelem őt mert az nem tenne jót sem neki, sem nekem, ha én csinálnék mkndemt helyette. Így legalább együtt nevetünk, miközben egyre ügyesebb, én pedig egyre büszkébb vagyok.
2019. jún. 4. 14:52
 5/26 anonim ***** válasza:
93%
5-6 éves korától fokozatosan fogom nevelni az önállóságra. Nem azért, mert én lusta vagyok, hanem mert nem akarom azt, hogy kikerül a nagybetűs Életbe, és folyjon a nyál a szájából.
2019. jún. 4. 14:59
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
11 éves koromtól takarítottam a szobámat, anya meg 18 évesen is csomagolt kaját. Nem kértem, csak soha nem hagyta abba. 🙂
2019. jún. 4. 15:04
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a zöld oacsi! :-)

Akkor ciki, ha egy 16 éves felkelti a szüleit hogy csináljanak neki uzsonnát? :-)

2019. jún. 4. 15:04
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Gáz
2019. jún. 4. 15:08
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy iskolába megy, már szerintem lehet együtt (akár ő önállóan) uzsonnát csinálni.

Szobába takarítást addig amíg óvodás, de a játékait már akkor is megtanítom hogy rakja el maga után.

A 16 gondolom elírás. 6 akart lenni?

2019. jún. 4. 15:13
 10/26 anonim ***** válasza:
97%

Igen, nagyon gáz.

De bulizni gondolom, elég erettnek hiszi magát.

2019. jún. 4. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!