Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kiabál mindig velem az...

Miért kiabál mindig velem az apám?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok . Soha nem iszom , nem dohányzom , jók a jegyeim is .

Már startból kiabálva szól hozzám , ha valamit szerinte túl ,,lassan,, csinálok , pl. ruha összehajtása , vagy ha mondd valamit , ami nem helytálló , vagy másként gondolom,és kulturáltan megpróbálom kifejezni magam , akkor is az van ,hogy ne tisztelem, soha nem adom meg neki az utolsó szó jogát. Amúgy a teljesen nyugodt állapotából , hirtelen emeli fel mindig a hangját . Ez érzelmi zsarolás szerintetek? Ha igen, hogy lehetne megállitani, vagy ignorláni ? (bocsi, hosszú i-t nem tudok irni)

2019. jún. 3. 20:24
 1/9 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem külön megemliteni , hogy ilyenkor persze szid is , mindig talál rá okot.
2019. jún. 3. 20:25
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Bántalmazó személyiség. Ezek mind szóbeli erőszaknak számítanak.
2019. jún. 3. 20:33
 3/9 anonim ***** válasza:
35%
Csak azért mert jár a szája visszaüvöltenék hogy te nekem ne kiabálj.Majd ha normálisan tudsz velem beszélni akkor majd tárgyalunk.nehogymár el kellene tűrnőd hogy üvöltözik neked.Én csak azért is pont olyan lennék amilyen nem vagyok és amikkel szid,hogy lássa,hogy tudsz te tényleg olyan lenni.A szép szó itt mar nem használ
2019. jún. 3. 20:57
 4/9 anonim válasza:
84%

Van egy kifejezés is az ilyen emberekre, őket "Mérgező Szülők"-nek hívják. Nem egyszerű eset. Keress rá erre a kifejezésre gugliban, elég sok találatot ki fog dobni. Ezen kifejezésen belül is persze több típus van, de nem is az a lényeg, hanem hogy felismerjük, ha valóban ilyenről van szó.

Van egy-két oldal, ahol leírják az esetleges megoldást arra, hogy hogyan célszerű kezelni az ilyen helyzeteket. Mivel persze minden ember és élethelyzet más, így csak annyit szűrj le magadnak belőle, ami rád vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos infókat itt találod:

[link]

[link]

A lényeg, ha magadba nézel, és úgy látod, hogy egyértelműen nem te vagy az ő frusztráltságának, keserű, rosszindulatú magatartásának az okozója, akkor tudd, hogy te nem vagy hibás! Ez nem a te sarad, csak kivetíti rád a megkeseredettségét! (És esetleg egyéb más, saját lelki problémáit). Szóval fel a fejjel! Tudom, nem egyszerű a dolog, de mindig van megoldás, még ha kicsit rögös is az út a célig. :) Sok sikert, erőt, és kitartást kívánok neked!

2019. jún. 3. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem iszik? Mi a munkaköre? (felelős vezető vagy éppen alárendelt beosztott?) Hol van anyukád a képben?

Ez nem érzelmi zsarolás, az a szeretet érzésével él vissza, ez agresszió. Próbáld meg becsukni a füledet, lazán ne is halld meg. Ver is vagy csak szidalmaz? Egész életedben ilyen volt?

2019. jún. 3. 22:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Érzelmi zsarolás inkább az, amikor azzal vádol, hogy nem szereted, vagy azt mondja, "ha szeretnél, akkor x". De azt hiszem, nem érdemes azon vitatkozni, hogy a bántalmazgatás mely alesete áll fenn. Megállítani nehéz. Tanulj, olvass (pl. Platónt, azon belül Szókratész dialógusait, jó minta arra, hogyan lehet rábírni valakit arra, hogy felülvizsgálja a véleményét), közben készítsd elő a "kiugrást" az önálló életbe, mert bár talán rá tudod bírni arra, hogy ritkábban üvöltsön veled, azt nehéz lesz elérned, hogy tartson tiszteletben.

Amikor lassú a ruhaösszehajtás, akkor az amúgy a te ruhád (ehhez semmi köze) vagy az övé (hajtsa maga)?

2019. jún. 4. 11:42
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es, a linkelt cikkek eszméletlenül jók!!! El is mentettem magamnak.
2019. jún. 4. 11:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem erőszakos egyáltalán , csak már nagyon bánt a viselkedése.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2019. jún. 4. 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem erőszakos??? Te óriási tévedésben vagy, te lány! Ha üvöltözik, ócsárol, nem hagy nyugton téged, az mi, ha nem erőszak? Nem csak az az erőszak, ha megver! Akkor ezek szerint legalább nem ver! De becsmérelnie éppúgy nem szabad! De a kérdéseimre nem válaszoltál!
2019. jún. 4. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!