Érdekes, én jogot tanulok és ilyennel még nem találkoztam...
Amúgy szerintem onnantól, hogy a gyereket már nem kell tisztában tartani és van elég nagy ahhoz, hogy egyedül fürödjön meg öltözzön. Vagyis, ha mondjuk egy 7-8 éves kéri, hogy ne menj be már a fürdőszobába, mert egyedül akar fürdeni, akkor ezt tartsd tiszteletben.
2019. jún. 2. 18:01
12/18 anonim válasza:
Pl. most is egy kissráccal beszélgetek itt privátban, akihez a kérése ellenére is bemegy a nővére meg az anyja. Ez az, amit nem kéne.
2019. jún. 2. 18:08
13/18 anonim válasza:
Olyan "jog" nincs, hogy "valakit mezteöenüllátnia kell/lehet" bárkinek is, csak olyan, hogy valakinek joga van nem egyezni bele abba, hogy más valaki az intimszféráját megsértse azzal, hogy "látni akarja meztelenül" a beleegyezése nélkül.
2019. jún. 3. 13:04
14/18 anonim válasza:
* valakit meztelenül látnia kell/lehet
2019. jún. 3. 13:05
15/18 anonim válasza:
Amig a gyerek úgy gondolja h nem zavarja vagy fusztrálja h mesztelenűl van a szülei előtt. Egy baba korom óta máig apa anya én és bátyám egymás előtt mesztelenkedünk, főleg nyáron a házba vagy este felé 5 után akkor kezdett mindenki vetkőzni és menni lassan fürdeni. (most 17 vagyok, bátyám már elköltözött de apa anya én meg mindig mesztelenkedünk, a házba. Teraszon n nagyon)
2019. jún. 5. 17:11
16/18 anonim válasza:
Az egyik lányom 26 éves. Tavaly júliusban volt egy nagyon komoly balesete. Nem tudott semmit sem egyedül megcsinálni. A kórházban én segítettem neki fürdeni és öltözködni is, igaz segíthettek volna az ápolók is, de én vagyok az anyja, és úgy éreztem, mivel az én gyerekem, én is szeretném ápolni ilyen téren. Tehát, ez a kérdés azért felesleges és értelmetlen, mert bármikor hozhatja úgy a sors, hogy a gyereknek a szülőre lesz szüksége akár 40 évesen is. Szerencsére az én lányom felépűlt, de alakulhatott volna úgy is, hogy lebénúl nyaktól lefelé, és mivel nincs barátja vagy férje nekem és az apjának kellett volna mindenben ellátnunk.
2019. jún. 9. 16:59
17/18 anonim válasza:
Utolsó: ebben igazad van, csak ezzel nem mindenki van így.
Pl. a fiammal nemrég szóba került ilyen téma, és ö kifejezetten azt mondta, hogy neki kevésbé kellemetlen egy szakképzett, idegen valaki ápolása, mintha én tenném.
És ezzel teljes mértékben egyet értek, én is szivesebben venném, ha egy szakember lát el ilyen esetben és nem a gyerekeim egyike.
De egyik esetben sem JOGA a szülönek az, hogy a gyerekét meztelenül láthassa a szülö, hanem ez csak az ápolással járó mellékhatás.
2019. jún. 9. 17:53
18/18 anonim válasza:
Családon belül nem jogok vannak, hanem erőviszonyok. Amíg anyám erősebb volt nálam, addig az volt, amit ő akar. Aztán ez a felállás elmúlt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!