Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyám ne...

Mit tegyek, hogy anyám ne forgasson ki minket?

Figyelt kérdés

Amióta megszülettem, faterom állandóan ingázik a munkahelyére, keresi a pénzt. Ez amiatt történt, mert szült 3 gyereket, és azt gondolta, hogy majd az anyja segít felnevelni. Természetesen az anyja semmit nem segített, sőt, még nekünk kellett mamánkat pátyolgatni. Az anyja csak vert minket, dolgoztatott mindhármónkat a tűző napon gombokért (kerti munka).

Az a lényeg, hogy a kedves anyukám úgy gondolja, hogy minden közös, nélküle egy fillérünk nem lenne. Ő "felnevelt" minket, spórolta a pénzt (szerinte). Az igazság viszont az, hogy ő miatta el kellett költöznünk a jó helyről, hogy ő az anyukája mellett lehessen, mi pedig ingázhatunk miatta a közeli városba... Szóval ő az önfeláldozó anya, jó beáldozott négyünket a saját kényelméért. Munkaviszonya nemigen volt, házimunkákat csinált. Szerinte ez egyenértékű a mérnök faterom munkájával (és a havi 1000+ kilométeres hazajárkálásával).

Van befektetésünk apám nevén (ami éveken belül akár a többszörösére is mehet), és anyámnak kell a fele, cserébe viszont lemond az ingatlanjaink feléről a mi javunkra. Csak annyi a probléma, hogy 10+ millió forint feletti összegről van. Őneki persze a saját nevére kell a zsé, és úgy gondolja, hogy nekünk elég az ő becsületszava. Tehát megkapná a befektetést pluszba, és hivatalosan nem mond le semmiről sem persze.

Állandóan azzal zsarolta fateromat, hogy elválik, minket meg azzal etetett kiskorunkban, hogy öngyilkos lesz, felköti magát!

Én tanácsoltam faternak, hogy váljon el tőle. Ki kell szedni a kullancsot, mert csak még több vért szív ki...

Faterom sajnos papucs. Muterom pedig csak elhöbzsögné a pénzt. Vagy kitalálna valami tuti üzletet (persze 0 élettapasztalattal), vagy pedig hirtelen eszébe jutna, hogy ő neki milyen pokoli dolga van itt, és "jogosan" itt hagyna minket, de a pénzt azt nyilván vinné.

Mit kellene tennem?

2019. máj. 30. 15:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Semmit. Hagyd ott a családot a francba, és járd a magad útját. A biológiai származás nem jogosítja fel őket, hogy tönkretegyék az életed.
2019. máj. 30. 15:45
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

JOGILAG minden, ami a házasság alatt keletkezett vagyon - ingatlan, pénz - közös szerzemény, fele anyádat illeti.

(Anyád nem tudott volna apád nélkül 3 gyereket szülni, szóval ebben nem cska ö a hibás)

A befektetés nem tudom, kié, ha a tiéd, akkor ne legyen apád nevén, hanem a tiéden, mert ami apád nevén van, az az övé meg anyádé.

Ha anyád nevére átkerülne pénz, az attól függetlenül továbbra is apáddal közös vagyon, kivéve, ha elötte törvényesen elváltak és megvolt a vagyonmegosztás.

NEKED nem KELL semmit tenni, ez kettejük ügye. Az egyetlen, hogy a SAJÁT pénzedet a te nevedre szóló számnám tartsd, akkor az marad a tiéd, egyébként nem.

2019. máj. 30. 15:50
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos az ilyen nem köti fel magát. Az én anyám is hasonló.

Te nem menj bele semmibe, ne add oda a pénzed. A szava semmit se ér.

Szakítsd meg velük a kapcsolatot és éld az életed.

2019. máj. 30. 15:56
 4/12 anonim ***** válasza:
52%

Lépj le...

Gondolom, azért az ingyen házi cseléd azért jó volt mindannyiótoknak...

2019. máj. 30. 15:57
 5/12 lilla64 ***** válasza:
73%
Fogd a pénzed és lépjél otthonról.Éld a saját életedet,a többit oldják meg ők.
2019. máj. 30. 16:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el.
2019. máj. 30. 16:23
 7/12 anonim ***** válasza:
83%
Te semmit nem tudsz tenni. "Fater" tudja ezeket elintézni azzal, hogy mindent a te nevedre irat. Miért alakult ki ez az egész egyébként? "Anyád" nem egyik napról a másikra találta ki gondolom a semmiből, hogy neki ez kell meg az kell.
2019. máj. 30. 17:22
 8/12 anonim ***** válasza:
47%

"Az anyja csak vert minket, dolgoztatott mindhármónkat a tűző napon gombokért (kerti munka)."

"Az igazság viszont az, hogy ő miatta el kellett költöznünk a jó helyről,"

Na most akkor neked az volt a jó hely, ahol az apai nagyanyád vert benneteket és dolgoztatott a semmiért, és anyád a rossz, amiért elmenekített onnan benneteket. Értem. Akkor költözz vissza nagyanyádhoz, hogy üssön tovább, a szüleid pénzügyeibe meg ne dumálj bele, mert semmi közöd hozzá. Majd akkor lesz, ha örökölsz utánuk (remélhetőleg még jó sokára).

Jól írta valaki korábban: a házasság alatt szerzett vagyon közös tulajdon, fele anyádat illeti, aki szerinted nem dolgozott, "csak" ellátott benneteket és a háztartást.

2019. máj. 30. 19:54
 9/12 anonim ***** válasza:
40%

Végigolvastam és a legvégén csak két szó jutott eszembe rólad: rohadj meg.

Egy undorító kis féreg vagy. Igen, az otthonlétes gyereknevelés és házimunka ugyanolyan értékű, mint bármilyen más munka. Vagyis nem, több. Mert az otthoni 0-24, míg apádnak jár pihenés.

Láttam már ilyen családot, ott is így beszéltek a fiúk az anyjukkal, aki ugyanígy élte meg, majd 45 évesenmeghalt. Undorító és gusztustalan. És tudod mit? Ami apád nevén van, az az anyádé is, a pénzed pedig dugd fel jó mélyen a seggedbe és ez legyen életed legnagyobb boldogsága.

2019. máj. 31. 05:53
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, örülök, hogy nem csak én láttam meg ezt a dolgot.... De mégis le vagyok pontozva, mert fáj az igazság...
2019. máj. 31. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!