Közgazdaságtant végeztem, mivel édesapámnak két cége van, hogy továbbvigyem a cégeket. Édesapám viszont mérnök, aki nem érti és nem akar gazdálkodni, ki is írt a cégből. Mit tegyek?
Mit csinálj?
Menj el dolgozni egy céghez ahol tudod kamatoztatni a közgáz tudásodat. Apád cégével ne foglalkozz. Ha apádnak úgy jó ahogy van, akkor hagyni kell.
1. Jelentkezés előtt kellett volna tisztázni vele, hogy számíthatsz-e majd rá, hogy átveszed a cégeket.
2. Beszélj vele, győzd meg. Az is a munkád része, hogy tudj hatékonyan tárgyalni, mert máshogy hogy juthatnál cégközelbe?
Nem tudom miféle közgazdaságtant tanultál, hogy így beszélsz: " ki is írt a cégből", nincs ilyen cégjogi fogalom.
Azt se nagyon értem egy mérnök mit akar gazdálkodni, de mindegy is.
Keress egy rendes állást a szakmában.
Semmit. Semmi közöd apád cégéhez.
És egy kicsit vegyél vissza, mert friss diplomával nem igazán van valós életbeli tapasztalatod.
A kioktató hangnemet senki nem szereti kezdőktől.
"hogy továbbvigyem a cégeket."
Mikor? Majd ha nyugdíjba megy 10-15 év múlva? Ezt ő mondta, vagy te találtad ki? Valami nagyon nem volt kóser veled, ha kipaterolt a cégből. A kérdésedet olvasva szerintem túl nagy volt az arcod.
Pontosan nem értem, mi a gond. Van egy piacképes szakmád, végzettséged, előtted a jövő. Kiléphetsz a munkaerőpiacra, lehet karriered a szkmában stb.
Édesapádnak van két, rosszul funkcionáló és -leírásod alapján- likviditási problémákkal küzdő, kevéssé jövedelmező cége.
Ez két kitérő egyenesnek tűnik, amik tudvalevőleg nem metszik egymást. Ő éli az életét, te a tiédet.
Mit tégy? Koncentrálj a további tanulásra/karrierre, legyenek saját bevételeid, ajánld fel a szakmai segítséged édesapádnak. Egyszer ajánld fel, ne többször! És tudd elfogadni, ha nemet mond az a drága öreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!