Megéri manapság egyetemre menni, ha nem orvos vagy mérnök akar lenni valaki?
Ha a pénz motivál, akkor a szakmunka jobban fizet.
Programozásra már vannak 2-3 hónapos gyorstalpalók, amik garantálják az elhelyezkedést.
Könyvelésre ott a mérlegképes könyvelői képzés, nem kell közgáz.
Ezek után mi a szerepe az egyetemnek? Milyen értéket ad egy HR, PR, vagy éppen bölcsészdiploma?
Nem egészen,de való igaz,a diplomák 90%-a kuka,nem is értem,hogy lehet valaki olyan ostoba,hogy beiratkozik ilyen meki-büfé szakra.
Ami megéri:
- Gazdasági elemző matematikus
- Pénzügy számvitel
- Aktuárius
- Matematikus
- Nemzetközi jogász
- Nemzetközi gazdálkodás
- Alkalmazott közgáz
Ezek megérik.
A legtöbb egyetemi képzés, aláírom, nem túl versenyképes. Viszont adnak egy jó alapot több témából, és ami pl sokat megtanított nekem, a kutatás amikor beadandót, szakdolgozatot kellett írni. Kb mint a matek középiskolában, ami igazából a logikus gondolkodásra nevel.
A gyorstalpalók nagyon 1-1 szegmensre mennek rá. Persze ezek sokszor piacképes tudás, az egyetem meg széleskörű, de nagyja nem piacképes.
Én is tanulok online micro-msc programban, tök más mint a BSC diplomám, és rengeteget utána kell tanulnom magamnak, mert sok témában nem vagyok jártas.
Azt mondanám arra tanulj, amerre a szíved húz. Ha ezt a tárgyat nem oktatják egyetemen, egyelőre ne arra menj. Ha 2-3 év múlva rájössz, mégis leraknál egy diplomát, még nem késtél el azzal se.
Ha annyira megérné, nem lennénk tömegesen diplomások, akik bolti vagy gyári munkánál többre nem vitték. Nyilván ezen az oldalon mindenki mérnök és programozó, aki a világot szemellenzővel látja, így hihetetlen amit mondok, de attól még ez a valóság. A bölcsészeknek szánt SSC-s duma is egyébként jókora kamu, én a hetekben adtam be vagy 10 pozícióra a jelentkezésemet, és még csak válaszolni se hajlandók.
Úgyhogy igen, vagy mérnöki, vagy eüs, vagy pénzügyi vagy infós diploma, vagy szakmunka, vagy C+E jogosítvány, és itt kifújt a jól fizető állások feltételeinek a listája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!