Miért van az, hogy ha valaki nem az orvosira, vagy mérnöki karra akar jelenkezni, arra szinte mindenki azt válaszolja, hogy kb. csak időpazarlás az egyetem?
ha szereted, amit csinálsz és nem átbulizod az egyetemet, akkor igazán jó lehetsz más szakmákban is, bár a munkakeresésnél lehet, hogy többet kell "szenvedned", de aki nem jó szakember, azt bármelyik területen mellőzik vagy a kevésbé jó állásokat tölti be, legyen akár mérnök vagy informatikus.
és sokan arról feledkeznek meg, hogy az egyetem tudást ad, egy szemléletmódot, ami nem feltétlenül illik bele egy munkaköri leírásba. sajnos sokan az egyetem és egy szakma közé egyenlőségjelet tesznek, nem értik meg, hogy a tudás önmagában is nagyon hasznos.
Általában ezeknek az embereknek gőzök sincs az egész mérnöki/informatikusi pályáról.
Én infósként mondom, hogy senki se kezdjen bele, ha nem szereti/érdekli, mert úgy semmi értelme. Ne hagyd magadat eltántorítani. Bármilyen szakkal el lehet helyezkedni, a lényeg, hogy használd ki az egyetem adta lehetőségeket és már egyetem alatt szerezz tapasztalatot.
Mi az, megsértődött egy leendő viselkedéselemző?:-D
Nekem ne mondja senki, hogy egy btk-s pszichológia szak többet nyújt annál, mint aminek interneten vagy könyvekből önszorgalmilag utána lehet nézni.
és attól, mert szerinted sokat kell tanulni(látom nem jártál még orvosi vagy egészségtudományi karon)még nem ad értékes diplomát, mivel boldog-boldogtalan elvégzi.
Én más szakon végeztem, de bármikor elbeszélgetek veled a Wundt féle introspekcióról, vagy akár a Gestalt pszichológiáról is, pedig mi csak 5 félévig tanultuk, és a szakunknak köze se lesz hozzá.
3-as válaszoló vagyok, nem végeztem pszichológiát, DE!
önszorgalomból bárminek utána tudsz olvasni. informatikának is, vannak ingyenes online programozói tanfolyamok. a pszichológia ba (és ma) nélkül viszont soha a büdös életben nem tudsz pszichológusként dolgozni. nem fog senki alkalmazni gyerekpszichológusként egy olyat, aki vasárnap esténként olvas csak ilyen könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!