TI mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy öcsém. 13 éves.

Általános iskolás, eléggé rossz tanulo ami nalunk azt jelenti sok 4 ese van, 3as a 1db.

Viszont az iskolajaban magyon nagyon alacsony a szint. Ezert a szuleim tobbet varnanak el tole.

Hozza kepest en lennek az “alomgyerek” mert meg kozepsuliban is szet tanulom magam kitunoert.

A tesom rengeteget jatszik netes jatekokkal amik nagyon ragak de hozzatennem a szuleim emgedtek neki megvenni... es korlatlanul hasznali.

Szoval a tesom buta kicsit es eroszakos lett a jatekok miatt.

De a szuleink... pl ma delelott anyukam nagyon megverte fakanallal, ordibaltak meg stb, mert a tesom nem tolta ki a funyirot, ezert anyukam mar eleve utessel kezdte. Aztan a testverem lepisilta anyukank cipojet, aki persze utana nagyon durvan megverte. Elvette a telefonjat stb..

Anyukam egyebkent tanar, es az iskolaban ahol tanit szeretik a gyerekek..

Nem szokta odaig vinni a verest h barmi latszodjon a tesomon.

Regebben anyukam engem is igy vert csak nalam hajtepes is volt mert lany vagyok.

Aztan miutan anya megverte, uszitotta apat h o is, de apukank jo ember es magyon nyugodt.

Nem tudom a szuloknek mennyi joguk van a gyermekuket verni, es persze tudom hogy aregi vilagban ez teljesen normalis volt. De anyukank a nevelesben nagyon elrontott par dolgot. Sose olel meg minket. Szamara ismeretlen a puszi es az oleles fogalma. Kiskorunktol kezdve. Sose dicser meg minket. Esetleg kitakaritjuk a tesommal az egesz hazat, utana varnank egy :”Ugyesek voltatok”-ot , de anya nem adja meg. Altalaban azt mondja mar megint elrontottuk. Es elkezdi kritizalni ha valahol kis hiba van a takaritasban pl labtorlo alatt nem porszivoztunk fel. Ezek utan persze kiveszett belolunk a lelek.

Viszont, mindent megkapunk kb. Persze normalis keretek kozott, de utazasok,sielesek, taborok, szep helyen lakunk, szoval ezert nem panaszkodhatunk. Es nem tudom mennyire lenne halatlan barkinek is panaszkodni. Mint rajottem mi valoszinu szeretethianyosak vagyunk, mert a baratnoim szulei nem igy viselkednek a gyerekeikkel.

Raadasul apukam kb 1 eve megcsalta anyukamat mert neki is eleg nehez elviselni, de apa nem akar elvalni mert akkor “elvesztene minket is”. 3 an vagyunk testverek, es persze egyik gyereket sem akarja “elhagyni”. Ezert elviseli anyat.

Persze a tesom neha viselkedik idootan, de szerintem nem ez a veres meg ordibalas fogja megvaltoztatni. Ahogy idosebb lesz egyszer visszaut anyukamnak (talan annyi veres utan jogosan) akkor meg anya nem fogja tudni megallitani.

Minket sosem biztattal h : Da pesze hogy meg tudod csinalni. Jo lett volna.. azt mondtak hogy ugyis max 2 es lett es utana 5 os lett. De nekem ez megis nagyon faj mikor ezt csinaljak.

Tesmoat se dicserik meg soha. Pedig o neha tenyleg megdolgozik azert a 4esert.

Es mivel a tesom is kezd ertelmesebb lenni, o is kezdi erezni a szeretethianyt. Mert anyukankkal 0 a kapcsolatunk. Nem is beszelek vele soha semmirol mert nincs mirol.

Hogy segithetnek a tesomnak?

2019. máj. 19. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Tök jó, hogy mindenért csak anyukád a hibás. Az persze teljesen normális, hogy apád csalja, meg a tesód lehugyozza a cipőjét. Nyilván meg kellett volna puszikálni érte.
2019. máj. 19. 10:25
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Elég beteg egy család vagytok. Anyukád erőszakos idegbeteg, te a 4-est rossz osztályzatként könyveled el- jah és ha valaki 4-es tanuló az már buta is (!!!), tesód oda pisil ahová nem kell- felteszem bosszúból, Apukád pedig megcsalta Anyukád..

Én azért ennyi idősen már megmondtam ha valami nem tetszett..sőt biztosan felléptem volna, ha látom, hogy Anyám veri a testvérem.

2019. máj. 19. 10:32
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Apukádnak kellene fellépni azaz elválni és titeket magánál elhelyeztetni.

Családon belül kellene valami konszenzusra jutni és lépni. Másképp nem lesz változás.

2019. máj. 19. 10:44
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Már bocsi, de anyukád nem emberek közé való. Az én anyukám soha az életbe nem emelt ránk kezet, pusztán csak eltiltott a telefontól, a tevétől vagy éppen a barátoktól. Szerintem kiábrándító és egyben elszomorító, hogy képes a saját gyermekét bántalmazni bármiféle megbánás érzése nélkül. Hogy lehet az ilyen tanár? Én nem engedném gyerekek közé. Persze érthető, hogy rossz dolog ha az öcséd ilyet tesz, de annak oka is volt, ahogy azt leírtad. A gyerekek ártatlanok, a személyiségük fejlődését pedig az befolyásolja a legnagyobb mértékben, hogy mit látnak a közvetlen környezetükben. Ha egy gyereknek azt kell átélnie napról napra, hogy nem szeretik igazán, akkor nem is kérdéses, hogy magábahúzódó lesz, de ha mindemellett még a bántalmazás is szerepet játszik az életében akkor az se kizárt, hogy erőszakos lesz. Ha valaki elvállal egy gyereket akkor azért teszi, mert tudja mivel jár. Szeretni kell a gyerekeket és a jó út felé kell terelgetni, mert ez a legkevesebb, amit megtehet az ember értük. Termeszetesen ez a gyerekeknek kicseszés, de idővel rá fognak jönni, hogy ők is ugyanezt teszik a saját gyerekeikkel. De az nem megoldás, hogy testileg bántalmazza a kisfiát, mert "rossz" jegyet hoz. Az én öcsém sokszor kap egyest, de anyámnak meg sem fordulna a fejében, hogy bántsa emiatt, inkább csak eltiltja dolgoktól.

Te hiába akarsz segíteni neki, hiaba akarod megadni neki azt a szeretetet amire szüksége lenne, mert nem fog menni. Az anyai szeretetet te nem adhatod meg neki. Az a baj, hogy szerintem az anyja sem akarja, ami undorító. Az ilyen ne vállaljon gyereket és ne tanítson. Szabályosan hányingerem van az ilyen emberektől.

2019. máj. 19. 10:59
 5/6 anonim ***** válasza:
86%

Azért rossz tanulónak nem nevezném a tesódat. Rossz tanuló az, aki kettes-hármas, urambocsá megbukik.

Lebutázni pedig megint csak nem kéne. Valószínűleg sokkal okosabb, mint te, hiszen te "széttanulod magad" az ötösért, ő meg játszik egész nap és így is megvan a négyes.

Amúgy tök beteg családod van, részvétem.

2019. máj. 19. 12:05
 6/6 A kérdező kommentje:

A tesomat azert hivom butanak, mert a leggyengebb alt.suliba jar, ahol jol tudom hogy 0tanulassal voltam kituno, es ott 4est kapni mar kb nehez mert eleg sok a kisebbsegi.

En pedig azert tanulok annyit mert a varos legerosebb kozepiskolajaba jarok, ahol muszaly ennyit tanulni.

Igen, beteg csalad vagyunk, de az a baj hogy csak belulrol mert a kornyezetunkben ezt senki nem latja. Es mindenki azt hiszi hogy tokeletesek vagyunk.

2019. máj. 19. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!