Norális, hogy bűntudatom van?
Persze hogy normális,de nem kell.
Egy idő után hidd el hogy elmúlik.
Tudom, hogy nagyon nehéz de nem rajtad múlt. Most is fentről vigyáz rád.:)
Kedves Kérdező!
Ez a "bocsánatot akart kérni" szöveg pontosan ugyanannyira hiteles, mint amit Anyudnak mondott, hogy "ő megváltozott" - vagyis semennyire. Tapasztaltad a saját bőrödön, mennyire "változott meg". Jogos önvédelem volt, hogy megszakítottál vele minden kapcsolatot, és SEMMI okod nincsen a bűntudatra. Ha úgy érzed, hogy könnyebb lenne, akkor beszélj erről Anyukáddal vagy a nővéreddel.
Normális. Csak két idézetet teszek hozzá:
Tizennégy éves koromban apám annyira ostoba volt, hogy alig bírtam ki a társaságában. Mire huszonegy éves lettem, csodálkozva láttam, mennyit fejlődött hét év alatt. Mark Twain
A megbocsájtás az erősek erénye, a gyengék sohasem bocsájtanak meg. Mahatma Gandhi
Nagyon intelligens vagy! Mármint pozitív értelemben, hogy annak ellenére ami történt kicsit más szemmel nézel a dolgokra a betegség tudatában, sokan erre nem képesek.
Azt szokták javasolni ilyenkor, hogy ha van valami amit nem mondtál el, akkor írni kell egy levelet, gyújt egy fehér gyertyát és olvasd fel. Elvileg ez segít a bűntudat enyhítésében.
Ne legyen bűntudatot!
Verte az anyukádat,meg a nővéredet. Még 15 éves korbodba téged is megvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!