Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá az apukámat,...

Hogy vegyem rá az apukámat, hogy vehessek egy iPhone-t?

Figyelt kérdés
A "keress munkát" és a "vegyél magadnak" nem játszik, mert bár van saját keresetem, minden pénz egy közös számlára megy és minden nagyobb kiadásról közösen döntünk, ha valaki nem akarja, nem vesszük meg. Anya benne lenne, apa nem akarja - ő, mint a világon az egyetlen ember, akinek nincs okostelefonja (...), nem érti, hogy miért azok 2-3 év múlva elhasználódnak és ő nagyon jól elvan a tízéves telefonjával.
2019. máj. 17. 21:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
63%

Jaj hadjuk már hogy az iPhon a legjobb. Szerintem egy rakás szar.

Apád nem az egyetlen! Apámnak sincs, sőt páromnak sincs.

Am nem értem én sem miért közös számlára megy a te fizeted is? Oké beszélsz a költségekbe. Aztán akkor olyan telot vehetsz majd csak a saját fízudból amilyet csak akarsz.

2019. máj. 18. 09:37
 22/30 anonim ***** válasza:
64%

fìzetésed*

beszálsz*

2019. máj. 18. 09:39
 23/30 anonim ***** válasza:
71%
Szeretem mikor a válaszolók mindenről bírnak írni, csak pont a kérdésre nem válaszolnak... Tök mindegy hogy iPhonet vagy mit akar venni a kérdező, az ő pénze ő dolgozott meg érte ő dönti el mire költi. A baj a közös számlával van, nem azzal hogy hogyan győzd meg apukádat. Ha 18 éves vagy, nyithatsz saját számlát és kérheted hogy ezentúl oda utalják a fizetésedet. A mostani megkeresett pénzeddel már kicsit rizikosabb a helyzet ha közös számlán van. Ez úgy közös számla, hogy nem csak a te pénzed megy rá, hanem mondjuk apukádnak is oda utalják? Vagy csak a te fizetésed megy rá, de apukádnak is van hozzáférése? Ha utóbbi, akkor egyszerűen fogod és kiveszed a pénzedet a számládról és arra költöd amire akarod, ha apukád elkezdene balhézni, szépen megmondod neki hogy 18 éves vagy, te dolgoztál meg ezért a pénzért és te telefont szerettél volna belőle venni, kész passz vége. És hogy mivel a te pénzed és 18 elmúltál így az engedélyére nincs szükséged hogy mire költsd a SAJÁT pénzedet.
2019. máj. 18. 09:45
 24/30 anonim ***** válasza:
82%
"Tök mindegy hogy iPhonet vagy mit akar venni a kérdező, az ő pénze ő dolgozott meg érte ő dönti el mire költi." => Pont ezt akartam mondani, de ezek itt lovagolnak azon, hogy iPhone... (Nem, nekem nem az van, de attól még a lényeget értem.)
2019. máj. 18. 10:31
 25/30 anonim ***** válasza:
58%

Az utolsó válaszolók csak azt felejtik el, hogy náluk van egy bevett rendszer a családba. Nem csak az ő, de a teljes család pénze ott van a közösben, és a leírás alapján a kérdezőnek is van beleszólása mindenbe.

Vagyis nem arról van szó, hogy lehúzzák a szülők és milyen szemetek, csak egy, a szokatlantól eltérő pénzkezelési forma, ahol azonban a kérdező is felnőttként van kezelve.

Ilyen szempontból igenis relevánsabb a kérdés szempontjából, hogy miért pont iphone, vagy hogy miért akar cserélni, mi baj a mostani telefonnal, ugyanis pont az ezekre adott válaszok azok, amivel otthon is érvelhet, hogy miért van rá szüksége.

2019. máj. 18. 11:58
 26/30 anonim ***** válasza:
Ha van saját kereseted, megveszed. Pont.
2019. máj. 18. 15:13
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

#25, én ellenkezőleg látom. Gyerekként van kezelve a kérdező. A telefon nem egy "nagyobb kiadás", ez nem autóvásárlás, vagy házfelújítás. Ez az egyik.

A másik, hogy a saját keresetéből venné. Csak a kisgyerekeknek nem szokás megengedni, hogy a nagyitól kapott zsebpénzből egyből rohanjon a cukorkaboltba, egy jogilsag is felnőtt embertől nem kéne elvenni a fizetése feletti rendelkezés jogát.

2019. máj. 18. 15:18
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
azt ugye tudjátok hogy az iphonokt gyermekek készítik a gyárakban? gyermekmunkásokat használnak ki.
2019. máj. 19. 21:33
 29/30 anonim ***** válasza:
honnan veszed?
2019. máj. 19. 21:45
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

azt tudod, hogy a termékek 90%-át gyermekmunkások csinálják, pláne amik a Távol-Keleten készülnek?

És azt tudod, hogyha nem lennének ezek a gyárak, akkor szegény gyereknek nem lenne pénzük és éheznének?

2019. máj. 19. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!