Hazajöttem külföldről, azóta a szüleim, a nagyszüleim, és a testvérem is gonosz velem. Miért jó ez nekik?
Nagyon más lettél mint ők.Ők maradtak ugyanolyanok, te pedig kilógsz a sorból.Mármint nekik.
Minden családban akad ilyen ember, aki másképp gondolkodik, másképp akar élni, és sajnos a földhöz ragadt családtagok ezt nem tudják elviselni.
Arra ügyelj, hogy ha velük vagy, ne használj olyan szavakat amit ők nem értenek.Ne oktasd ki őket.Próbálj belesímulni a családba.
Éld amúgy a saját életed, ahogy szeretnéd.Az ő véleményük ne kavarjon be.Ha nem fogadnak el így, és te se őket, néha menj csak haza kis időre.Költözz külön ha itthon vagy is.Akkor vendég leszel náluk, és nem fognak ugráltatni.Viselkedj köztük csendesen, szerényen.
Kérdező!
Neked miért jó, ha mindenről és mindenkiről hangosan véleményt alkotsz és olyan szavakat használsz, amit ők nem értenek, amivel lenézed őket?
Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy a viselkedéseddel belőlük nem elismerést, hanem ellenszenvet váltasz ki.
Egy család az alkalmazkodásról, megértésről is szól, így ha az neked nem megy, akkor tényleg jobb neked külön.
És nem jó ez nekik, se neked, hanem egyszerűen nem tudsz beilleszkedni és ezzel nem tudnak mit kezdeni.
“Mutattam képeket, elmondtam, hogy mi az, ami ott jobban tetszett, mint itthon, és mi az, ami hiányzik”
De furcsa, hogy nem bírnak, mikor folyamat arról beszélsz, hogy mennyire visszavágysz, ott mennyivel jobb, és mindezt persze felesleges idegen kifejezésekkel tarkítva 😂
Én kilencedik éve élek külföldön, és akármikor hazalátogatok, arról beszélek, hogy mi hiányzik Magyarországról, hogy de élvezem a családdal együtt töltött időt, hogy milyen jókat tudok otthon enni... nem is tart fellengzősnek és idegesítőnek senki. És még csak nem is hazudok. Kezdő “külföldezők” nagy hibája, hogy visszafelé köpködnek, az új helyet istenítik, és rossz érzéseket keltenek az otthon maradt családtagokban és barátokban. Majd kinövöd te is idővel.
Neeem, évek óta használok idegen kifejezéseket, nálam ez egy bevett tanulási módszer.
Nem azt mondtam, hogy elkezdtem itthon mondani, hogy mi minden hiányzik ott kintről. Én évek óta kritikus vagyok a magyar kultúrával szemben, amit mindig elmondok, nem úton-útfélen, de a saját családommal hadd legyek őszinte. Amikor hazajöttem, elmondtam, hogy mi hiányzik Magyarországról, és mi az, aminek örülök, hogy nincs külföldön.
Tudom, nehéz ezt belátni ha az ember saját családjáról van szó, de itt bizony ki kell mondani a családtagjaid csicskák.
Költözz külön tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!