Mit tegyek hogy ne telepedjen rám anyám?
Anyukám mióta beteg vagyok és leszázalékoltak elvette a bankkártyámat és nem ad egy fillért se hogy vehessek magamnak amit szeretnék néha egy pár kifli is jó lenne de mivel semmit nem ad az én pénzemből így nemtudok mit csinálni.
Nem szokott főzni csak ha jön a párja és az én pénzemből utazgat hozzá 150km re vonattal nem tudom mit csináljak gondolkodtam hogy elmegyek egy szociális otthonba ott legalább minden nap adnak meleg ételt és ha nem is jó annyira abban mégis jó lehet hogy lelki nyugalom van
Bármilyen Ötletet tanácsot elfogadok előre is köszönöm !
" Én sem bíznám rá az ellátásához szükséges pénzt. " - szerencsére ezt nem a "csak a legjobbat akaró" anyucika dönti el... ahogy írták már, ha nincs a Kérdező a cselekvőképességet kizáró gondnokság (más néven a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság) alá helyezve a Bíróság által, akkor a saját pénze felett ő maga rendelkezik, és itt a pont.
(és ha a saját nevén van bankszámlája, akkor vélhetően nincs a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alá helyezve)
"és ha a saját nevén van bankszámlája, "
Ezt nem tudhatjuk.
#29, a "korlátozó gondnokság" az a 14-18 éves kor megfelelője...és akkor bizony a saját pénzével önmaga rendelkezik, csak nagyobb adásvételekhez (pl ingatlan, vagy nagy értékű ingóság eladása vagy vétele) kell a gondnok ellenjegyzése. Szóval a korlátozó gondnokság a saját rokkantsági járadékát kb sehogy se érintené.
A különbség a 14-18 éves korhoz képest annyi, hogy itt a bíróság kijelölhet olyan területeket, amit a korlátozás sehogy se érint, tehát ezeken a területeken továbbra is teljes jogkörrel jár el.
(a harmadik eset az eseti gondnokság, amikor kifejezetten csak egy ügyet érint a dolog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!