Mit csináljak ha az apám nem hagy "élni"?
Megértelek... Baromi rossz érzés a - beszélgetés helyetti - állandó vallatás. (Még akkor is, ha nem párosul rosszindulattal!) De... Szóval helyetted akar élni. Azt hiszi, - persze tudat alatt - hogy ő te vagy.
Nincs megoldás... illetve egy van. Menj el minél hamarabb. Állj a saját lábadra! Te már egy szuverén lény vagy. Nem? De. :D
dellfil
Ps.: Én is hasonló cipőben jártam. Eljöttem. (De ez már nagyon régen volt. :)
Ilyen esetkben érdemes sablon szövegeket bekészíteni a tarsolyba.
Fater: Kivel találkoztál?"
Te: Hát tudod apa, a Mahonczay Pistivel
Mit ettél? Sajtburgert a mekdáneldszben jéghideg kokakólával.
Mikor jöttél haza? Nem néztem, egy órája kb.
Ilyen uncsi és semmitmondó válaszokat adva egy idő után rá fog unni a kíváncsiságra.
Dehogy fog ráunni. Pont ilyen válaszokat vár. A kérdező fog ráunni.
Frusztrált, fölöslegesnek érzi magát, agresszív. Kellemetlen alak. Inkább nők szoktak ilyenek lenni.
A) variáció: felvállalod a konfliktust, és jól megmondod neki a véleményedet, hogy nem érzed jól magad felnőttként, ha az életed összes apró lényegtelen mozzanatát meg kell vele osztanod, mint egy kisgyerek. Ettől jól megbántódik, mert szembesíted a saját szorongásával, de beválhat, ha van annyira intelligens, hogy magába nézzen.
B) variáció: Játszd vele te is ugyanazt. Akárhányszor feltesz egy kérdést, válaszolj neki 1 kurtán-furcsán odavetett mondattal, majd azonmód támadd is le egy hasonló színvonalú kérdéssel. Kérdez még egyet, majd te is belekérdezel még egy teljesen lényegtelent abba, amit megelőzőleg mondott. Néhány ilyen (vagyis, hogy látja, hogy nem boldogul veled, nem tud az uralma alá hajtani) és abbahagyja.
Kisebb korodban is sokat kérdezősködött az apukád?
Nem lehet,hogy csak azóta zavar,amióta idősebb lettél?
Szerintem beszélgetni szeretne veled,de nem tudja hogyan kezdje el és mi legyen a téma. Valamiért nem vagytok egy hullámhosszon!
Te ismerheted az apukád érdeklődési körét talán nem esik nehezedre feldobni valami témát?
Mesélhetnél neki akár az egyetemről,osztálytársakról,elmondhatnád neki melyik tantárgy megy nehezebben,melyik a szuper.
Ha udvarolgatsz azt is elmondhatod,hogy most egy lánnyal találkozol.
Ùgy látom,köztetek nincs meg a gyűlölködés,lehet kúlturáltan irányítani a történéseket.
Az is előfordulhat,hogy téged félt minden rossztól,de ezt egyetlen férfi sem vallaná be!
Ha csak úgy férfiasan megölelnéd,mi lenne a reakciója???
Nálunk is mindig el kellett mondani,ki,merre megy és nem azért,mert mindent tudni akarok! Ilyen alkalommal fordult elő,hogy éjjel autókáztunk a pályaudvaron ragadt gyerekūnkkért,vagy azért mert elhagyta (vagy ellopták a pénzét)!
Nem kell rossz szándékot felfedezni mindenben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!