Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha az apám nem...

Mit csináljak ha az apám nem hagy "élni"?

Figyelt kérdés
Mindent tudni akar, mert amiről ő nem tud az szerinte nem történt meg. Mikor? Kivel? Mit csináltatok? Hol? Mit ettél? Mit ittál? Mikor jöttél haza? Stb... 20/F

2019. máj. 13. 20:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%
Örülj neki. Van akit le se szr az apja. Szerintem csak érdeklődik, mert olyan messze vagy tőle mint Makó Jeruzsálemtől, és szeretné jobban megismerni a fiát.
2019. máj. 13. 20:46
 2/17 A kérdező kommentje:
Egy házban lakunk...Még
2019. máj. 13. 20:49
 3/17 anonim ***** válasza:
44%
Nem kézzel foghatóan mért távolságra gondoltam, hanem lelki távolságra...
2019. máj. 13. 20:53
 4/17 dellfil ***** válasza:
68%

Megértelek... Baromi rossz érzés a - beszélgetés helyetti - állandó vallatás. (Még akkor is, ha nem párosul rosszindulattal!) De... Szóval helyetted akar élni. Azt hiszi, - persze tudat alatt - hogy ő te vagy.

Nincs megoldás... illetve egy van. Menj el minél hamarabb. Állj a saját lábadra! Te már egy szuverén lény vagy. Nem? De. :D

dellfil

Ps.: Én is hasonló cipőben jártam. Eljöttem. (De ez már nagyon régen volt. :)

2019. máj. 13. 21:06
 5/17 anonim ***** válasza:
63%

Ilyen esetkben érdemes sablon szövegeket bekészíteni a tarsolyba.

Fater: Kivel találkoztál?"

Te: Hát tudod apa, a Mahonczay Pistivel

Mit ettél? Sajtburgert a mekdáneldszben jéghideg kokakólával.

Mikor jöttél haza? Nem néztem, egy órája kb.

Ilyen uncsi és semmitmondó válaszokat adva egy idő után rá fog unni a kíváncsiságra.

2019. máj. 13. 21:11
 6/17 A kérdező kommentje:
#5 Nem is rossz:D Egyébként elmennék én szívesen de először el kéne végeznem az egyetemet, szeptemberig meg valahogy ki kell bírnom itthon.
2019. máj. 13. 21:40
 7/17 anonim ***** válasza:
40%

Dehogy fog ráunni. Pont ilyen válaszokat vár. A kérdező fog ráunni.

Frusztrált, fölöslegesnek érzi magát, agresszív. Kellemetlen alak. Inkább nők szoktak ilyenek lenni.

A) variáció: felvállalod a konfliktust, és jól megmondod neki a véleményedet, hogy nem érzed jól magad felnőttként, ha az életed összes apró lényegtelen mozzanatát meg kell vele osztanod, mint egy kisgyerek. Ettől jól megbántódik, mert szembesíted a saját szorongásával, de beválhat, ha van annyira intelligens, hogy magába nézzen.

B) variáció: Játszd vele te is ugyanazt. Akárhányszor feltesz egy kérdést, válaszolj neki 1 kurtán-furcsán odavetett mondattal, majd azonmód támadd is le egy hasonló színvonalú kérdéssel. Kérdez még egyet, majd te is belekérdezel még egy teljesen lényegtelent abba, amit megelőzőleg mondott. Néhány ilyen (vagyis, hogy látja, hogy nem boldogul veled, nem tud az uralma alá hajtani) és abbahagyja.

2019. máj. 13. 22:51
 8/17 anonim válasza:
26%
Nekem is ez volt valami baromságot mondtam végül lekopott aztán elköltöztem
2019. máj. 14. 02:56
 9/17 anonim ***** válasza:
7%
Meg kellene nevelni apukádat, ha faggatózik, de inkább közöld előre, hogy "Lehet, hogy ma elmegyek Xy-nal ide-meg oda" És akkor ki lehet húzni talán ezzel a megelőzéssel, amíg el tudsz költözni otthonról. De inkább lehet az lenne az optimális, ha a sarkadra állnál és megmondanád neki, hogy te már egy felnőtt ember vagy, nemt artozol elszámolással életed minden egyes percéről. De lehet, hogy nem, mert lehet, hogy ha azt mondanád, akkor elzavarna otthonról, hogy "Ha már olyan felnőtt vagy..." jelmondattal. Hát, amig ott lax , ezt a faggatózást sajnos el kell viselni. Énszerintem mást már nemigen tudsz; hacsak csináld azt csináld úgy, hogy már nem zavar, állj úgy hozzá. Nemtom, tehát úgy magadnak is mondd el, hogy "lecarod". Mármint, hogy te lecarod; vagy pedig vedd poénra, de nehogy apudnak a képébe röhögj, mert az nem lenne jó, de ő egy ilyen vicces ember, aki nem áll le ezzel, ennyi telik tőle, ez van:) De amúgy eredetileg arra gondoltam, hogy meséld be magadnak, hogy egyáltalán nem zavar, és akkor egy idő után meglepődsz,és meglátod, hogy már tényleg nem. Például, ha van egy kupac kaki az életben, és te azt nézed, arra koncentrálsz, azt élteted; de ha elfordulsz tőle, akkor az a kaki már nem a valóság; tehát már nem létezik, viszont ott, ahova tőle fordultál,ott lehet, hogy nyílik egy rózsa. Ami egy másodperce történt, elmúlt, az már a múlt. És a jövő miatt sem kell aggódni, mert elvesződik a jelen, amikor alkothatnál valami nagyot. Mindig csak a jelen pillanat létezik , a múlt meg a jövő nincs, hogy keseregjünk rajta; mindig ami ott van körülötted, csak az a valóság. Tehát próbálj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. (Amúgy igen, rosszabb is lehetne, mert ő csak faggat, meg érdeklődik; tehát ha a másik irányból nézed, akkor még jónak is tűnik. Én pl a saját anyámat csak úgy tudom értékelni, hogy összehasonlítom a szomszéd anyával, akinek velem egykorú gyerekei vannak, és ilyenkor örülök, hogy az anyám az anyám, és nem a szomszédasszony. De egyedül ekkor) Na és szóval, ha pozitívan tudsz állni a dolgokhoz, akkor lehetsz egy ilyen ragyogó, fénylő Nap, és rá tudsz ragyogni másokra. És te pozitív és boldog leszel, és akkor te megtanultad már átélni a boldogságot, és akkor erről így rólad vehetnek mások példát, hogy hogyan kell pl boldognak lenni. Ja és egyébként hogyha tényleg már olyan nagyon kötekedően csinálja pl édesapád, akkor próbáld meg, hogy tényleg nem veszed fel a haragudást, nem fogsz rá haragudni, mert az téged emészt fel, hanem csak tudatosítod magadban, szal válaszolsz, átengeded magadon ezt a dolgot, nem akadsz fenn rajta ezen, hogy mindig számonkéri hol voltál, és azt se hagyod, azt se akarod tehát szal, hogy ez a dolog fennakadjon rajtad; csak megválaszolod neki egész higgadtan, és akkor továbbmész, továbblépsz. És ha már nem idegel, én hallottam valami olyat, hogy tehát akkor már nincs értelme a létezésben, és akkor egyszercsak már azt veszed észre; hogy tényleg abba is hagyta. A múlt már egyébként nem létező minőség, jövő pedig mégnincs. De amúgy tényleg, így egyszercsak feleszmélsz rá, hogy abba is hagyta. Szóval ne törődj vele; úgy magának szépen csacsog, te azért válaszold meg, és legyél vele lehetőleg a töled telhető legnagyobb türelemmel, hogy megválaszolod, és akkor nem akadsz fönn tényleg rajta; szerintem ez pl lehet egy kulcs. És akkor egy idő után már tényleg nem kell úgy ugrálnod, ahogy ő fütyül, mert le lesz akadva rólad; és nem piszkál már, hogy merre jártál.
2019. máj. 14. 03:52
 10/17 anonim ***** válasza:
47%

Kisebb korodban is sokat kérdezősködött az apukád?

Nem lehet,hogy csak azóta zavar,amióta idősebb lettél?

Szerintem beszélgetni szeretne veled,de nem tudja hogyan kezdje el és mi legyen a téma. Valamiért nem vagytok egy hullámhosszon!

Te ismerheted az apukád érdeklődési körét talán nem esik nehezedre feldobni valami témát?

Mesélhetnél neki akár az egyetemről,osztálytársakról,elmondhatnád neki melyik tantárgy megy nehezebben,melyik a szuper.

Ha udvarolgatsz azt is elmondhatod,hogy most egy lánnyal találkozol.

Ùgy látom,köztetek nincs meg a gyűlölködés,lehet kúlturáltan irányítani a történéseket.

Az is előfordulhat,hogy téged félt minden rossztól,de ezt egyetlen férfi sem vallaná be!

Ha csak úgy férfiasan megölelnéd,mi lenne a reakciója???

Nálunk is mindig el kellett mondani,ki,merre megy és nem azért,mert mindent tudni akarok! Ilyen alkalommal fordult elő,hogy éjjel autókáztunk a pályaudvaron ragadt gyerekūnkkért,vagy azért mert elhagyta (vagy ellopták a pénzét)!

Nem kell rossz szándékot felfedezni mindenben!

2019. máj. 14. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!