Idősebb, tapasztaltabb anyák segítségét KERESEM! Van valakinek tapasztalata arról, hogyan lehet "felnyitni" egy 23 éves fiú szemét arra, hogy meglássa, a barátnője/élettársa kihasználja, átveri?
Kedves Kérdező!
Idősebb szemét sem lehet felnyitni :-(
Hozzászólásod ezen részére:
" igen, tudom, értem, a szülői minta. "
Barátnőm is hangoztatta, hogy nevelés kérdése. Aztán megszületett a második gyermeke, ugyanaz a minta, ugyanaz a nevelési módszer mellett és bizony voltak nehézségei.
Volt osztályfőnököm magyar/történelemszakos tanár örökbefogadott egy kisgyermeket. Annyit mondott, hogy az egyetemen tanult nevelés/pszichológia tekintetében az egy töredék, emert vannak a gének és a közösség, ami hatással van a gyermekre.
Hogy ne befolyásoljanak, nem olvastam ezidáig a válaszokat.
40es pasiként emlékszem, amikor az első komolyabb barátnőm lett, hogy a szüleim mennyire próbáltak rávilágítani az illető hölgyemény, rám nézve negatív hatásaira. Sikertelenül. Mentem a magam feje után, az intelmeket kritikaként azonosítottam és mégjobban ellenálltam.
Sajnos az idő bebizonyította, hogy nem volt jó a kapcsolat.
4 évvel idősebb volt, amiből eleinte kettőt letagadott.
Állandóan drámázott, cirkuszolt, birtoklási mániás jelenetei voltak. A családom ellen akart hergelni, sajnos sikerrel. Én 19-20-22 évesen azt hittem, hogy ez így van rendjén. Nagyon nem, pedig. Ám elkeseríteni nem akarlak, sajnos a tapasztalat adagját ebben a földi létben mindenki maga szedi össze magának. Legnagyobb sajnálatomra nem lehet mindent kiküszöbölni. Pedig én is azzal értenék egyet, de sajnos nem így működik.
Amit tehetsz, bár távol áll tőlem az, hogy játszmára buzdítsak bárkit, hogy nagyon kedves vagy a menyjelölttel és a fiaddal is, egy rossz szót nem szólsz, csak éppen a mosolyon kívül semmiben nem támogatod a kapcsokatukat. Érd el, hogy a srác tapasztalja meg a saját bőrén, hogy ez nem jó neki. Akkor lépni fog. De külső sugallatra nem.
Itt senki nem tud elvonatkoztatni a saját maga vélt, vagy valós sérelmeitől.
Én anyaként,es egy hárpia anyós menyeként azt mondom, a fiad megy a farka után es nem tud józanul ítélni.
Az ilyesmire még tizenéves korban kell felkészíteni a gyerekeket.
Kérdező, ha a fiaddal beszélsz, semmiképpen ne mondj semmi rosszat a barátnőjére. Azzal csak késlelteted a történéseket. Gondolj bele, a fiad állandóan olyan pozícióban lesz, hogy védenie kell a csajt, Tőled. Így nem is fogja (illetve sokkal később fogja) meglátni a nő hibáit, mert mindig védenie kell, Veled szemben. Ne mondj rá semmi negatívat, ez a legjobb stratégia.
Amúgy a rózsaszín köd hamar felszáll, ne folyjál bele az életükbe semmilyen szinten (anyagi segítséget se adjál.) Majd történnek a dolgok maguktól is, ha hagyod őket, minél előbb kitisztul a fiad feje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!