Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem sajnáltatásból írom ki ezt a kérdést.Egyszerűen csak ki szeretném ezt magamból adni, és egyébként is kíváncsi vagyok hogy mások hogy vélekednek erről. Illetve, várhatólag hosszan fogom ezt ecsetelgetni..bocsánat de ezt a témát számomra nem könnyű dióhéjban elmondani.:D

Szóóval, 3 testvérem van. Mindegyik jóval idősebb nálam (9,14 év van közöttünk) A szüleim 4 éves koromban elváltak, de 9 éves koromig együtt éltünk. Az egész gyerekkorom abból állt hogy a szüleim veszekedését kellett hallgatnom. És emellett anyám sosem tartotta fontosnak az én véleményem. Elvégre akkor még kisebb voltam, és anyám akkor úgy gondolta hogy nincsenek annyira érzéseim stb. Ezért gond nélkül zárt be este egy sötét szobába, amíg itt volt a barátja. Egész este azt hallgattam ahogyan szexelnek, ugyanis anyám arra sem volt tekintettel hogy én még nagyon kicsi vagyok, be vagyok zárva egy sötét szobába, és max hangerőt adott élvezetének. Szépítés nélkül: mind a ketten teli torokból nyögtek, én meg csak sírva üvöltöttem egy dörömböltem az ajtón. Ekkor voltam 8 éves.

Utána a barátja megunta hogy egy házban élünk apámmal, és "megzsarolta" anyám hogy vagy elköltözik vagy vége mindennek. Természetesen anyám megfogott engem és költöztünk is. Ott ugyanúgy folytatódtak ezek, és folytatódnak a mai napig. Volt amikor sírva mentem át anyámhoz hogy akkor jöjjön át, nem érdekel. De akkor hadd menjek le apámhoz (egy városban élünk) de ezt megtiltotta (mivel este volt, és pont a barátja érkezése előtti 1 órával mondta el a helyzetet). Ekkor mondtam hogy akkor inkább holnap jöjjön át, és én akkor gyorsan elmegyek. Ezt is kizárta, és közölte hogy csak miattam nem fog így dönteni. És visszazavart a szobámba azzal a szabállyal,hogy legyen csöndben, és Ő majd bezárja az ajtót. Emiatt apámhoz akartam költözni,de Ő minden szálat megmozgatott hogy ez ne történjen meg. Végül annyira nem bírtam lelkileg, hogy inkább itt maradtam.

Jelenleg meg az a helyzet áll fenn,hogy az anyám megunta a kutyám és eladta. Csak Ő ezt tagadja.De én hozzájutottam a beszélgetésekhez amiből egyértelműen le van írva,hogy eladta. Ezek bizonyíték képp meg is vannak nekem.(Anyám erről még nem tud semmit)

A nővérem kutyáját is eladta régebben, és végignézte ahogy 2 napon át sírva keresi. Végül a szomszédok mondták el neki,hogy az anyám eladta valakinek a kutyát. Csak akkor ismerte be,hogy ez tényleg így történt.+Tavaly az osztályomban nagyon durván bántak velem, olyanokat írogattak hogy jobban tenném ha felvágnám az erem, és még ennél sokkal durvább dolgok is történtek.Én ezt el is mondtam anyámnak,és sírva kértem hogy vitessen át másik iskolába, vagy valami. Mert én ezt nem bírom. De Ő elzavart, hogy Őt ez nem érdekli. Így is 3. iskolám (mindegyik iskolámban bántottak) és Ő biztos nem vesz ki stb.

Nos, lehet erős kifejezés. De őszintén így gondolom. Szerintem nem anya az ilyen, és utálom is ezért..

Illetve nem rég felfedeztem,hogy megjátszom kissé az empátiám. Emberekkel kapcsolatban nem tudok empátiát tanúsítani. Régebben már attól sírva fakadtam ha láttam valakit sírni, nem akartam hogy másnak fájdalmai legyenek. Ma már ha valaki mesél egy megrázó/meglepő történetet akkor már nem érzem át. Nem tudom,képtelen vagyok rá. Szóval mindig megjátszom hogy sajnálom Őt, meglepődöm vagy hasonló. Nagyon kiskoromban, de akkor ehhez képest enyhén,még valamilyen szinten tudtam együtt érezni másokkal, most már egyszerűen nem tudok.

Ez utalhat arra hogy szociopata vagyok?

2019. ápr. 30. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért irtad ki újra a kérdést?
2019. ápr. 30. 21:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert az előző kérdésekre még írtam válaszokat amikre kíváncsi lettem volna. Hogy mi a véleménye,esetleg tanácsa más embereknek. De azokra már nem érkeztek válaszok,és gondoltam megint kirakok. Csak most írtam még hozzá pár dolgot.
2019. ápr. 30. 22:09
 3/7 anonim ***** válasza:
38%

"Így is 3. iskolám (mindegyik iskolámban bántottak)"

itt kell elgondolkodni, hogy veled lehet a baj, nem mindenki mással...

2019. ápr. 30. 22:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Manapság divat sok mindenkire rámondani, hogy pszichopata. Azonban fontos tisztázni, hogy a pszichopátia egy komplex betegés!

Akkor vagy pszichopata, ha: mások érzelmét nem veszed figyelembe, képtelen vagy szeretni, rengeteget hazudsz, kitünően manipulálsz másokkal, mindig saját magad állitod be áldozatnak, nagyon fontos, hogy jó hirben állj és, hogy mindig te gyere ki jól az adott szituációból, végig taposol mindenkin a saját sikered érdekében. Ha ezek stimmelnek nálad, akkor jogos az elgondolás...

Amúgy lehet, hogy a gyerekkorodban történtek egyszerűen ezt hozzák ki belőled. Túl sok volt a zűr körülötted és már kissé belefásultál a drámákba.

Amúgy mindneképp javaslom, hogy látogass meg egy pszichológust.

2019. ápr. 30. 22:16
 5/7 A kérdező kommentje:

3. Az első iskolámban a tanárom miatt mentem el mert kiabált velem a matektanár és mivel kicsi voltam ezt nem annyira tudtam ezt kezelni és volt amikor sírva lökdöstek be a terembe. Emiatt a szüleim elvittek onnan.

A második iskolámban az egyik osztálytársamnak komoly családi gondjai voltak, és mindenkit bántott. De velem elment odáig hogy fojtogatni kezdett. (Semmi előzmény nélkül) Épp ezért onnan is elvittek onnan

A harmadik iskolámban pedig volt egy feltűnési viszketegséges csaj aki csak úgy terjesztett rólam alaptalan dolgokat. Amik borzasztóan elfajultak. Ezért ismét elkerültem, jelentem most egy másik iskolában tanulok, ahol minden sínen vagy. És az osztálytársaim szeretnek.

Ez esetben szerintem nem csak én vagyok a hibás,tudom hogy nem pont erre akartál kilyukadni, csak bökte a csőröm. De én is hibás vagyok,mert a gyerekkori traumák miatt nagyon zárkózott lettem,és zárkózott gyerekeket gyakran kiszorítanak a többiek. Én is hibás vagyok,bevallom. De nem mindenért.

2019. ápr. 30. 22:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Az előző üzenetet a 22:16-os válaszolónak szátam.

Elnézést a helyesírási hibákért mellesleg

2019. ápr. 30. 22:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2019. máj. 1. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!