Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy apa lemondhat a gyerekétől...

Egy apa lemondhat a gyerekétől? Hivatalos úton

Figyelt kérdés
Amennyiben a volt feleség folyton akadályozza a láthatást, a gyereket az apa ellen nevelik, kérelmezheti az apa bírósági úton hogy lemond a gyerekről és a gyerektartást sem fizeti tovább? Ha igen hogy működik ez?
2019. ápr. 23. 13:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%

Látom nem rólad szól a kérdés! Általában kéthetente egy hétvégét allapitanak meg. A maradék időben anyukának nincsen programja, nincs munkahelye, nincs élete? ? Mennyi de mennyi anyukát hallok, hogy pénteken este smsben értesül apukatol, hogy neki mégsem jó az a 2 nap! Ha én csak ennyit látnám a gyerekemet valószínűleg minden másodrendű lenne hiszen ez rohadtul kevés idő!

Apuka nálunk általában órákat késik és órákkal hamarabb visszahozza, ha nem vagyok otthon vasárnap 3 órakor akkor telefonálgat, hogy haladjak már mert neki dolga van. .

2019. ápr. 23. 17:06
 22/28 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó vagyok : nem vagyok elhagyott anyuka, én küldtem el őt és repdestem a boldogságtól, hogy végre elhuzott a fenébe már akkor joideje egyáltalán nem szerettem! De ennek nem tudom mi köze a kérdéshez! A gyereket odaadom láthatásra, akkor is ha apuka egy f..szkalap ennek egyáltalán semmi köze a kerdesedhez. A legtöbb anyuka nem tiltja a gyermekét, még akkor sem, ha köztük személyes ellentétek húzódnak. Az anyák ugyanis túl tudnak lépni önmagukon és saját sérelmeiken a gyermek javára ( ez esetben a gyermek java az, hogy apukával aktív kapcsolatban maradjon ).
2019. ápr. 23. 17:14
 23/28 anonim ***** válasza:
91%

"Egyébként meg szerintem túlzás elvárni az apától is hogy neki pont abban az előírt láthatási időben ne legyen más programja, ugyanis neki is van munkahelye, élete, új családja"

Miért lenne túlzás? A láthatás nem random időpontokban van, egyszer hétfőn 9től 3ig, máskor meg csütörtökön 6tól 4ig. A bírósági határozatban feketén fehéren le van írva, hogy mikor, mettől meddig van a láthatás. Semmi zsákbamacska. Ha apuka más programot szervez arra az időpontra, az egyedül az ő döntése.

2019. ápr. 23. 18:17
 24/28 anonim ***** válasza:
89%

A két utolsó hozzászólásból végül ki is derül amit jópáran tippeltek előtte, hogy apukának azért annyira mégse kellenek a gyerekek, meg hát ő nem ér rá mindig (amikor a kijelölt láthatásokhoz mindkét fél tök jól tudna igazodni), meg azért van élete...

Ja anyáknak nincs élete, ők feláldozhatnak, de apuka, ugyan?!

2019. ápr. 23. 18:21
 25/28 anonim ***** válasza:
91%

Hàt erről az exem jut eszembe. Amit hallottam vissza: Én szemét, nem adom oda gyereket, ellene hangolom. Valóság: Gyerek epekedve várja aput. Apu késik fél òrát, egy órát, telefont nem veszi, majd este hív, hogy nem tudott jönni, mert valami közbejött, de majd bepótolják, legközelebb szuper program lesz. Legközelebb a szuper program elmarad, mert annyi idő nincs, mert valami közbejött. Gyerek elvisz, nagyinál (ex anyja) lerak, majd elsiet, mert valami fontos dolga van, gyerekkel töltött minőségi idő megint 0.

Ez ment 1-2 évig, majd a gyerek nem akart menni, lassacskán öntudatra ébredt, tudta, hogy amit megbeszéltek, az úgy sem úgy lesz. Exnek mi jön le ebből. Hát ez a gyerek, egyre inkább hasonlít az anyjára, ellene van hangolva, pedig ő mindent megtett a jó viszony érdekében...nem értem az ehhez hasonló férfiakat milyen bolygón élnek.

2019. ápr. 23. 20:06
 26/28 anonim ***** válasza:
82%
Akkor apuka se várja el hogy a neki tetsző időpontban ugorjon az anyuka, meg a gyereknek ne legyen programja. És főleg ne hárítsa az anyára a felelősséget mert neki fontosabb a saját programja mint az hogy akkor van a láthatás.
2019. ápr. 24. 07:20
 27/28 anonim ***** válasza:
69%

Lemondani, mert valami éppen nem tetszik? Marhára kellhet az a gyerek, hallod...

Amúgy a környezetemben gyakori ez a láthatásos probléma. Nekem is vannak problémák az exemmel, ez tény, de speciel a láthatási kérdés nálunk elég rugalmas. Nem sűrűn, de ha a fix láthatáson kívül x indok miatt kéri a gyereket, megkapja.

Ha nekünk van program a láthatás idején, és kéne az az 1 nap, meg lehet vele beszélni, hogy később vigye el, vagy cseréljünk, tehát ebben az egyben pont szerencsém van vele.

2019. ápr. 24. 14:48
 28/28 anonim ***** válasza:
17%
Na ezert dolgozok es lakok kulfoldon mert igy kb megoldodik az egesz es gyerektartast se tudjak behajtani
2019. ápr. 24. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!