Miért várja el sok szülő a gyerekétől, hogy mindenből ötöse legyen?
tőlem is elvárták. nem gonoszságból, hanem hogy később jó életem legyen.
persze, egyértelmű, hogy attól mert valaki kitűnő+utána egyetemre megy, még nem feltétlen lesz gazdag felnőttként. de sanszosabb, mint ha csak 8 általánossal várnám a csodát.
utólag úgy gondolom igazuk volt. nekem még nincsen gyerekem. de az biztos,hogy a képességihez mérten elvárom majd én is, hogy legalább a fő tárgyakból jól teljesítsen. de a legfontosabb, hogy megértse, hogy maga miatt tanul.
Mint sok másban, ebben az esetben is azt akarja a szülő hogy ne 120 ezerért dolgozzon valaki 3 műszakban, egy gyárban.
A legtöbb családban irreálisan gondolkodnak, a gyerek eszétől függetlenül, némelyik orvost, tanárt, ügyvédet, mérnököt csinálna a gyerekből.
Az a baj ezzel a gondolkodással, ami a mi családunkban is megvan, hogy az ilyenek, naplopó sz*r alaknak titulálnak mindenkit aki csak gázszerelő vagy más egyéb tevékenységű.
Tesóm keresztapjának mindenki kisember, közbe Ő is csak egy pincér, de azért az egyetemes lányát, nem adná szakközepet végzett sráchoz.
Tehát összegezve az az elvárás hogy jólétben éljen a gyerek később.
Tőlem is elvárják. Azért hogy jó egyetemre tudjak menni, aztán jó állásom legyen stb.
Több ilyen ismerősöm is van, csak az a különbség hogy engem 3-asért vagy rosszabbért keményen meg is vernek szíjjal vagy pálcával.
16 F
"Azèrt, hogy a gyerek tanulja meg hogy a maximàlisra törekedjen, ne legyen egy szürke, atlagos kisegèr. Ha ilyen korban nincs belenevelve, felnőttkènt egy senki lesz"
Ó, köszönöm, ezzel a válaszoddal végre megvilágosodtam és rájöttem, hogy jó pár ügyvéd vagy jogász miért olyan beképzelt, felfújt hólyag: mert ők vitték valamire!!! :-(
üdv: egy senki, aki kiegyensúlyozott és boldog életet él :-)
Kérdező, bocs, de ezt muszáj volt leírnom, mert régóta bánt ez a dolog, hogy itt a Gyakorin csak az az ember, akinek diplomája van.
Sokan vannak úgy hogy középsuliban kitünő tanulók a szüleik nyomására magolással kitünőek, utána felveszik egyetemre amit igazábol nem is akart, a szülei kényszerítették és az első vizsgán elbukik tehát semmi értelme nem volt az egésznek.
A gyerek lehet inkább tanult volna szakmát.
Hiába nyomják ha a kölyök nem akarja.
Ja, és a "senki"-nek a gyereke már most sokkal életképesebb, realistább, 18 évesen simán át tudná venni a vállalkozásomat, míg némely eminens, csupa 5-ös gyerek nem tud mit kezdeni magával, ha kilép az életbe.
(6-os vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!