Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy "szülő" mit követelhet a...

Egy "szülő" mit követelhet a gyerekétől?

Figyelt kérdés
Hallottam olyanokról, hogy egy szülő öreg korában követelte, hogy a gyerekei tartsák el. Ehhez van joga? Az én anyám alkoholista, sok éve már nem is tartom vele a kapcsolatot, amiket velem tett azt nem tudom elfelejteni soha. Szépet nem kaptam tőle. Attól félek, hogy egyszer majd ő is előáll ezzel, mivel nekem elég jól megy sorom.
2012. szept. 21. 10:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan el lehet küldeni, nem kötelességed őt segíteni.
2012. szept. 21. 11:00
 2/20 anonim ***** válasza:
23%
Van valami az új alaptörvényben, hogy a gyereknek a szülőket segíteni kell.
2012. szept. 21. 11:07
 3/20 A kérdező kommentje:
Ok, de igazából a jogi része érdekelne. Olyan kacifántos dolgok vannak a magyar jogban hogy az hihetetlen.
2012. szept. 21. 11:07
 4/20 A kérdező kommentje:
11:07-es! És mi azt pontosan nem tudod? Mondjuk én tudom bizonyítani azt, hogy alkoholista, és miket csinál a mai napig. Ilyen esetekre van valami kitétel?
2012. szept. 21. 11:08
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Követelni bármit lehet, elvileg csak nem érdemes.

Az én anyám is elkezdett már évekkel ezelőtt követelőzni és ezzel sokat rontott a helyzeten.Szívesen segítenék neki kérés nélkül is, ha máshogy állna hozzám, de mondott, tett olyanokat, hogy sajnos elvette a kedvem.

Például milliószor megkaptam, hogy mekkora nyűg voltam, vagyok, sokba került a felnevelésem("felzabáltad mindenem")pedig még csak nem is eszek sokat."Soha sem dolgoztál"Az nem számít, hogy a legratyibb munkákat is elvállalta, mindent, ami adódott."A kuka mellett fogsz megdögleni".

Most álljak neki támogatni?Majd segít magán.Én úgyis semmirekellő vagyok....

Csak sajnálni tudom, mert lehetne máshogyan is...

2012. szept. 21. 11:10
 6/20 A kérdező kommentje:
11:10-es. Sajnálom, hogy ilyen a viszonyotok. Nekem ettől durvább dolgok voltak. Csak én attól tartok hogy a jog majd őket védi, ahogy ebben az országban mindig minden igazságtalan.
2012. szept. 21. 11:13
 7/20 anonim ***** válasza:
88%
Magyar jog...ugyan már!Mit tud egy kényelmes életű jogász az észosztáson kívül?Azt például tudja, hogy egy mai átlag fiatalnak csoda, ha jut munka és annyi fizetés, hogy enni, lakni tudjon meg a gyerekeit segíteni?Miből segítse még a szüleit is?Szerencsétlen szülőknek kell legtöbbször a felnőtt gyereket segíteni a kevés nyugdíjból, mert akkora sz@r helyzet van itt!
 8/20 anonim ***** válasza:
54%

Követelni nem lehet semmit a tiszteleten és az emberségen kívül.

De ez is inkább belső követelés kell, hogy legyen a gyermekben.

Nem erőszakolhatja ki, hogy te tartsd el, ha Neked nem jelent semmit az a szó, hogy Anya.

Minden kapcsolat két emberen múlik. Nem elég az egyiknek akarnia a kapcsolatteremtést.

9/20 anonim ***** válasza:
50%

MAGYARORSZÁG ALKOTMÁNYA / ALAPTÖRVÉNYE

(2011. április 25.)

(tervezet)

XV. Cikk

(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

(2) A szülőknek joguk van ahhoz, hogy a gyermeküknek adandó nevelést megválasszák.

(3) A szülők kötelesek kiskorú gyermekükről gondoskodni. E kötelezettség magában foglalja gyermekük taníttatását.

(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.

2012. szept. 21. 11:14
 10/20 A kérdező kommentje:
Mindennap vert, rugdalt a földön. Sokszor a lépcsőházban aludtam, nem mertem hazamenni mert részegen örjöngött. Mindennap ivott. Volt hogy a hajamat levágta tövig. (hosszú hajam volt) Mikor 15 éves voltam el akart adni a főnökének, aki egy kb. 50 éves ember volt. Meg ilyesmik...
2012. szept. 21. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!