Egy "szülő" mit követelhet a gyerekétől?
Követelni bármit lehet, elvileg csak nem érdemes.
Az én anyám is elkezdett már évekkel ezelőtt követelőzni és ezzel sokat rontott a helyzeten.Szívesen segítenék neki kérés nélkül is, ha máshogy állna hozzám, de mondott, tett olyanokat, hogy sajnos elvette a kedvem.
Például milliószor megkaptam, hogy mekkora nyűg voltam, vagyok, sokba került a felnevelésem("felzabáltad mindenem")pedig még csak nem is eszek sokat."Soha sem dolgoztál"Az nem számít, hogy a legratyibb munkákat is elvállalta, mindent, ami adódott."A kuka mellett fogsz megdögleni".
Most álljak neki támogatni?Majd segít magán.Én úgyis semmirekellő vagyok....
Csak sajnálni tudom, mert lehetne máshogyan is...
Követelni nem lehet semmit a tiszteleten és az emberségen kívül.
De ez is inkább belső követelés kell, hogy legyen a gyermekben.
Nem erőszakolhatja ki, hogy te tartsd el, ha Neked nem jelent semmit az a szó, hogy Anya.
Minden kapcsolat két emberen múlik. Nem elég az egyiknek akarnia a kapcsolatteremtést.
MAGYARORSZÁG ALKOTMÁNYA / ALAPTÖRVÉNYE
(2011. április 25.)
(tervezet)
XV. Cikk
(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.
(2) A szülőknek joguk van ahhoz, hogy a gyermeküknek adandó nevelést megválasszák.
(3) A szülők kötelesek kiskorú gyermekükről gondoskodni. E kötelezettség magában foglalja gyermekük taníttatását.
(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!