Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy "szülő" mit követelhet a...

Egy "szülő" mit követelhet a gyerekétől?

Figyelt kérdés
Hallottam olyanokról, hogy egy szülő öreg korában követelte, hogy a gyerekei tartsák el. Ehhez van joga? Az én anyám alkoholista, sok éve már nem is tartom vele a kapcsolatot, amiket velem tett azt nem tudom elfelejteni soha. Szépet nem kaptam tőle. Attól félek, hogy egyszer majd ő is előáll ezzel, mivel nekem elég jól megy sorom.
2012. szept. 21. 10:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

De honnan gondolod kérdező, hogy esetleg jogi útra kerülne a dolog?Igen, hallottam ilyenről hogy szülőtartás, de hogy a gyakorlatban lenne ilyen, nos ilyenről nem hallottam még.

ez kb olyan lehet, mint a gyerektartás.A jövedelmedhez viszonyítva kellene akkor szerintem a szülőt támogatni.Nem "eltartani", mert nyilván neki is van valami jövedelme.Csak valamennyi havi összeg lenne, gondolom, nem sokra kell gondolni.

2012. szept. 21. 11:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Ja, vagy úgy...Hát ilyen szülő örüljön, hogy él és hogy nem jelentetted fel, mert megtehetted volna.Nagyon nem pártolom az állami gondozást, de neked lehet, hogy tényleg jobb lett volna ott is.Sajnálom, hogy vannak ilyen szülők!

A gondoskodás így jelentheti azt is, hogy nem hagyod magára betegen, magatehetetlenül.Vagy éhezni, ilyesmi.

2012. szept. 21. 11:19
 13/20 A kérdező kommentje:
11:17! Mert mostanában hallottam ilyen esetekről. És az én "anyám" mindig is irigy volt, és mindig pályázott a pénzemre. Dolgozni azt nem szeret, de piálni annál inkább! És valamiből ki kell fizetni a napi alkoholt. Hát ezért kezdtem el félni, hogy ha van ilyenre lehetőség, és megtudja, talán élni is fog vele.
2012. szept. 21. 11:21
 14/20 A kérdező kommentje:
De amitől még jobban félek, az az hogy ha majd gyerekem lesz, mert már szeretnék, akkor követelni fogja a láthatást is. Én a gyerekemet mindentől meg fogom óvni, amin én átmentem, ilyen undorító és beszámíthatatlan, alkoholtól bűzlő, agresszív ember közelébe nem fogom engedni, az biztos. Ha minderre sor fog kerülni, az nem azért lesz mert látni akarja az unokáját, mert szereti, hanem azért hogy engem bántson. Végtelenül gonosz, és irigy ember.
2012. szept. 21. 11:28
 15/20 anonim ***** válasza:
Az unokára kérhetsz majd távol tartási végzést ha veszélyezteti.
2012. szept. 21. 11:32
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt jó tudni.
2012. szept. 21. 11:33
 17/20 anonim ***** válasza:
Viszont változik/változott az öröklés szabálya, hogy a szülő is örökölhet a gyereke után. Ami alapból nem teljesen hülyeség, mert pl. engem a szüleim segítettek lakáshoz, nagyon támogattak abban, hogy oda jussak ahol vagyok, de a hozzád hasonló esetekben a "szülő" egy gyufaszálat sem érdemelne meg. Szóval annak is nézz utána ha van valamid (lakás, egyéb vagyon), hogy ha törénik veled valami, akkor ő ne örökölhessen semmit. Beszélj ügyvéddel, hogy végrendeletben hogyan lehet kizárni.
2012. szept. 21. 11:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Nemrég olvastam, hogy rokontartásnál (ami jogon ugye nappalis diák kérheti, hogy gyerektartást rokontartás néven folytassák neki, míg egyetemen tanul) is van olyan, hogy érdemtelenség. Szóval erre való tekintettel szerintem soha nem kapná meg anyád ezt. Arról nem beszélve, hogy ezt olyan szülők kapják meg, akik rokkantak, betegek. Az alkoholizmus az ő döntése volt, nem tartozik ebbe a kategóriába.
2012. szept. 21. 11:38
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is ebben reménykedek, hogy ha valaha sor kerülne erre akkor nem ítélnének meg neki semmit. Nyilván mindent el fogok mondani, ami történt. Bár inkább ne legyen erre szükség. De kinézem belőle hogy előáll ezzel, ezért szeretnék már előre tájékozódni.
2012. szept. 21. 12:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudtommal lehet érdemtelenségre hivatkozni, szóval ezáltal semmi esélye erre.

2012. szept. 21. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!