Miért várja el sok szülő a gyerekétől, hogy mindenből ötöse legyen?
21-es, szívemből szóltál! Na, ettől szeretném megmenteni a gyerekemet! (6-os vagyok, a senki :D )
És a jegyekről, az 5-sökről: jó nevű iskolában (általános) 5-ös volt a gyerek angolból, de azt vettem észre, hogy nem tud angolul még olyan alap szavakat sem, amit én angol tudás nélkül (dog, happy, stb.) Aztán a tanáruk elment, jött egy másik, aki elszörnyülködött azon, mennyire nem tudnak angolul, s elhatározta, hogy megtanítja a gyerekeket angolul :-)
Nos, ez úgy kezdődött, hogy vették az előző évi anyagot, a gyerek meg hozta az 1-eseket, DE!!! már tudott angolul! :D A tanár bekeményítette, sokkal szigorúbban osztályzott, a gyerekek meg megtanultak angolul :-) Persze később a gyerekemnek is jobb jegyei lettek :-)
Nálunk nincs stressz, nincs, ha 4-est hoztál, mehetsz a sarokba, meg megverlek, stb., az elvárás a 3-as, vagy annál jobb jegy (jófejű a gyerek), de amit szeret csinálni suli mellett (zenélés, klasszikus és más műfaj) azt 2 és fél(!) éves kora óta támogatom :-) Már 10. éve zenél, most már 4 "csapatban".
Emellett az életre tanítom + kereskedelmi suliba jár, ahol nem színötös, de mindig meg fog állni a lábán :-)
Jelszavam: NO STRESSZ, + élni és élni hagyni :-)
U.i: volt olyan osztálytársa, akinél követelmény volt a színötös, a gyerek "hozta" is, de a központi írásbelije rosszabb lett (és még jó néhány osztálytársáé), mint az én fiamé, mert úgy rágörcsöltek.
És még egy adalék: nincs diplomám, de MINDEN gyerekkori álmomat megvalósítottam, nem vagyok egy megkeseredett felnőtt: van lakásunk, egy csomó érdekes foglalkozásom volt, pl. 13 évig metróvezető voltam, színházban kellékes, 10 évig minden nyáron voltam Spanyolországban, néha segítettem idegenvezetni, stb.
A diplomának egy percig sem éreztem a hiányát, az angolnak igen, így lassacskán és is megtanulok angolul :-)
Én merő kötelességtudatból ültem le tanulni minden nap, amíg nem tudtam szóról-szóra az anyagot... De úgy gondolom, hogy ha magamtól nem tettem volna, a szüleim kierőltetik. Mondták a tanáraim, hogy "magolással bizony semmire nem fogsz menni a gimnáziumban" nyolcadik osztály környékén, hát így utólag belátva: igazuk lett. El is jöttem a gimiből, végül egy gyengébb szakközépben végeztem, de ott is magoltam. Kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy míg én találomra elmentem egy szakmát tanulni, a 2-3-as átlagú osztálytársaim ambíciózusan főiskolára, egyetemre járnak... Szóval az osztályzat valójában csak egy eszköz arra, hogy azok a gyerekek akik maguktól nem motiválhatóak teljesítsenek valami szintet az iskolában.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!