Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, tudom hogy...

Mit csináljak, tudom hogy azért csinálja mert aggódik és szeret de akkor is már egy kicsit sok?

Figyelt kérdés

Amikor ott vagyunk akár egy családi összejövetelen vagy ilyesmi és ott van velem az apukám is,akkor még egy 1,5%os sört sem ihatok meg,ha születés nap van és akarok inni 1 fel pohár pezsgőt akkor is azt mondja apa h mit képzelek magamról meg hogy merek alkoholizalni.es a többi alkoholos italra pl:pálinka stb ra se nézhetek.Hogy értessem meg vele h már nem vagyok kis gyerek.

18/F

2019. ápr. 22. 23:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
34%
Kedves 10es :) Egy felnott emberrol beszelunk, aki nem birja elviselni a mama hotel szabalyait, akkor mond megis miert ne lenne megoldas a koltozes? Ha elkoltozik nem az apja szabalyai szerint kell elnie, ha nem koltozik el akkor igen de ot ez frusztralja.
2019. ápr. 24. 22:49
 12/19 anonymousreview60 ***** válasza:
#11: Egykori önmagamat megszégyenítően fekete-fehéren gondolkodsz. Ugyanakkor ahhoz, hogy biztonságosan tudjon élni a gyermek, nem árt még otthon kipróbálnia ezt azt, egyre jobban a saját szabályai szerint élni, amennyire az a szüleiével nem ütközik.
2019. ápr. 24. 23:56
 13/19 anonim ***** válasza:
11 mitől felnőtt? Attól, hogy 18 lett? 2 nappal korábban meg még gyerek volt? Az apja szemében nem lett felnőtt mert eltelt pluez egy nap a.27 hez képest. És érett felnőtt ember egyébként sem problémázik ilyesmin. Hogy amit jogilag már megtehetne azért az apja szól. Én 30 múltam és anyám minden családi eseményen elmagyarázza, hogy nőknrk fél dlnél több bort nem szabad inni mert káros. Férfiaknak meg 1 dl. És kis feles likőrös poharakba tölti koccintáshoz a bort. Nyilván nem normális dolog amit csinál. De nem éri meg vitazkozni rajta. A párommal halálra röhögjük ezen magunkat. Úgy próbáljuk visszafogni mikor előkerülnek a mini poharak. De kit érdekel. Elfohadjuk, hogy neki ez a dilije. Otthon meg kibontunk egy üveg bort ha kedvünk tartja. Nem akkora dolog. Nem attól lesz felnőtt valaki, hohy ihat alkoholt vagy sem. Egyébként meg a 1.5% sörnek nulla hatása van. Ezzel az erővel alkohoenteset is ihatna a kérdező és akkor apuka is nyugodt lenne. Sokkal inkább az a felnőtté válás része, hogy nem megy bele.az ember felesleges vitákba és nem csinál ügyet jelentéktelen dolgokból. Most pontozzatok le megint jó alaposan, háha kaptok érte kekszet.
2019. ápr. 25. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
17et akartam írni csak félrement
2019. ápr. 25. 13:00
 15/19 anonim ***** válasza:
A csoki dologban pedig megvédhetnéd magad. Mond meg apunak, hogy ne viccelődjön már. Gondolom nem egy dobozzal akarsz megenni a bonbon meggyből.
2019. ápr. 25. 13:02
 16/19 anonim ***** válasza:
Evyébként meg lehet ezt fokozatosan kezelni. Pl. Beszélni apukával, hogy ha közös koccintás van egy családi eseményen akkor neked is töltsenek ugyan azt amitba többielnek. Mert már nagykorú lettél és megszégyenítő, hogy neked továbbra is szörppel kell koccintanod. Ez olyan mintha nem ismerné el apád a nagykorúságod. Ha szeret meg fogja érteni. Egyébként meg nem italoznék a társaságában ezt leszámítva ha ennyire zavarja. Adj időt neki és na akarj mindent egyszerre csak azért mert 18 lettél. Szoknia kell, és te sem 1 nap alatt leszel felnőtt. Iskola, munka, önállóság.....még.hosszú az út.....
2019. ápr. 25. 13:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Nálunk volt ilyen a családban. Apuka se ivott életében egy kortyot se. De az okot mindenki tudta: a rettegő apuka 10 évesen lett félárva, a saját édesapja alkoholizálása következtében.
2019. ápr. 25. 15:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is az van, hogy a család jelenlétében nem ihatok alkoholt, merthogy milyen undorító, amikor iszik egy nō. A saját ballagásomon is mindenki gurította a feleseket (nōk is), amikor pedig a barátnōmmel meg szerettünk volna inni egy felest, nagyon csúnyán elküldtek érte. Valamiért mindenki ihat csak én nem. Nem vágja senki taccsra magát, én sem tettem volna soha, aztán megelégeltem és egyszer csak azért is húztam a feleseket, de nem túloztam el, csak a jókedvig. Meg is kaptam a magamét, de nem érdekelt.

Amikor 16 lettem elkezdtem én is eljárni a haverokkal, kipróbáltam a bulizást. Ezt a teljesen normális tini idōszakomat a mai napig úgy emlegetik, hogy "amikor elkezdtél inni", "amikor ittál", mintha valami büdös alkoholista lettem volna a hétvégi bulival, már amikor egyáltalán elengedtek :D

Állítólag sötét múlt áll a hátterében ennek, mamát verték az alkoholista szülei, intézetbe került és a férje is utána alkoholista volt és verte ōt és anyámat otthon. Apám apja is alkoholista volt, hajléktalan lett. Így teljesen érthetō LENNE, DE akkor ōk miért ihatnak és szórakozhatnak? Ez puszta képmutatás, hogy a tökéletes kis szende elnyomott engedelmes lánygyermek képét mutassák kifelé. Sokszor volt, hogy kicsit beittak a rokonok, nekem meg végig kellett néznem, ahogy jól érzik magukat és mennyivel felszabadultabbak tōle, én meg mehettem mosogatni.

Szerintem nálatok is vagy képmutatás, vagy sötét múlt.

2019. ápr. 27. 12:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Érdekes mert nálunk nincs sötét mult. Anyám sosem ivott. Max kalácsonykor vagy szilveszterkor fél pohár bort vagy pezsgőt. Nagymama semmit, nagypapa estényként egy pohát sört, vendégségben egy felest. Soha nem láttam még becsípve sem. Gőzöm sincs miből fakadhat az egész.
2019. ápr. 28. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!