Erasmusba szülőnek mennyi beleszólása van?
7-nek: az Erasmus költségtérítése sokszor nem fedezi a valós költségeket, és a kifizetés is sokszor késve érkezik meg (főleg az első részlet). Sok ismerősöm volt fél-fél éveket kinn, és szinte mindenkinek ki kellett egészítenie / megelőlegeznie a hivatalos költségtérítést.
Kérdező: felnőtt vagy, úgy döntesz, ahogy jónak látod. De a szüleidet azért meg kellene győzni arról, hogy tudod, mit csinálsz. Az Erasmus nem fog a tengeren túlra repíteni téged:)
Nem engem kell meggyőzni, én adtam plusz pénzt a gyereknek. Amit majdnem egy az egyben vissza is hozott, pedig sokmindent vásárolt. Nem tudom, ti milyen programon voltatok, az én lányoméknak a múzeumi belépők jó része és a helyi közlekedés is benne volt a finanszírozásban. És a teljes oda-vissza út szintén.
Amúgy HA nagykorú, akkor a szülőnek nincs beleszólása, a plusz költőpénzt magának is meg tudja teremteni, ha szükséges. Viszont a kérdező még nem árulta el, hogy hány éves, egyáltalán nem biztos, hogy nagykorú, 16 éves kortól lehet részt venni Erasmus programban.
Ezért nem mindegy, hogy hány éves a kérdező (amit már valószínűleg soha nem tudunk meg, valamiért titok lehet).
Középiskolában ne beszéljünk már szemeszterekről. Tavaly 6 hétig volt kint, és onnan hozta vissza a nagyobb részét a plusz pénznek.
Most komolyan én vagyok a hülye és hozzá nem értő, amiért a gyerekem olyan útra ment, ahol elegendő pénzt kaptak és tud annyira a pénzzel bánni, hogy a pluszból is spórolni tudott? Komolyan az eszem megáll! Attól, hogy ti szórjátok a pénzt, nem minden gyerek olyan. (Na, jól esik a kioktatás? Ugye nem?)
Talán meg kéne próbálni az írásomat EGÉSZÉBEN értelmezni, csak sajnos ez manapság sokaknak nem megy. Egyszerűbb kiragadni egy apró részletet és abba belekötni.
Miről beszélsz te? Mi az, hogy szórjuk a pénzt? Honnan veszed a a bátorságot ilyeneket beszélni?
Tudod egyáltalán, milyen pályázatot nyert a gyereked???
Erasmusban középiskolás nem is vehet részt, az egyetemi ösztöndíj!!!
"3.) Ki lehet ERASMUS diák?
Aki magyar állampolgár (illetve regisztráltan tartózkodik Magyarországon), beiratkozott hallgatója valamely államilag elismert diplomát adó intézménynek, befejezte felsõfokú tanulmányainak elsõ évét, illetve aki az intézménye által kiírt és elbírált pályázaton nyert. Erasmus státusz illet meg minden hallgatót, aki megfelel az Erasmus program által támasztott feltételeknek és akit intézménye kiválaszt arra, hogy egy külföldi partnerintézményben Erasmus tanulmányokat végezzen és a partner egyetem hivatalosan visszaigazolja a hallgató fogadását."
# 16 Ez az okoskodó mami a középsulisoknak szóló rövidprogramra gondol, ami nyilván nem egyforma az egyetemisták programjával. Pénzben sem.
Ha már pénzszórás, a mi kolinkban pl. átszámítva 4000 Ft volt egy adag ruha mosása, szárítása. Lehet, hogy meg lehetett volna spórolni, de februárban senki nem mosta, csavargatta kézzel a farmerjait meg a kötött pulcsikat. Mi a menzán ettünk, mert az volt a legolcsóbb. Bérletet kellett vennünk, mert várost rengeteget jártunk, sokszor pl. az volt a feladat, hogy színdarabot rezümézzünk, meg ilyenek. A szállás biztosítva volt, de nem ingyen. Ilyesmi költségekkel kell számolni, amennyiben egyetemistákról beszélünk. Akinek emellett még olyan igényei is vannak, mint buli vagy dohányzás, annak még többel kell számolnia.
Képzeld tudom, nem vagyok hülye. Igenis középiskolásként vett részt, szakmai gyakorlaton volt. Akár tetszik nektek akár nem, ez van. Attól, hogy te nem tudsz róla, attól még létezik. Ugye, milyen szarul tud esni, ha valami olyasmit feltételeznek rólad, ami alkalmasint nem igaz? Legalább ma is tanultál valamit.
Okoskodó a nénikéd füle. Ne hidd azt, hogy te találtad fel a spanyolviaszt és csak úgy és az létezik, amiről te tudsz, és amit te ismersz.
Mellesleg a kérdésből és későbbi információból SEM derült még ki, hogy a kérdező középiskolás-e avagy sem. Minden egyéb érdemi válasz ennek ismeretében lehetne adható, de okoskodjatok nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!