Mit tegyek, ha úgy érzem édesanyám teljesen rámtelepedik? 17/L
Úgy gondolom kiskoromban elég jó kapcsolatom volt édesanyámmal, de mióta "kamaszodom" egyre nyomasztóbbá válik. Próbál ugyanúgy kezelni, mint régen. Nem enged el sehova, hétközben minden nap suli után egyenesen haza kell mennem és egész délután tanulnom. Nem engedi, hogy találkozzak a barátaimmal, mert azt mondja nem kedveli őket, de még soha, senkit nem kedvelt. Van barátom, ez rengeteg veszekedést váltott ki. Heti egy délutánt tölthetünk együtt, azt is csak nálunk, és folyamatosan bemászkál "ellenőrizni, hogy mit csinálunk".
Buliban természetesen még sosem voltam, és azt mondta sosem lehetek.
Ő határozza meg, hogy milyen ruhákat hordhatok.
15 éves koromig azt sem engedte, hogy borotváljam magamat, pedig erős szőrzetem van, de azt mondta, hogy kislányoknak nem kell..
Folyton rámtámad, hogy nem segítek neki eleget. Pedig tényleg sokat takarítok és főzök itthon. Próbál lelki terrorban tartani, azzal, hogy mondja hogy én már nem is szeretem őt, kihasználom, csak rabszolgaként tekintek rá..
Azt sem engedi, hogy elmenjek diákmunkát végezni, merthogy inkább itthon segítsek..
Értem én, hogy szeret, félt, nem akarja hogy felnőjjek.. De ezt én már nagyon soknak érzem. Sokszor próbáltam beszélni vele erről, de semmire nem mentem vele..
Nem, két bátyám is van, de ők csak hétvégenként vannak itthon.. Nekik sosem mondja ezeket, pedig nyilván inkább ők azok akik nem nagyon segítenek neki. De azt mondja, ők tanulnak..
Persze én is tanulok, mindenből négyes-ötös vagyok, de neki ez természetes.
Huh ez azért durva, nagylány vagy, hogy mondhatja meg azt, hogy milyen ruhát vegyél fel? Fel sem tudom fogni... 😕 Jóformán mindenben korlátoz, megértem, hogy félt és nem a mai lányok szerinti nevelést akarja adni, de ez már beteges... Az én anyukám egyébként pasi téren ugyanezt csinálta, 17 voltam, mikor nekem is lett fiúm, folyamatosan beült mellénk, nem tudtunk két szót váltani, mindig rajtunk lógott. Aztán egyszer megmondtam neki a magamét, mert már a barátommal is vitáztunk ezen, nyilván neki se volt jó, hogy anya a nyakunkon volt. Szóval anyával összevesztem, és aztán szépen fokozatosan leszokott erről.
Nekem is erős szőrzetem van, sűrű fekete, szedd le nyugodtan, a te testedről van szó, nem tetoválásról van szó. Öltözz úgy, ahogy neked tetszik, spórolj titokban és vegyél magadnak divatos rucikat, vannak olcsók hidd el. Nem kell márkás cuccokat venni. Az a lényeg, hogy te érezd magad jól benne. A cuccaid, ami személyes, dugd el, semmi joga nincs turkálnia te dolgaid között. Előbb utóbb, ha ennyire rád száll, nem lesz más megoldás, csak az ha minél messzebb mész tőle. Apukád pedig igazán kiállhatna érted, ha ő is mondaná neki, hogy ez már azért túlzás, anyukád is magába nézne valószínűleg. De mivel így csak te vagy ellene, azt érzi jól teszi amit tesz. Az ilyen szülőktől minden gyerek menekülne. Hidd el, addig amíg nem állsz ki magadért, nem lesz jobb. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!