Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok, ha a...

Szülők! Mit szólnátok, ha a lányotok barátja dohányozna, füvezne? Mennyire zavarna az anyagi helyzete, külseje?

Figyelt kérdés

A barátom dohányzik és alkalmanként füvezik. Ez azt jelenti, hogy pl. baráti találkozók alkalmával elszívnak egy füves cigit is, közben eldumálgatnak, esznek-isznak, filmeznek stb. Ettől még normálisan éli az életét, egyetemre jár, rendesen tanul, dolgozik. Velem is teljesen jól bánik, a jelenlétemben még normál cigire sem gyújt rá, nemhogy beszívna. Szóval tényleg nem úgy kell elképzelni, mint valami zombit. A családomban mindenki dohányzik, a cigi szagát konkrétan meg sem érzem, szóval a dohányzással semmi problémám nem volt. A fű már kicsit más volt. Először én sem tudtam hová tenni a dolgot, mert számomra is teljesen idegen volt az egész, viszont elfogadtam, mert tényleg nem érzem, hogy bármilyen negatív hatással lenne a kapcsolatunkra.

Szerényebb körülmények között él mint mi, mert saját magáról kell gondoskodnia és így kevesebb pénzből kell gazdálkodnia. Viszont megél, meg tudja oldani a lakhatását, kaját, suli és még plusz dolgokra is jut, szóval azért ő sem nyomorog. Ugyanakkor az igaz, hogy a stílusa picit “igénytelenebb” hatást kelthet (ez csúnyán hangzik, de nem tudom máshogyan megfogalmazni, ettől még tiszta, ápolt). Olyasmire gondolok, hogy pl. szakállas, szőrös, hosszú haja van, bővebb és egyszerűbb ruhákat hord stb., szóval nem az a piperkőc vagy igényesebb típus, aki mondjuk mindig frissen borotvált arccal, beszárított hajjal, testhezálló vasalt ingben jár. Nekem ez tetszik, nincsen ezzel semmi problémám.

A saját szüleim véleményét már ismerem, ezért vagyok kíváncsi arra, hogy mások mit gondolnának.

2019. ápr. 2. 12:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az oldalon nem szabad ilyen kérdéseket feltenni :D Itt az emberek többsége már a citromos sörtől is ájuldozni kezdenek .
2019. ápr. 3. 20:46
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, engedd el, itt tényleg már akkor elhordják az embert semmirekellő függőnek, ha nyáron megiszik 2 pohár citromos sört, szilveszterre meg egy pohár pezsgőt. :D

Szerintem ha alkalmanként tolja, akkor nem gáz. Nem véletlenül lesz legális egyre több helyen, és még nálunk is pl Zacher (akinek valahogy jobban hiszek ilyen témában, mint a random gyakoris "szakértőknek") is azt mondja, hogy ha nem is legalizálni, de dekriminalizálni kellene/lehetne.

2019. ápr. 4. 12:16
 23/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem igazán értem, hogy miért cseszném el az életemet. Mire gondolsz?

Nem "úgy" igénytelen, nem ápolatlan. Rendesen tisztálkodik, tiszta ruhákat hord, jár fodrászhoz, a szakállát is vágja, nem büdös, nem koszos stb., csak szimplán nem az a kifejezetten igényes típus. Nem tudom máshogyan megfogalmazni és nem is jut jobb példa az eszembe, de talán érezni a különbséget aközött, hogy pl. valaki kifejezetten piperkőc és napi szinten is sokat foglalkozik a megjelenésével és pl. borbélyhoz jár, festeti a szakállát, beszárítja a haját, követi a divatot és kifejezetten csinos ruhákban jár stb., míg mást ez kevésbé érdekel és emiatt picit hanyagnak tűnhet a megjelenése. Nekem ez bejön és az én szememben ez nem igénytelenség, de sokaktól hallottam már, hogy igen.

Az is igaz, hogy szerényebb körülmények között él és valószínűleg értelmesebb dolgokra is költhetné a pénzét, mint mondjuk cigire vagy fűre, de megmondom őszintén, hogy én emiatt nem tudom őt lenézni, megszólni stb. A szülei meghaltak, a testvérét is ő segíti, dolgozik, tanul. Lehetséges, hogy hülyén hangzik ebben a szituációban, de én úgy gondolom, hogy egy fiatalnak legalább annyi öröme akkor legyen, hogy valamiféle plusz dologra is tudjon költeni és ne csak mindig a kötelező, "értelmes" dolgokra menjen el a megkeresett pénz. Nekem is vannak olyan dolgaim, amikre csak azért költök, mert nekem fontos/jól esik/szeretem, holott abszolút nélkülözhetetlen lenne. Az én szememben ezzel nincsen baj, amíg ez nem fordul át túlzásokba pl. nem marad ételre vagy nincsen miből kifizetni a számlákat stb.

Szerintem nincsen olyan, hogy "belevisz". Azt lehet belevinni, aki saját maga is el akarja kezdeni és ahhoz szerintem nincsen szükség egy másik emberre. Én pl. olyan családban nőttem fel, ahol mindenki cigizett, gyerekkoromtól kezdve azt láttam, hogy a napi rutin része a dohányzás, nem is volt tabu, mindig kint volt a doboz az asztalon a nappaliban és később a baráti társaságomban is voltak dohányosok, szoktam venni cigit másoknak is meg is kínálnak stb., viszont soha nem gyújtottam rá és nem is szeretném elkezdeni.

2019. ápr. 4. 17:04
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Aki ketelkedett abban, hogy a fu oli a rakos sejteket nezzen utana:) mar thcval rendelkezo kozmetikumok is vannak, sok jotekony hatasa van maganak a novenynek tobb felhasznalasi formaban is, attol fuggetlenul, hogy illegalis. (Kozmetikumokban peldaul a beteg bort hozza helyre!)

Utolso stadiumu rakos betegeknek orvosi fuvet adnak. De ezt is csak az tudja akinek rokono elte mar ezt meg.

2019. ápr. 4. 23:34
 25/27 anonim ***** válasza:
Orvosi fuvet is* adhatnak. Elsosorban morfiumot de van pelda orvosi fure is. Kicsit furan fogalmaztam😂
2019. ápr. 4. 23:36
 26/27 anonim válasza:
#20 remélem már megállt az eszed! és azért nem írsz!
2019. ápr. 5. 07:50
 27/27 anonim ***** válasza:

Ez a "fű öli a rákos sejteket" duma annyira szánalmas, és írom ezt úgy, hogy khm.. nem ítélem el a fogyasztását (:D)

Nem kell azért isteni szintre emelni. Valóban nagyon jó dolog az, hogy léteznek marihuána alapú gyógykészítmények, de ezek nem magukat a rákos sejteket ölik. (Pontosabban még folyamatban van ennek a vizsgálata, nem lehetetlen, hogy tényleg öli, de nem is tény...)

Inkább a mellékhatások, tünetek csökkentésében játszik szerepet, azonban arra nagyon-nagyon jó: fájdalomra, étvágytalanságra, hányingerre kifejezetten hasznosak, ezek pedig jellemzőek egy rákbetegre. EZÉRT írnak fel nekik ilyesmiket, nem azért, mert attól várnák magának a ráknak a gyógyulását.

Mindazonáltal a rekreációs fogyasztásban so-so, az orvosi felhasználást viszont teljes mellszélességgel támogatnám, de azért maradjunk már a realitások talaján...

2019. ápr. 5. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!