Szülők! Mit szólnátok, ha a lányotok barátja dohányozna, füvezne? Mennyire zavarna az anyagi helyzete, külseje?
A barátom dohányzik és alkalmanként füvezik. Ez azt jelenti, hogy pl. baráti találkozók alkalmával elszívnak egy füves cigit is, közben eldumálgatnak, esznek-isznak, filmeznek stb. Ettől még normálisan éli az életét, egyetemre jár, rendesen tanul, dolgozik. Velem is teljesen jól bánik, a jelenlétemben még normál cigire sem gyújt rá, nemhogy beszívna. Szóval tényleg nem úgy kell elképzelni, mint valami zombit. A családomban mindenki dohányzik, a cigi szagát konkrétan meg sem érzem, szóval a dohányzással semmi problémám nem volt. A fű már kicsit más volt. Először én sem tudtam hová tenni a dolgot, mert számomra is teljesen idegen volt az egész, viszont elfogadtam, mert tényleg nem érzem, hogy bármilyen negatív hatással lenne a kapcsolatunkra.
Szerényebb körülmények között él mint mi, mert saját magáról kell gondoskodnia és így kevesebb pénzből kell gazdálkodnia. Viszont megél, meg tudja oldani a lakhatását, kaját, suli és még plusz dolgokra is jut, szóval azért ő sem nyomorog. Ugyanakkor az igaz, hogy a stílusa picit “igénytelenebb” hatást kelthet (ez csúnyán hangzik, de nem tudom máshogyan megfogalmazni, ettől még tiszta, ápolt). Olyasmire gondolok, hogy pl. szakállas, szőrös, hosszú haja van, bővebb és egyszerűbb ruhákat hord stb., szóval nem az a piperkőc vagy igényesebb típus, aki mondjuk mindig frissen borotvált arccal, beszárított hajjal, testhezálló vasalt ingben jár. Nekem ez tetszik, nincsen ezzel semmi problémám.
A saját szüleim véleményét már ismerem, ezért vagyok kíváncsi arra, hogy mások mit gondolnának.
Szerintem a cigi semmivel sem jobb mint a fű, nem értem miért elfogadottabb az. Mondjuk én "simacigit" nem szívok, ellenben "mókásat" néha igen, így engem meg a fordított helyzet zavarna :) (ha a párom "simacigit" szívna, a "mókásat" meg megvetné)
Szerintem a fűvel sincs semmi baj, amíg nem mindennap szívja az ember...nem árt vele senkinek(kis mennyiségben,dohány nélkül magának sem) és még senki nem halt bele. Ez egy növény, ami sok betegségnél hozzájárulhat(azaz nem gyógyítja önmagában) a gyógyuláshoz. Személyes tapasztalatom is van ezzel kapcsolatban. Nem kell démonizálni valamit, amit nem ismerünk, csak mert illegális. Sok helyen legális, nem véletlenül :) Szerintem itt a kérdés az, hogy milyen gyakran él vele az illető.
Világéletemben "elítéltem" a drogozást, soha semmit nem próbáltam, hidegen hagyott, semmi értelmét nem látom. Erre kb 13 éves koromban leköltöztünk vidékre, ahol 3 falucska volt egymás mellett, mindenki ismert mindenkit. Én pedig kezdtem felnőni, egyre több embert ismertem meg és konkrétan mindegyik társaságban alap volt a füvezés. (meg néha, pl bulikban más drogokat is használtak, de a fű az majdnem mindennapos)
Emberileg mindegyik normális volt, viccesek, kedvesek, jó fejek. Úgy voltam vele, hogy az ő dolguk, engem nem érdekel mit csinálnak, ha füveztek, hát füveztek. Ettől független nem értettem egyet vele. Ez így ment éveken át, míg nem összemelegedtünk az egyik társaságból egy fiúval, aki néha szintén füvezett. Ismertük egymást már jó pár éve, de nem voltunk olyan mindennapi beszélőviszonyban. Külsőre helyes srác volt, ezt mindig megjegyeztem magamban, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Mint kiderült tetszettem neki már egy ideje, de nem mert közeledni, aztán csak úgy alakult, hogy összejöttünk. Féltem, hogy mi lesz, hogy lesz, nem volt túl szimpatikus az, hogy füvezett, de ezt leszámítva baromi értelmes, aranyos, törődő, kedves srác volt és hát fülig beleszerettem. :) Elmondtam az aggályaimat, amit megértett és fokozatosan egyre kevesebbszer fordult elő, hogy ő is odaállt volna a körbe, hogy beleszívjon a cigibe, de mikor volt ilyen is azt vettem észre, hogy egyre kevésbé zavar, mert tudtam, hogy nem mindennap csinálja és azt is hogy nem egy lezüllött alak, akinek ebből áll az élete. Volt munkája, megvolt a saját maga élete, hobbi stb. Nem ítéltem el kapásból, mert az szerintem nem lett volna fair és annyira örülök, hogy így tettem. Ennek már 10 éve, azóta már házasok vagyunk és ugyanúgy szeretem, mint akkor. :)
Ezzel csak azt akarom mondani, h nem kell néha 1-1 füves cigit ördögtől való borzalom tekinteni, speciel inkább ez, mint h hullarészegre igya magát és össze-visszahányjon. Ja és soha nem vitt bele a füvezésbe. 1x volt, h megkérdezte nem szívok-e bele vagy nem érdekel-e a dolog, de mondtam h nem köszi és ezzel le volt zárva a téma. Aki nem akar füvezni, azt úgy se fogják tudni belevinni.
11: Azért rosszabb a füves cigi, mert amiatt rendőrségi ügyed is lehet.
És nem igaz, hogy nem okoz függőséget. Van olyan ismerősöm, aki dolgozni sem tudott elmenni anélkül, hogy reggel ne szívta volna már. Aztán már dolgozni sem tudott. Ki is rúgták. Az egész haveri társasága ilyen. Voltak rendőrségi ügyek is.
Persze a sima cigi sem jó, káros, függőséget okoz. De legalább nem lesznek rendőrségi ügyeid miatta.
Egyébként nem zavar, ha valaki kipróbálta, vagy akár többször is használta néha-néha egy-egy buliban. De ha már rendszeresen csinálja valaki, akkor gáz.
Kedves utolsó! Kicsit kisebb arccal lehet hamarabb célba ér a mondanivaló..Azzal egyetértek, hogy sok a beszűkült látókörő a témában(és sok más dolgokkal kapcs.), de nem ezzel a stílussal fogod őket elgondolkodtatni.
Szerintem, sokkal szebb világot élnénk, ha az azonnali elutasítás helyett tájékodonánk a témában, pro-kontra és meghallanánk a másikat, nem csak a saját igazunkat fújnánk. Dehát egyszerűbb ítélkezni, és rányomni mindenkire a büdös drogos bélyeget :)
Hogyne... Gyógyítja a rákot..
Eszem megáll ettől a sok baromságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!