Nem marha önző dolog ez egy szülő részéről?
Mikor a gyerek szeretne valamit, és a szülőnek zsigerből az a reakciója hogy berág meg "tudod mennyit dolgozok én azért a pénzért". Csak én gondolom ezt gusztustalan önzőségnek? hogy egyből csak egy ilyen primitív érzelmi reakcióra és önsajnáltatásra képes valaki a gyerekével szemben? akkor meg miért vállalta?
(nyilván itt most nem olyan szélsőséges dolgokra gondolok, hogy a gyerek fél milliós Iphone-t kér)
Itt nem azzal van a baj, hogy nem veszi meg neki, hanem a közlésmóddal. Azonnali bűntudat generálás, hogy mégis hogy mer ilyet kérni, mikor a szülő gürcöl érte.
Egyrészt úgy kell nevelni a gyereket, hogy megbecsülje, hogy a szülője dolgozik, és ne verje el a pénzt olyan dolgokra, amik nem feltétlen szükségesek, amennyiben nincs rá keret, de egy szülőnek kötelessége minden tőle telhetőt megtenni, hogy a gyerekének minden meglegyen, a gyerekkel meg nem kell azt éreztetni, hogy "De hisz, én ezért rengeteget dolgozom, nem érsz te nekem annyit, hogy rád költsem", mert a szülőknek a gyereke az első, és kész, ez a normális hozzáállás. Ha pedig nincs valamire pénz, akkor azt kell mondani, hogy "Nagyon sajnálom, nagyon szeretném megvenni neked, és hogy ez boldoggá tegyen, de sajnos most nem állunk úgy". A kettő teljesen más üzenetet hordoz.
nem,nem önzö,ilyet akkor mond egy szülö mikor mår szėpen elmagyaråzta a kamasz gyereknek miėrt nem kapja meg az adott dolgott.sajna fogalmuk sincs kamaszoknak arol hogy mi mennyibe kerül,vagy mennyit kell dolgozni ėrte esetleg mennyit kell azėrt sporolni,szülönek .
pl kamasz nagyfiam szeptemberbe kapott tejes új torna felszerelėst új cipő,polo,nadråg tornazsåk .ere elhagya most fėl ėv mulva az egėszet,kap újat ere 2 hėt mulva ujra elhagya az egészet,szerencsėre meglett ez most,de ilyenkor ėn is elmondom neki hogy tudja e mennyibe kerül mindent potolni? vagy kisebbik fiam glutėn mentes dolgokat ehet ő meg reggel megcsinålt szedvicsėt meg sem eszi sokszor csak joghurtott amit beteszek neki pluszban ,volt hogy måsnap dobhatam ki az előzőnapi szedvicset ,ilyenkor szintėn megkėrdezem töle tudja e mennyi pėnzt dobok ki havonta kukåba ha ő meg sem eszi szedvicset amit reggele neki csinålok.
"Itt nem azzal van a baj, hogy nem veszi meg neki, hanem a közlésmóddal. Azonnali bűntudat generálás"
Ez nem bűntudat generálás, hanem tényközlés hogy nehezen keresik meg azt a pénzt, mert a gyerek nyilván nem fogta fel hogy a családi kasszához teljesíthetetlen amit követel.
@09:33
Nyilván olyan dolgokról volt szó, amit az átlag kortársai simán megkaphattak...
Nos azért vállaltak mert nem gondolták hogy ilyen értetlen gyerekük lesz, aki kizsigerelné őket és semmire nem becsüli amit kap.
Nyilván visszacsinálnák illetve szabadulnának a kölyöktől csak pont az ilyen gyerekek hajlamosak élősködni.
Egy kiragadott példát adtál, nem lehet rá korrekt választ adni.
Ha leírod a kért dolgot, a család anyagi helyzetét, ki mennyit dolgozik ezért a pénzért, hány éves a gyerek, akkor értelmesebb feleletet kapsz.
Az meg pláne nem opció, hogy az átlag gyerek megkapja. A fiam vagy két éven keresztül kért energiaitalt, mert az osztályban a 60 % megkapta. Nem drága, akár minden nap megengedhetnénk, mégsem vettem neki.
Mondhatja bárki, miért vállaltunk gyereket, ha nem adjuk meg neki a vágyott dolgot, de nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!