Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem marha önző dolog ez egy...

Nem marha önző dolog ez egy szülő részéről?

Figyelt kérdés

Mikor a gyerek szeretne valamit, és a szülőnek zsigerből az a reakciója hogy berág meg "tudod mennyit dolgozok én azért a pénzért". Csak én gondolom ezt gusztustalan önzőségnek? hogy egyből csak egy ilyen primitív érzelmi reakcióra és önsajnáltatásra képes valaki a gyerekével szemben? akkor meg miért vállalta?

(nyilván itt most nem olyan szélsőséges dolgokra gondolok, hogy a gyerek fél milliós Iphone-t kér)

2019. márc. 30. 11:49
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
41%

Itt nem azzal van a baj, hogy nem veszi meg neki, hanem a közlésmóddal. Azonnali bűntudat generálás, hogy mégis hogy mer ilyet kérni, mikor a szülő gürcöl érte.

Egyrészt úgy kell nevelni a gyereket, hogy megbecsülje, hogy a szülője dolgozik, és ne verje el a pénzt olyan dolgokra, amik nem feltétlen szükségesek, amennyiben nincs rá keret, de egy szülőnek kötelessége minden tőle telhetőt megtenni, hogy a gyerekének minden meglegyen, a gyerekkel meg nem kell azt éreztetni, hogy "De hisz, én ezért rengeteget dolgozom, nem érsz te nekem annyit, hogy rád költsem", mert a szülőknek a gyereke az első, és kész, ez a normális hozzáállás. Ha pedig nincs valamire pénz, akkor azt kell mondani, hogy "Nagyon sajnálom, nagyon szeretném megvenni neked, és hogy ez boldoggá tegyen, de sajnos most nem állunk úgy". A kettő teljesen más üzenetet hordoz.

2019. márc. 31. 04:24
 32/40 anonim ***** válasza:
84%
Nem olvastam végig a válaszokat DE. Qrvára nem mindegy hogy mi az a cucc amit "szeretne a gyerek" és az sem mindegy mennyi idős. Ezek nem mellékes infók ám. De bírom hogy fél információk alapján várod hogy ócsároljuk a szüleid.
2019. márc. 31. 09:13
 33/40 anonim ***** válasza:
75%

nem,nem önzö,ilyet akkor mond egy szülö mikor mår szėpen elmagyaråzta a kamasz gyereknek miėrt nem kapja meg az adott dolgott.sajna fogalmuk sincs kamaszoknak arol hogy mi mennyibe kerül,vagy mennyit kell dolgozni ėrte esetleg mennyit kell azėrt sporolni,szülönek .

pl kamasz nagyfiam szeptemberbe kapott tejes új torna felszerelėst új cipő,polo,nadråg tornazsåk .ere elhagya most fėl ėv mulva az egėszet,kap újat ere 2 hėt mulva ujra elhagya az egészet,szerencsėre meglett ez most,de ilyenkor ėn is elmondom neki hogy tudja e mennyibe kerül mindent potolni? vagy kisebbik fiam glutėn mentes dolgokat ehet ő meg reggel megcsinålt szedvicsėt meg sem eszi sokszor csak joghurtott amit beteszek neki pluszban ,volt hogy måsnap dobhatam ki az előzőnapi szedvicset ,ilyenkor szintėn megkėrdezem töle tudja e mennyi pėnzt dobok ki havonta kukåba ha ő meg sem eszi szedvicset amit reggele neki csinålok.

2019. márc. 31. 09:28
 34/40 anonim ***** válasza:
56%

"Itt nem azzal van a baj, hogy nem veszi meg neki, hanem a közlésmóddal. Azonnali bűntudat generálás"

Ez nem bűntudat generálás, hanem tényközlés hogy nehezen keresik meg azt a pénzt, mert a gyerek nyilván nem fogta fel hogy a családi kasszához teljesíthetetlen amit követel.

2019. márc. 31. 09:33
 35/40 A kérdező kommentje:

@09:33

Nyilván olyan dolgokról volt szó, amit az átlag kortársai simán megkaphattak...

2019. márc. 31. 09:58
 36/40 anonim ***** válasza:
61%
És? Attól nem biztos hogy az ő családja is megengedheti magának. Sokan sajnos hitelt vesznek fel a gyerekhóbortjaira, hisz nem tudják a megélhetés mellett azt is bérből finanszírozni... Amúgy te magad lehetsz a gyerek, igaz kérdező? Mert a gyerekek számára mérvadó hogy a Pistikének is van, meg a Marikának is van, akkor alap hogy nekem is jár...
2019. márc. 31. 10:10
 37/40 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ezt a helyzetet komkrétumok nélkül nem lehet jól megvizsgálni. Az összes válasz feltételezésen alapul.
2019. márc. 31. 10:56
 38/40 anonim ***** válasza:
46%

Nos azért vállaltak mert nem gondolták hogy ilyen értetlen gyerekük lesz, aki kizsigerelné őket és semmire nem becsüli amit kap.

Nyilván visszacsinálnák illetve szabadulnának a kölyöktől csak pont az ilyen gyerekek hajlamosak élősködni.

2019. márc. 31. 11:08
 39/40 anonim ***** válasza:
62%

Egy kiragadott példát adtál, nem lehet rá korrekt választ adni.

Ha leírod a kért dolgot, a család anyagi helyzetét, ki mennyit dolgozik ezért a pénzért, hány éves a gyerek, akkor értelmesebb feleletet kapsz.

Az meg pláne nem opció, hogy az átlag gyerek megkapja. A fiam vagy két éven keresztül kért energiaitalt, mert az osztályban a 60 % megkapta. Nem drága, akár minden nap megengedhetnénk, mégsem vettem neki.

Mondhatja bárki, miért vállaltunk gyereket, ha nem adjuk meg neki a vágyott dolgot, de nem érdekel.

2019. márc. 31. 11:13
 40/40 anonim ***** válasza:
36%
Kedves kérdező! Bocsánat hogy itt reagálok a dologra, de fontosnak tartom hogy ezt tegyem. Sajnálom hogy úgy érzed sok dologból kimaradtál, de a mik azok a fontos dolgok amikhez csak úgy tudtál volna hozzászólni ha szüleid megveszik? Ahhoz meg hogy nem lesz gyereked, amíg mindent meg nem tudsz venni neki amit szeretne: akkor soha, senkinek nem lesz. Ugyanis amiket megengedhetsz magadnak, az a gyerek számára mindig "csak" alap lesz, akkor is ha luxusban éltek, Mindig lesz amit még akarni fog, és már nem telik rá.
2019. márc. 31. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!