Nem marha önző dolog ez egy szülő részéről?
Mikor a gyerek szeretne valamit, és a szülőnek zsigerből az a reakciója hogy berág meg "tudod mennyit dolgozok én azért a pénzért". Csak én gondolom ezt gusztustalan önzőségnek? hogy egyből csak egy ilyen primitív érzelmi reakcióra és önsajnáltatásra képes valaki a gyerekével szemben? akkor meg miért vállalta?
(nyilván itt most nem olyan szélsőséges dolgokra gondolok, hogy a gyerek fél milliós Iphone-t kér)
600.000 a minimálbér, ennyit kap egy koszlott büfében a mosogató, szerinted mennyit kap egy komolyabb helyen? És mennyit egy Michelin csillagos étteremben? Az 1 millió az átlagbér alatti bér. Ez egy átlagember, atlagmosogató, átlagfizezése.
300-at itthon láblógatva megkeresnek egy kisebb város elitebb éttermében. A 300 az két hétvége két esküvője. Simán kapnak 1 milliót kint.
"És mennyit egy Michelin csillagos étteremben?"
Mert az innen külföldre szerencsét próbálva kiutazó akárki majd Michelin csillagos étteremben fog dolgozni, mi? :D
Melyik "külföldön"?
Svájcban lehet, Németországban nem éppen.
Azért is nem, mert Németországban egyrészt nincs olyan minimálbér, mint otthon, másrészt meg mert mosogatásért, vendéglátásért, takarításért, hasonló szakképzettséget nem igénylő munkákért általában maximum 1000-1200€ nettó jár, de ez is tartományonként változó (a,it említettem még a legmagasabb, "München és környéke" fizetés).
Tehát körülbelül 300 ezer nettó, ha forintban számolunk.
Nem önző. Nem látod a hátteret, nem ismered a családot. A szülő ilyen kirohanásának általában oka van. Lehet aznap az a harmadik bolt ahol vergődik a gyerek, hogy kell neki valami. Belefárad az ember.
Sok kicsi pedig sokra megy, pékségben péksüti, boltban valami gyerekmagazin és egy kis csokika, áruházban egy kis játék... ha mindent megveszel amit a gyerek kitalál, akkor is ha az olcsó fél-egy napi fizetést eltudsz szórni pillanatok alatt.
A legjólneveltebb, tündéribb gyerek is bepróbálkozik néha ilyesmivel, hisz a szemében szülő "gazdag".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!